Stora Enso Metsä

Stora Enso ja Tornator yhteistyöhön metsänhoitopalveluissa

Jaa

Stora Enso hankkii puuta Suomen tehtaidensa tarpeisiin yksityismetsänomistajilta ympäri Suomea. Samalla Stora Enso tarjoaa metsänomistaja-asiakkailleen metsänhoitopalveluja, kuten taimenistutusta, taimikonhoitoa ja raivaussahatöitä. 1.3.2021 alkaen Stora Enso kokoaa metsänhoitopalvelujen toteuttamisen yhden katon alle Tornator Oyj:lle. Tornator on Suomen suurin yksityinen metsänomistaja, jolla on pitkä kokemus vastuullisesta metsien hoidosta.

Puuntaimien istutusta metsään.
Puuntaimien istutusta metsään.

Metsien kasvun rajoitteina ovat useimmiten viivästyneet metsänhoitotyöt. Jos esimerkiksi taimikkoa ei ole raivattu ajoissa, puiden kasvu alkaa hidastua. Metsän kasvun parantamiseksi metsänomistajat voivat tilata metsänhoitotyöt suoraan Stora Ensolta joko puukauppojen yhteydessä tai erikseen.

Stora Ensolta tilattuja metsänhoitotöitä ovat tehneet useat metsänhoitopalveluja tarjoavat sopimuskumppanit eri puolilla Suomea. 1.3.2021 alkaen Stora Enso kokoaa metsänhoitotyöt yhden katon alle Tornator Oyj:lle.

”Tornator on toteuttanut Stora Enson myymiä metsäpalvelutöitä jo useamman vuoden ajan muun muassa Etelä-Suomessa ja Kainuussa. Suomen suurimpana yksityisenä metsänomistajana Tornatorilla on paljon osaamista, kokemusta ja näkemystä metsäomaisuuden hoitamisesta. Tämä osaaminen on nyt tarjolla Stora Enson metsänomistaja-asiakkaille kaikkialla Suomessa”, sanoo metsäjohtaja Janne Partanen Stora Ensosta.

”Yhteistyösopimuksemme ansiosta pystymme tarjoamaan entistä enemmän työtä kestävän metsätalouden parissa sekä omalle henkilöstöllemme että urakoitsijakumppaneillemme”, sanoo Tornatorin toimitusjohtaja Henrik Nieminen.

”Myös sijainnillamme on merkitystä: Tornatorin omistamat metsät sijaitsevat Stora Enson puunhankinnan ydinalueilla. Näin voimme laajentaa metsänhoitopalveluiden tarjontaa niillä alueilla, missä jo muutenkin työskentelemme”, Nieminen toteaa.

Metsänhoitopalveluita Stora Ensolta tilatessa metsänomistajat voivat toimia niin kuin aina ennenkin – ottamalla yhteyttä esimerkiksi oman alueensa metsäasiantuntijaan. Metsänhoitotyöt ovat tärkeimpiä ilmastotekoja, joita metsissä voidaan tehdä. Mitä paremmin puusto kasvaa, sitä paremmin se sitoo myös hiiltä.

”Taimikonhoidon ansiosta metsässä on tulevaisuudessa parempilaatuisia tukkeja, joista valmistetut puutuotteet – esimerkiksi massiivipuuelementit puukerrostaloihin – toimivat pitkäaikaisina hiilivarastoina. Toteuttamalla metsänhoitotyöt ajallaan metsänomistaja pystyy vaikuttamaan voimakkaasti metsiensä taloudelliseen tuottoon. Oikea-aikainen metsänhoito tuottaa siis arvoa sekä metsänomistajalle että ilmastolle”, Stora Enson Janne Partanen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Satu Härkönen, viestintäjohtaja, Stora Enso, puh. 040 832 7458
Henrik Nieminen, toimitusjohtaja, Tornator, puh. 040 869 7613

Kuvat

Puuntaimien istutusta metsään.
Puuntaimien istutusta metsään.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Stora Enso Metsä
Stora Enso Metsä
Kanavaranta 1
00160 HELSINKI

020 461 478https://www.storaensometsa.fi

Stora Enso Metsä toimittaa Stora Enson suomalaisille kartonki-, biomateriaali-, puutuote- ja paperitehtaille puuraaka-ainetta vuosittain yli 20 miljoonaa kuutiometriä. Stora Enso Metsä hankkii puita vain vastuullisesti hoidetuista metsistä. Stora Enso Metsä tarjoaa lisäksi metsänomistajille asiantuntemusta ja apua metsäasioihin koko metsän elinkaaren ajan. Stora Enso Metsän palveluksessa on 500 henkilöä ja yli 70 korjuu-, kuljetus- ja metsäpalveluyrittäjää alihankkijoina. Stora Enso Metsä on osa Stora Enson Forest-divisioonaa.

Stora Enso on pakkaus-, biomateriaali-, puutuote- ja paperiteollisuuden uusiutuvien tuotteiden maailmanlaajuinen toimittaja osana biotaloutta. Uskomme, että kaikki, mikä tänään valmistetaan uusiutumattomista materiaaleista, voidaan huomenna valmistaa puusta. Konsernin palveluksessa on noin 25 000 henkilöä yli 30 maassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 10,1 miljardia euroa. 

Tornator omistaa yli 600 000 hehtaaria kaksoissertifioitua metsää Suomessa ja lisäksi lähes 80 000 hehtaaria Virossa ja Romaniassa. Yhtiön ydinliiketoimintaa ovat kestävä metsätalous, metsien osto ja metsänhoitopalvelut. Stora Enso on Tornatorin suurin omistaja 41 prosentin omistusosuudella. Muut Tornatorin omistajat ovat suomalaisia, pääosin institutionaalisia sijoittajia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stora Enso Metsä

Yli tuhannen kuorman tutkimus: Stora Enson puukuljetusten päästöt vähenivät HCT-rekalla14.12.2021 08:37:08 EET | Tiedote

Stora Enso ja Itä-Suomen yliopisto tutkivat kahden eri puutavara-autoyhdistelmän polttoainetehokkuutta puolentoista vuoden ajan. Isompia puukuormia kuljettava HCT-rekka on tutkimuksen mukaan oiva vaihtoehto polttoaineenkulutuksen pienentämiseksi ja päästöjen vähentämiseksi. Stora Enson puukuljetuksissa HCT:n avulla voisi säästää vuosittain noin 250 000 litraa polttoainetta.

Stora Enso testaa puumäärän mittaamista konenäön avulla8.4.2021 08:42:24 EEST | Tiedote

Stora Enso kokeilee puumäärän mittaamista konenäkötekniikan avulla yhtiön Heinolan tehtaan puuterminaalissa. Normaalisti puumäärä mitataan punnituksilla, mutta konenäön avulla tavoitellaan entistä tarkempaa tietoa paitsi puukuutioista, myös puutavaran pituus- ja halkaisijamitoista. Kameroilla kerätty entistä tarkempi data raaka-aineen riittävyydestä auttaisi tehdasta optimoimaan puunkuorintaa ja vähentämään puuhäviötä kuorintaprosessissa.