Stora Enso Metsä

Stora Enson turvallisuusviikko keskittyy puunhankinnassa liikenneturvallisuuteen

Jaa

Stora Enso järjestää maailmanlaajuisen turvallisuusviikon kaikissa yksiköissään 16. marraskuuta alkavalla viikolla. Suomen puunhankinnassa turvallisuusviikon aikana nostetaan esiin erityisesti liikenneturvallisuutta ja aivojen vireyttä. Stora Enson puunhankinnan tapaturmista noin 20 prosenttia tapahtuu liikenteessä.

– Meille Stora Ensossa turvallisuus on ykkösasia ja tavoitteemme on, että jokainen työntekijämme pääsee töistä turvallisesti kotiin jokaisena päivänä, Stora Enson Suomen puunhankinnan henkilöstöjohtaja Jussi Lemmetty sanoo.

Turvallisuusviikon aikana Stora Enso nostaa valokeilaan erityisesti liikenneturvallisuuden, joka on iso osa puunhankinnan jokapäiväistä arkea: töihin ja töistä lähteminen, metsäkäynnit, puukuljetukset, koneiden siirrot ja metsänomistajatapaamiset liittyvät usein kulkemiseen paikasta toiseen. Työpäivän jälkeen ohjelmassa on kaupassakäynnit, harrastukset ja lasten kuljetukset.

– Liikenne on meidän kaikkien arkea – olimmepa jalankulkijoita, autoilijoita tai pyöräilijöitä. Stora Enson puunhankinnassa työtapaturmista noin viidennes liittyy liikenteeseen, minkä vuoksi haluamme tehdä oman osamme tapaturmien ja onnettomuuksien vähentämiseen. Avainsana on ennakointi, Lemmetty sanoo.

Stora Enso tutkii työn kuormitusta ja vireyden merkitystä turvallisuuteen

Ennakointi on tiedostamista ja varautumista, mutta myös toimintatapojen harjoittelua. Stora Enso esimerkiksi järjestää turvallisuusviikolla henkilöstölleen koulutuksia, miten toimia onnettomuuspaikalla. Stora Enso myös helpottaa henkilöstönsä ja yhteistyökumppaneiden turvallisuushavaintojen kirjaamista ottamalla käyttöön uuden turvallisuussovelluksen. Turvallisuushavaintojen perusteella Stora Enso kehittää muun muassa työtapoja turvallisemmiksi.

– Olemme tehneet pitkäjänteistä turvallisuustyötä vuosikausia. Henkilöstömme tapaturmataajuus miljoonaa työtuntia kohden on saatu aktiivisella työllä laskemaan runsaasta kolmestakymmenestä kolmeen. Samaa pitkäjänteistä turvallisuustyötä tekevät myös meidän sopimusyrittäjämme puunkorjuun, kuljetusten ja metsänhoidon puolella, Stora Enson Suomen puunhankinnan turvallisuuspäällikkö Kari Kellokoski sanoo.

Turvallisuusajattelun merkitys on korostunut vuosien aikana puunhankinnassa – mutta myös kotioloissa. Stora Enson Suomen puunhankinnan henkilöstöstä jopa 90 prosenttia kokee, että työpaikan turvallisuuskulttuurilla on ollut positiivista vaikutusta vapaa-ajan turvallisuuskäyttäytymiseen. Ja kotona tapahtuu usein yksi merkittävimmistä turvallisuusteoista: lepo.

– Yksi keino välttää onnettomuuksia ja tapaturmia on pitää huolta omasta vireydestä. Liikenneturvallisuuden ohella keskitymme turvallisuusviikon aikana myös aivotyöhön ja vireystilan säilyttämiseen. Loppusyksyn aikana tutkimme Työterveyslaitoksen kanssa henkilöstömme työn kuormittavuutta ja aivotyön sujuvuutta, mitkä vaikuttavat olennaisesti vireyteen muun muassa liikenteessä, Kellokoski toteaa.

Lue, millaisiin turvallisuusseikkoihin metsäammattilaiset kiinnittävät huomionsa

Metsäasiantuntija

Hakkuukoneenkuljettaja

Puutavara-auton kuljettaja

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Stora Enso Metsä
Stora Enso Metsä
Kanavaranta 1
00160 HELSINKI

020 461 478https://www.storaensometsa.fi

Stora Enso Metsä toimittaa Stora Enson suomalaisille kartonki-, biomateriaali-, puutuote- ja paperitehtaille puuraaka-ainetta vuosittain yli 20 miljoonaa kuutiometriä. Stora Enso Metsä hankkii puita vain vastuullisesti hoidetuista metsistä. Stora Enso Metsä tarjoaa lisäksi metsänomistajille asiantuntemusta ja apua metsäasioihin koko metsän elinkaaren ajan. Stora Enso Metsän palveluksessa on 500 henkilöä ja yli 70 korjuu-, kuljetus- ja metsäpalveluyrittäjää alihankkijoina.

Stora Enso Metsä on osa Stora Enson Forest-divisioonaa.

Stora Enso on pakkaus-, biomateriaali-, puutuote- ja paperiteollisuuden uusiutuvien tuotteiden maailmanlaajuinen toimittaja osana biotaloutta. Uskomme, että kaikki, mikä tänään valmistetaan uusiutumattomista materiaaleista, voidaan huomenna valmistaa puusta. Konsernin palveluksessa on noin 25 000 henkilöä yli 30 maassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 10,1 miljardia euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stora Enso Metsä

Stora Enso testaa puumäärän mittaamista konenäön avulla8.4.2021 08:42:24 EEST | Tiedote

Stora Enso kokeilee puumäärän mittaamista konenäkötekniikan avulla yhtiön Heinolan tehtaan puuterminaalissa. Normaalisti puumäärä mitataan punnituksilla, mutta konenäön avulla tavoitellaan entistä tarkempaa tietoa paitsi puukuutioista, myös puutavaran pituus- ja halkaisijamitoista. Kameroilla kerätty entistä tarkempi data raaka-aineen riittävyydestä auttaisi tehdasta optimoimaan puunkuorintaa ja vähentämään puuhäviötä kuorintaprosessissa.

Stora Enso ja Tornator yhteistyöhön metsänhoitopalveluissa1.12.2020 11:02:13 EET | Tiedote

Stora Enso hankkii puuta Suomen tehtaidensa tarpeisiin yksityismetsänomistajilta ympäri Suomea. Samalla Stora Enso tarjoaa metsänomistaja-asiakkailleen metsänhoitopalveluja, kuten taimenistutusta, taimikonhoitoa ja raivaussahatöitä. 1.3.2021 alkaen Stora Enso kokoaa metsänhoitopalvelujen toteuttamisen yhden katon alle Tornator Oyj:lle. Tornator on Suomen suurin yksityinen metsänomistaja, jolla on pitkä kokemus vastuullisesta metsien hoidosta.

Stora Enson pienoiskopterit kuvasivat tuhansia puita – hyönteistuho on mahdollista havaita yläilmoista28.5.2020 09:45:00 EEST | Tiedote

Stora Enso Metsän tekemässä drone-tutkimuksessa hyödynnettiin pienoiskopteria ja multispektrikameraa kirjanpainajatuhojen havaitsemisessa. Kuvatulkintasovellus pystyi tunnistamaan puut, joihin oli pesiytynyt kirjanpainajakuoriaisia. Puuston terveystietoa on mahdollista hyödyntää esimerkiksi metsänhoitotoimenpiteiden ja oikea-aikaisten hakkuiden suunnittelussa.

Lahopuuta luonnon hyväksi: Stora Enson tavoitteena tuplata tekopökkelöiden määrä20.5.2020 13:50:03 EEST | Tiedote

Stora Enso toteuttaa puunkorjuussaan Suomessa Metsäteollisuus ry:n käynnistämää toimintaohjelmaa lahopuun lisäämiseksi. Korjuualoille jätetään kuollutta puuta aikaisempaa enemmän sekä tehdään elävistä puista tekopökkelöjä metsäluonnon monimuotoisuuden edistämiseksi. Stora Enso tukee metsänomistajia tekemään päätöksiä, jotka lisäävät lahopuun määrää metsissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme