Vaasan kaupunki - Vasa stad

Stort grattis Vasa – Vilken lycka att få vara Vasabo!

Dela

Vasas födelsedag 2.10 har vi möjlighet att fira tillsammans, alla vi Vasabor, och nu eller aldrig hittar du lyckan nära här i vår härliga stad. Invånarna erbjuds program bl.a. på stadens museer, bibliotek och lekparker.

Födelsedagen inleds i lekparkerna, då den av grönområdesenheten förnyade Mesgrändens lekplats invigs. I Metvikens aktivitetspark, dvs. Skeppsparken, firas barnens födelsedagskalas, och i båda parkerna bjuds barnen på bl.a. ballonger och skattjakt.

En del av Vasa stads museer firar med en gratisdag, då Kuntsis museum för modern konst och Österbottens museum har fritt inträde fr. 2.10. Också till Bleckslagarmuseet i Lillkyro är inträdet fritt på fredag.

- I museerna kan man också glädja stadens seniorer med ett kort! På museerna får man ett kort som man kan skriva en hälsning till en senior på, och museet levererar korten till serviceboendeenheterna för seniorer, berättar marknadsföringssakkunnig Eevamaria Paasikari.

Tänd en marschall eller ett ljus för att fira födelsedagen!

Stadsborna utmanas att komma med och fira Vasas födelsedag genom att tända en marschall på gården eller ett ljus på balkongen, verandan eller i fönstret, med beaktande av brandsäkerheten.

- Vår grönområdesenhet deltar också i utmaningen genom att installera 56 lyktor utanför styrelsegården på Vasaesplanaden samt en ljusvägg utanför konsthallen. Vi lyser tillsammans upp denna kväll i oktober, sporrar grönområdeshortonom Leila Roininen.

Fredag 2.10 offentliggörs också det objekt på vilket 5 000 euro kommer att användas i försöket med deltagande budgetering. Bland stadsborna har det samlats in förslag på vilken liten dröm i deras omgivning skulle behöva förverkligas. De objekt som kommer att förverkligas väljs bland tiotals förslag av stadsborna för att glädja alla Vasabor.

Den årsfest som tidigare år har ordnats för inbjudna gäster kommer inte att hållas i år.

Exempel på evenemang på Vasas födelsedag 2.10.

Se hela programmet: www.facebook.com/events/339726077149111/

  • Gratis inträdesdag: Kuntsis museum för modern konst, Österbottens museum & Bleckslagarmuseet i Lillkyro
  • Mesgrändens förnyade lekpark invigs kl. 8.30-11.30: skattjakt, brumbjörnsgympa samt saft och ballonger
  • Café Kultsa (Rådhusgatan 30) kl. 11–16.30: gratis kaffe med bakelse för de 150 ungdomar som är först på plats!
  • Skeppsparken, födelsedagsfest för barn kl. 12.30-15: sagostund på svenska kl. 14.00 (framför den stora skeppsklätterställningen), skattjakt, brumbjörnsgympa kl. 13–13.15, samt saft och ballonger
  • Vasa huvudbibliotek kl. 15-16: Bibliotekets personal intervjuar VPS-spelarna Antonio Teca och Samu Alanko om läsning, böcker och biblioteksanvändning kl. 15 på huvudbibliotekets barn- och ungdomsavdelning. Det är också möjligt att följa med intervjun live på Facebook: www.facebook.com/events/3403536783059264/

Kontakter

Marknadsföringssakkunnig Eevamaria Paasikari, tfn 040 587 9531, eevamaria.paasikari@vaasa.fi

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum