Suomen AkatemiaSuomen Akatemia

Strategisen tutkimuksen uudet ohjelmajohtajat on valittu

Jaa

Strategisen tutkimuksen neuvosto (STN) valitsi 8.3.2021 kaksi uutta osa-aikaista ohjelmajohtajaa strategisen tutkimuksen ohjelmille: Ilmastonmuutos ja ihminen (CLIMATE) ja Tiedon lukutaito ja tietoon perustuva päätöksenteko (LITERACY). Valittujen ohjelmajohtajien rahoituskausi on 1.3.2021–30.09.2023.

CLIMATE-ohjelman ohjelmajohtajaksi valittiin kestävän kehityksen asiantuntija Paula Schönach Aalto-yliopistosta. LITERACY-ohjelman ohjelmajohtajaksi valittiin tutkimusjohtaja Jarmo Viteli Tampereen yliopistosta.

Strategisen tutkimuksen neuvoston valinta perustui Schönachin ja Vitelin tieteellisiin ansioihin, monitieteiseen substanssiosaamiseen, johtamis- ja koordinointikokemukseen monialaisissa verkostoissa sekä soveltuvuuteen tehtävän hoitamisessa.

Ohjelmajohtajan tehtävinä on rakentaa ohjelmakokonaisuutta yhteistyössä johtamansa ohjelman hankkeiden kanssa ja edistää toiminnallaan yhteistyötä strategisen tutkimuksen ohjelmien välillä. Lisäksi ohjelmajohtajat vastaavat strategisen tutkimuksen ohjelmien yhteisen toiminnan kehittämisestä ja toteuttamisesta sekä vahvistavat toiminnallaan strategisen tutkimuksen yhteiskunnallista vaikuttavuutta yhdessä muiden ohjelmajohtajien ja Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen vastuualueen kanssa. Ohjelmajohtajat ovat palvelussuhteessa taustaorganisaatioonsa.

Lisätietoja

Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Akatemia
Suomen Akatemia
Hakaniemenranta 6, PL 131
00531 HELSINKI

029 533 5000http://www.aka.fi/fi

Suomen Akatemian yhteydessä toimiva strategisen tutkimuksen neuvosto rahoittaa korkealaatuista tieteellistä tutkimusta, jolla on yhteiskunnallista merkitystä ja vaikuttavuutta. Vuonna 2021 STN rahoittaa tutkimusta 55,6 miljoonalla eurolla.

Suomen Akatemia rahoittaa korkealaatuista tieteellistä tutkimusta, toimii tieteen ja tiedepolitiikan asiantuntijana sekä vahvistaa tieteen ja tutkimustyön asemaa. Vuonna 2021 Akatemia rahoittaa tutkimusta 437 miljoonalla eurolla.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Akatemia

Strategisen tutkimuksen ohjelmahaun toiseen vaiheeseen valittiin 35 konsortiota9.3.2021 08:50:00 EET | Tiedote

Suomen Akatemian yhteydessä toimiva strategisen tutkimuksen neuvosto (STN) päätti 8.3.2021 kutsua 35 konsortiota varsinaiseen hakuun. Kutsun kaksivaiheisten STN:n ohjelmahakujen toiseen vaiheeseen sai noin 40 prosenttia aiehakuun jätetyistä hakemuksista. Valintapäätösten perusteena olivat hankkeiden sopivuus ohjelman teemaan ja tavoitteisiin sekä hankkeiden yhteiskunnallinen merkitys, vaikuttavuus ja tieteellinen laatu.

Strategisen tutkimuksen päättyneitä ohjelmia arvioitu - uusi rahoitusmuoto tuonut monitieteistä lisäarvoa tutkimuskentälle ja yhteiskuntaan28.1.2021 11:12:26 EET | Tiedote

Strategisen tutkimuksen ensimmäisten päättyneiden ohjelmien yhteiskunnallisen vaikuttavuuden arviointiraportti ja ohjelmien itsearviointiraportit on julkaistu. Arvioinnin tulokset tuovat esille, miten strategisen tutkimuksen ohjelmat ja niissä toimineet hankkeet ovat luoneet uudenlaista tieteen tuloksiin perustuvaa ymmärrystä yhteiskunnallisista haasteista ja niiden ratkaisumahdollisuuksista.

Suomen Akatemialta uusia mahdollisuuksia Suomi-USA -tutkimusyhteistyöhön15.1.2021 08:46:34 EET | Tiedote

Suomen Akatemia on avannut uudet yhteishaut Yhdysvaltojen National Science Foundationin (NSF) ja National Institutes of Healthin (NIH) kanssa. Hauilla tuetaan suomalaisten ja yhdysvaltalaisten tutkimusryhmien yhteisiä tutkimushankkeita. Tutkimusyhteistyötä tuetaan Suomen Akatemian lippulaivojen tutkimusaloilla lippulaivaohjelman ja ICT2023 tutkimus-, kehitys- ja innovaatio-ohjelman kautta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme