StaraStaraStara

StreetReboot-kilpailussa etsitään innovaatioita hyötyajoneuvojen käytön tehostamiseksi

Jaa

Helsingin kaupungin hyötyajoneuvot keräävät dataa tehdystä työstä ja reiteistä. Staran julistama kilpailu kutsuu koodareita jalostamaan hyötyajoneuvojen tuottamasta raakadatasta tietoa ja uusia palveluja, palvelukonsepteja ja liiketoimintamalleja.

Staran aurausparaatin kuvasi Niklas Sjöblom
Staran aurausparaatin kuvasi Niklas Sjöblom

Kaupungit tuottavat arkisen toimintansa sivutuotteena suuren määrän digitaalista massadataa, jonka hyödyntämisen mahdollisuuksiin on herätty. StreetReboot-innovaatiokilpailu onkin osa isompaa kokonaisuutta, jolla Helsingistä rakennetaan älykästä kaupunkia.

Kaupungin tavoitteena on massadatan avulla paitsi parantaa kaupungin palveluja, myös luoda yrityksille uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämisen paikkoja.

Innovaatiokilpailu on ensimmäisiä avauksia, joilla dataosaajia kutsutaan kaupungin arvokkaiden tietovarantojen äärelle. Kyse on uudenlaisesta yhteistyöstä, joka tarjoaa yrityksille mahdollisuuksia liiketoiminnan synnyttämiseen.

Kilpailussa koodareiden käyttöön tarjotaan kaupungin hyötyajoneuvojen keräämää dataa. Staralla on anturit reilussa 20 hyötyajoneuvossa, ja tietoa on kerätty myös kuljettajien mobiilisovelluksilla. Täsmällinen tieto jokaisesta ajoneuvosta, sen kunnosta ja sijainnista, edistää niiden tehokasta käyttöä.

Kilpailu huipentuu hackathoniin 6.-7.10.

Stara kutsuu kilpailuun 2–3 hengen joukkueita – esimerkiksi innovaattoreita, palvelumuotoilijoita, ohjelmistosuunnittelijoita ja kasvuyrityksiä. Haku StreetReboot-innovaatiokilpailuun on avoinna 8.9. asti. Valitut 8 joukkuetta pääsevät tutustumaan Staran toimintaan sekä osallistuvat kaksipäiväiseen hackathoniin 6.-7. lokakuuta. Joukkueiden parhaat ideat toteutetaan noin 20 000 euron pilottiprojekteina.

StreetReboot-kilpailu on osa kaksivuotista Euroopan unionin aluerahaston tukemaa Massadata kaupunkiympäristön ja -liikenteen kehittämisessä sekä innovaatioalustana palvelulle ja liiketoiminnalle -hanketta, jossa Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara, Tampereen kaupunki ja Tampereen yliopiston tutkimus- ja koulutuskeskus Synergos edistävät kaupunkien tuottaman massadatan hyödyntämistä yhdessä yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Hanke liittyy maamme suurimpien kaupunkien 6Aika-strategiaan, jolla edistetään tiedolla johtamista sekä avoimien ja älykkäiden palveluiden kehittämistä massadatan pohjalta.

StreetReboot-innovaatiokilpailu >

Reboot the City - Massadata kaupunkiympäristön ja liikenteen kehittämisessä sekä innovaatioalustana palveluille ja liiketoiminnalle >

Vipuvoimaa EU:lta 2014–2020!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yksikönjohtaja Sami Aherva, Stara, puh. 050 559 1929, sami.aherva@hel.fi

Projektipäällikkö Timo Tuomivirta, Stara, puh. 040 621 2202, timo.tuomivirta@hel.fi

Kuvat

Staran aurausparaatin kuvasi Niklas Sjöblom
Staran aurausparaatin kuvasi Niklas Sjöblom
Lataa
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Stara
Stara
Ilmalankuja 2 L, PL 1660
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 17000http://www.hel.fi/stara

Stara on Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos – rakentamisen, ympäristönhoidon ja logistiikan moniosaaja. Se huolehtii Helsingin siisteydestä, toimivuudesta ja vehreydestä. Staran hoidossa on noin 70 % Helsingin kaduista ja puistoista. Liikelaitoksessa on lähes 1 500 työntekijää ja sen liikevaihto on noin 200 miljoonaa euroa vuodessa. www.hel.fi/stara

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stara

Kaupungin työkoneiden päästöt pienentyneet merkittävästi25.5.2018 09:40Tiedote

Kaupungin työkoneet ja muut ajoneuvot siirtyvät vauhdilla biopolttoaineisiin. Päästövähennykset ovat jo nyt huomattavia, vaikka vasta osa kaupungin ajoneuvoista on käyttänyt biopolttoaineita kesästä 2017. Nämä biopolttoaineella kulkevat työkoneet ovat tuottaneet huhtikuun 2018 loppuun mennessä 1 160 tonnia aiempaa vähemmän hiilidioksidia. Se tarkoittaa yli 20 prosentin vähennystä Staran ajoneuvojen yhteenlasketuista hiilidioksidipäästöistä. Myös haitalliset lähipäästöt vähenivät tuntuvasti, kun fossiilisten polttoaineiden käyttö väheni.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme