Asuntomessut

Strömforsin ruukista Asuntomessujen virallinen oheiskohde

Jaa
Ruotsinpyhtään kylässä Loviisassa sijaitseva vuonna 1695 perustettu ruukki on yksi parhaiten säilyneistä ruukkiyhdyskunnista. Siinä, missä kesän 2023 Asuntomessut Loviisassa esittelee rakentamisen, asumisen ja sisustamisen uudet tuulet, Ruukissa pääsee siirtymään ajassa taaksepäin ja kokemaan alueen historiallisen tunnelman.

Strömforsin kirkonkylässä Ruotsinpyhtäällä on useita rakennushistoriallisesti merkittäviä rakennuksia: johtajan kartano sekä erilaiset tuotantorakennukset, kuten kaksi vasarapajaa ja kirkko, jossa pääsee ihastelemaan Helene Schjerfbeckin maalaamaa alttaritaulua. Alueelta löytyy myös Majatalo Krouvinmäki, joka on Suomessa harvinainen savirunkoinen rakennus.


”Olen iloinen siitä, että saamme Strömforsin ruukista Asuntomessut-tapahtuman virallisen oheiskohteet, sillä se tarjoaa kävijöille unohtumattoman aikamatkan menneeseen ja täydentää hyvin enemmän tulevaisuuteen katsovaa messualuetta. Lisäksi valinta laajentaa messuja maantieteellisesti ja kävijä saa kuvan siitä, miten iso ja monipuolinen kaupunki Loviisa kylineen on” toteaa Loviisan kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom.


Ruukkialueen vaiheikas historia tulee esiin niin puutalomiljöön, museoiden kuin alueella toimivien yrittäjien ja käsityöläisten kautta. Ainutlaatuisen tunnelman lisäksi kävijää palvelevat Strömforsissa niin ravintolat kuin kahvilatkin. Monipuolisesta luonnosta voi nauttia joessa meloen ja suppaillen tai metsässä patikoiden ja pyöräillen.


”Ruukin lisäksi meillä on käynnissä kahden muun oheiskohde-ehdokkaan kanssa neuvottelut, joissa tutkitaan tarkemmin niiden soveltumista Asuntomessujen oheiskohteeksi.” paljastaa Asuntomessujen operatiivinen johtaja Timo Koskinen.


Strömforsin ruukki on Asuntomessujen aikana avoinna päivittäin vähintään klo 10–18. Tarkemmat aukioloajat ja päivittäinen ohjelmatarjonta Strömforsin ruukin alueella tarkentuu kevään aikana.

Asuntomessut Loviisan Kuningattarenrannassa järjestetään 7.7.–6.8.2023.

Lue ruotsiksi:

Strömfors bruk officiellt kompletterande mässobjekt för Bostadsmässan

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Asuntomessut
Asuntomessut
Pasilankatu 2
00240 Helsinki

020 743 7700http://www.asuntomessut.fi

Osuuskunta Suomen Asuntomessut on suomalaisen asumisen suunnannäyttäjä, joka järjestää vuosittain kesän kohokohtiin lukeutuvat Asuntomessut.

Asuntomessuilla esitellään toimiviksi ja kestäviksi koettuja ratkaisuja sekä esimerkkejä rakentamiseen ja asumiseen liittyvien uusimpien tutkimusten soveltamisesta käytäntöön.

Asuntomessuja on järjestetty vuodesta 1970 lähtien.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntomessut

Rakentajat Asuntomessuille Oulussa on valittu – tällaisia messukoteja nähdään vuonna 202519.4.2023 09:43:21 EEST | Tiedote

Oulun Lehtokylän pientaloalueella tullaan näkemään raikkaita ja moderneja tulkintoja vanhasta huvilakulttuurista. Myös vuoden 2025 Asuntomessujen teemat eli kestävyys, digitaalisuus ja yhteisöllisyys korostuvat rakentamisessa. Suurin osa pientalokohteiden rakentajista aikoo muuttaa itse alueelle, mutta muutamia kohteita on myös tulossa myyntiin messujen jälkeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme