STT

STT-Lehtikuva siirtää yötoimituksensa Australiaan

Jaa
STT-Lehtikuva on päättänyt perustaa toimipisteen Sydneyyn, Australiaan. Sydneyssä toimitetaan uutisia aamu- ja päivävuoroissa eli Suomen aikaa yöllä.
Kuva: Maria Annala/ Lehtikuva
Kuva: Maria Annala/ Lehtikuva

Järjestely korvaa Helsingin-toimituksen nykyiset yövuorot. Niissä on työskennellyt kaksi toimittajaa vuoden jokaisena yönä. Australiaan on tarkoitus lähettää neljä toimittajaa, jotka sijaistavat toisiaan vapaapäivinä ja lomilla. Näin vuorossa on päivittäin 2-3 toimittajaa.

Paikat tulevat STT-Lehtikuvan sisäiseen hakuun saman tien. Valittavilta edellytetään laaja-alaista kiinnostusta eri uutisaiheisiin ja kokemusta joko yövuoroista tai useiden eri alojen uutispäivystyksestä. Australiaan siirtymisen ajankohta riippuu viisumijärjestelyistä.

Järjestelyn tavoitteena on sekä säästää rahaa että parantaa jaksamista. Yötyö on tutkitusti terveysriski. Sen aiheuttamista ongelmista on kokemusta myös STT-Lehtikuvassa. Vaikka yövuorokiertoa on vuosien varrella pyritty kehittämään mahdollisimman vähän kuormittavaksi, osa vuorojen tekijöistä on joutunut terveyssyistä siirtymään pelkkiin päivävuoroihin.

Taloudellisesti ratkaisu kannattaa, koska yövuoroista maksetaan yölisää ja vuorokiertoon kuuluu yövuorojen jälkeinen vapaa vuorokausirytmin palauttamiseen. Vaikka toimituksen perustaminen Australiaan aiheuttaa muun muassa vuokrakuluja, syntyy rahasäästöä lähes yhden toimittajan vuosipalkan verran. Lisäksi ”toipumisvapaan” jääminen pois tuo työvuoroon yhden toimittajan lisäämiltei joka arkipäivä.

Sydneyssä toimittajat sijoittuvat Australian uutistoimiston AAP:n tiloihin. Samassa paikassa työskentelevät jo tanskalainen uutistoimisto Ritzau, saksalainen uutistoimisto DPA, sveitsiläinen uutistoimisto SDA ja saksalaislehti Die Welt. Myös Norjan uutistoimisto NTB kaavailee lähettävänsä toimittajiaan Sydneyyn.

Lisätietoja:

Australia-työryhmän vetäjä, STT-Lehtikuvan 24h-toimituksen päällikkö (1.1.2014 alkaen) Maria Annala 050 444 0944

Vastaava päätoimittaja, toimitusjohtaja Mika Pettersson 040 507 8803

Kuvat

Kuva: Maria Annala/ Lehtikuva
Kuva: Maria Annala/ Lehtikuva
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

STT
STT
Porkkalankatu 20 A
00180 Helsinki

09 695 811https://stt.fi

STT (Oy Suomen Tietotoimisto - Finska Notisbyrån Ab) on media- ja viestintätalo, joka koostuu kolmesta liiketoimintalinjasta: mediapalveluista, viestintäpalveluista sekä kuvamyynnistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta STT

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme