STT

STT Tarkkailijan analytiikkakehitykseen merkittävä rahoitus – kansainvälinen yhteistyöprojekti rakentaa digitaalista siltaa uutistoimiston ja julkaisijoiden väliin

Jaa

STT on mukana suuressa kansainvälisessä kehityshankkeessa, jonka tavoitteena on luoda kansallisen uutistoimiston ja sen media-asiakkaiden välille journalismin digitaaliseen ansaintalogiikkaan perustuva työnkulku. Projektille on myönnetty 500 000 euron Google DNI -innovaatiorahoitus.

Kuva: Pihla Lehmusjoki/Lehtikuva
Kuva: Pihla Lehmusjoki/Lehtikuva

STT kehittää projektissa uutistoimiston ja julkaisijoiden välistä analytiikkaa, mihin STT:llä käytetään Tarkkailija-nimistä työkalua. Tarkkailijalla seurataan STT:n kirjoittamien uutisten läpimenoa suomalaisessa mediassa.

- Tarkkailija osaa tällä hetkellä kertoa, missä verkkosivuilla ja painetuissa lehdissä uutistoimiston uutisia julkaistaan. Kehitysprojektin myötä Tarkkailija pystyy kertomaan myös sen, miten yleisö näitä uutisia verkossa lukee, sanoo STT:n Mediapalveluista vastaava liiketoimintapäällikkö Pihla Lehmusjoki.

- Uutistoimistot ovat merkittäviä perusuutismateriaalin tuottajia omilla markkina-alueillaan, ja yhteistyöprojektimme rakentaa verkkoliiketoiminnan siltaa uutistoimiston ja sen tuotantoa julkaisevien medioiden väliin, Lehmusjoki valottaa.

Projektia kutsutaan nimellä C-POP (Content Performance Optimization Program), ja sen tavoitteena on parantaa uutistoimistojen kykyä vauhdittaa asiakkaidensa verkkoliiketoiminnan kasvua.

- STT:n tehtävä on olla hyödyksi asiakkailleen eli mediataloille. Tässä hankkeessa saamme parempaa tietoa siitä, miten uutisiamme luetaan. Pystymme sen avulla, yhdessä asiakasmedioiden kanssa, muokkaamaan uutispalveluamme entistä merkityksellisemmäksi – myös uutisten varsinaisille asiakkaille eli kaikille suomalaisille, sanoo STT:n toimitusjohtaja Kimmo Pietinen.

Mediatoimijoista projektissa ovat STT:n lisäksi mukana projektin vetäjä, Saksan uutistoimisto dpa, sekä molemmista maista yksi valtakunnallinen ja yksi maakunnallinen mediatalo. Suomesta mukana on mm. Ilkkaa ja Pohjalaista julkaiseva I-Mediat sekä Helsingin Sanomia ja Ilta-Sanomia julkaiseva Sanoma Media Finland.

- Haluamme vahvistaa digitaalista asemaamme. STT auttaa meitä saamaan entistä tarkempaa tietoa lukijakäyttäytymisestä verkkopalveluissa ja tämä tukee sisältöstrategiaamme: haluamme tuottaa lukijaodotuksia vastaavaa uutissisältöä. Kun me ja STT tiedämme tarkemmin, mitä lukijat haluavat lukea, auttaa se meitä jakamaan voimat oikein ja tekemään asiat paremmin lukijoille, sanoo Ilkan päätoimittaja Satu Takala.

- STT:n kehitys datan ja analytiikan saralla on erittäin kiinnostavassa vaiheessa. C-POP-hankkeen kehityksen avulla tulemme saamaan STT:n sisällöntuotannosta entistä paremmin tehoja irti, sanoo Helsingin Sanomien liiketoiminnan kehityspäällikkö Vesa Lindqvist.

Saksasta yhteisprojektiin osallistuvat mediatalot Funke Digital ja Neue Osnabrücker Zeitung.

Saksan uutistoimisto dpa kehittää projektissa uudentyyppisiä, automatisoituja metadatamalleja, joilla julkaisijat pystyvät personoimaan uutistoimiston uutismateriaalia vastaamaan digitaalisen journalismin tarpeita.

STT puolestaan jatkaa STT Tarkkailijan kehitystyötä, joka palkittiin viime syksynä Eurooppalaisten uutistoimistojen liiton EANAn Vuoden 2018 uutistoimistoteko -palkinnolla.

C-POP-projektissa ovat mediatoimijoiden lisäksi mukana uutistoimistojen kansainvälinen kehitysverkosto MINDS ja uutisten kansainvälisestä asialuokitusstandardista huolehtiva IPTC-järjestö.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Pihla Lehmusjoki/Lehtikuva
Kuva: Pihla Lehmusjoki/Lehtikuva
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

STT
STT
Porkkalankatu 20 A
00180 Helsinki

09 695 811https://stt.fi

STT (Oy Suomen Tietotoimisto - Finska Notisbyrån Ab) on media- ja viestintätalo, joka koostuu kolmesta liiketoimintalinjasta: mediapalveluista, viestintäpalveluista sekä kuvamyynnistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta STT

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme