STT

STT valvoo öitä pian Australian lisäksi myös Pasilassa - Yleisradion uutistoimituksen yövuoroja tekevät joulukuusta alkaen STT:n toimittajat

Jaa
STT ja Yleisradio ovat solmineet sopimuksen yhteistyöstä, jossa Yleisradion uutistoimituksen yövuoroja Pasilassa tekevät jatkossa STT:n toimittajat. Uusi yhteistyö käynnistyy joulukuun alussa.

Järjestely ei ole Yleisradiolle uusi, sillä Yle on hoitanut yövuoroja kumppanuusmallilla jo vuodesta 2015.

­- Saamme yönaikaiseen uutistoimintaamme tunnetun journalistisen kumppanin. STT:n toimituksellinen rekrytointi- ja johtamisosaaminen sekä STT:n uutisorganisaation koko ketjun tuki varmistavat yöpäivystykselle ja nousevalle uutisaamulle parhaat lähtökohdat. Samalla haluamme vahvistaa suomalaisen median monimuotoisuutta ja toimintaedellytyksiä, sanoo Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja Riikka Räisänen.

- On hieno asia, että Yle luottaa STT:hen tämän vastuullisen tehtävän hoitamisessa. Hieno asia on niin ikään se, että STT:n rooli ja merkitys suomalaisten vastuullisten uutismedioiden palvelijana vankistuu, sanoo STT:n toimitusjohtaja Kimmo Pietinen.

Yhteistyö Yleisradion kanssa ei vaikuta STT:n muihin asiakkaisiin, joiden uutispalvelu jatkuu ennallaan.

Yleisradion tiloissa Pasilassa työskentelee joka yö kaksi ihmistä, jotka vastaavat Ylen uutistoimituksen tehtävien hoitamisesta. Lisäksi STT:llä on joka yö vähintään kaksi omaa toimittajaa uutistoimiston yövuoroissa, jotka tehdään Australian Sydneystä.

STT siirsi oman yövuorotoimintansa tehtäväksi päivävuoroina Australiasta vuonna 2014. ”Kenguruvuorolaiset” uutisoivat öisin muun muassa kotimaan ja ulkomaiden tapahtumista sekä huolehtivat STT:n hälytyspalveluista.

STT:llä on maapallon toisella puolella työkierrossa kulloinkin neljä omaa toimittajaa, joiden kenguru-komennus kestää keskimäärin 1-2 vuotta. Myös esimerkiksi muut pohjoismaiset uutistoimistot pyörittävät yövuorojaan Australian uutistoimiston AAP:n tiloista.

Yhteyshenkilöt

Kimmo Pietinen, toimitusjohtaja, STT: 040 557 8462, kimmo.pietinen@stt.fi

Pihla Lehmusjoki, liiketoimintapäällikkö, Mediapalvelut, STT: 040 755 9129, pihla.lehmusjoki@stt.fi

Riikka Räisänen, päätoimittaja, Ylen uutis- ja ajankohtaistoimitus, 040 750 6852, riikka.raisanen@yle.fi

Timo Säynätkari, päällikkö, strategiset hankkeet, Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminta, 0400 573 920, timo.saynatkari@yle.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

STT
STT
Porkkalankatu 20 A
00180 Helsinki

09 695 811https://stt.fi

STT (Oy Suomen Tietotoimisto - Finska Notisbyrån Ab) on media- ja viestintätalo, joka koostuu kolmesta liiketoimintalinjasta: mediapalveluista, viestintäpalveluista sekä kuvamyynnistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta STT

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme