STT

STT:n moderointi laajenee – Yle uudeksi asiakkaaksi, moderointiperiaatteet julkisiksi

Jaa

Suomen Tietotoimisto on alkanut moderoida Yle Uutisten kommenttiosioita.

”On iloinen asia, että uutismedian suuret toimijat luottavat meihin tässäkin asiassa. Palvelun keskittäminen on järkevää, sillä myös osaaminen kasvaa, kun moderaattorit tekevät töitä saman katon alla. Suomessa luonteva tuottaja tällaiselle keskitetylle palvelulle on STT”, sanoo STT:n toimitusjohtaja Kimmo Pietinen.

STT:n moderoinnin ensimmäinen asiakas oli Ilta-Sanomat viime vuoden marraskuussa. Helsingin Sanomien artikkelikommenttien moderointi siirtyi STT:n hoidettavaksi tammikuun puolivälissä.

STT:n tavoitteena on edistää asiakkaidensa ja näiden yleisöjen välistä vuorovaikutusta, joka vie keskustelua eteenpäin ja luo arvoa myös keskustelua seuraaville lukijoille.

”STT on Ylelle tärkeä strateginen kumppani. Uusi sopimus on myös osoitus kotimaisen median yhteistyöstä ja uusista mahdollisuuksista. Journalistinen media voi yhdessä toimia paremman suomalaisen keskustelukulttuurin laadun ja faktojen puolesta", sanoo Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja Riikka Räisänen.

STT:llä keskusteluja valvovat toimihenkilöt, joilla on aiempaa kokemusta moderoinnista. Työtä ei tehdä STT:n uutistoimituksessa, eikä se muuta Ylessä aiemmin noudatettua moderointilinjaa.

Kaikki STT:n moderointiasiakkaat määrittelevät ohjeet ja linjan, joiden mukaan STT:n moderoijat työskentelevät.  

Asiakkaiden ohjeistusten pohjalta on toimitettu STT:n moderointiperiaatteet, jotka julkaistiin maanantaina STT:n nettisivuilla.

”Verkkokeskustelun yhteiskunnallinen merkitys kasvaa tulevaisuudessa, joten on tärkeää, että periaatteet ovat yleisön luettavissa”, kommentoi STT:n liiketoimintapäällikkö Maunu Anhava.

Keskustelijoiden esittämät näkemykset eivät vaikuta siihen, julkaistaanko ne vai ei, jolleivat ne ole lainvastaisia, muita ihmisiä asiattomasti loukkaavia tai ilmeisen paikkaansa pitämättömiä. Kommenttinsa saa julki, kun pysyy asiassa ja esittää ajatuksensa asiallisesti. 

STT on ensimmäinen uutistoimisto Euroopassa, joka ryhtyy tarjoamaan kommenttiosioiden moderointia laajamittaisena palveluna. Australiassa uutistoimisto AAP tarjoaa media-asiakkailleen kommenttiosioiden moderointia.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Suomen Tietotoimisto:

Kimmo Pietinen
toimitusjohtaja
040 557 84 62
kimmo.pietinen@stt.fi

Maunu Anhava
liiketoimintapäällikkö
040 163 21 55
maunu.anhava@stt.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

STT
STT
Porkkalankatu 20 A
00180 Helsinki

09 695 811https://stt.fi

STT (Oy Suomen Tietotoimisto - Finska Notisbyrån Ab) on media- ja viestintätalo, joka koostuu kolmesta liiketoimintalinjasta: mediapalveluista, viestintäpalveluista sekä kuvamyynnistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta STT

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme