STT

STT:n ruotsinkielinen uutistoiminta päättyy

Jaa

STT:n ruotsinkielisen uutispalvelun (FNB) toiminta lakkaa vuodenvaihteessa. FNB:tä koskevat yhteistoimintaneuvottelut päättyivät tiistaina. Lakkautuksen taustalla on ruotsinkielisten mediatalojen KSF Median ja HSS Median päätös irtisanoa sopimukset FNB:n kanssa. Irtisanomisen jälkeen edellytyksiä jatkaa toimintaa ei ole.

FNB:ssä on työskennellyt vakinaisesti kymmenen toimittajaa.

Tänä vuonna 130 vuotta täyttävästä kansallisesta uutistoimistosta STT:stä tulee nyt yksikielinen ja uutistarjonta ruotsiksi Suomessa kapenee selvästi.

”FNB:n alasajo on suuri menetys suomenruotsalaiselle vähemmistölle”, sanoo STT:n vastaava päätoimittaja ja toimitusjohtaja Mika Pettersson.

Petterssonin mukaan FNB:n alasajolla on vaikutuksia myös uutisvälitykselle Suomesta muihin pohjoismaihin.

”FNB:n uutiset ovat tavoittaneet myös pohjoismaisen yleisön, koska sillä on ollut yhteistyösopimukset Ruotsin, Norjan ja Tanskan uutistoimistojen kanssa”, Pettersson sanoo.

Lisätiedot:

Vastaava päätoimittaja, toimitusjohtaja Mika Pettersson 040 5078803

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

STT
STT
Porkkalankatu 20 A
00180 Helsinki

09 695 811https://stt.fi

STT (Oy Suomen Tietotoimisto - Finska Notisbyrån Ab) on media- ja viestintätalo, joka koostuu kolmesta liiketoimintalinjasta: mediapalveluista, viestintäpalveluista sekä kuvamyynnistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta STT

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme