STT

STT:n tietojärjestelmien korjaaminen edistynyt merkittävästi viikonlopun aikana

Jaa

Mahdollinen tietovuoto voisi koskea esimerkiksi yhteystietoja ja käyttäjätunnuksia, mutta se ei vaaranna lähdesuojaa.

Uutis- ja kuvatoimisto STT:n tietojärjestelmien korjaus verkkohyökkäyksen jäljiltä on edistynyt merkittävästi viikonlopun aikana. Hyökkäys aiheutti laajoja vahinkoja, mutta ainakin uutispalvelun tiedot ovat säilyneet lähes täysin.

STT jatkaa rajoitettua uutis- ja kuvapalvelua, kunnes järjestelmien käyttö on turvallista. Tämän hetkisen arvion mukaan STT:n media-asiakkaiden uutispalvelu voisi palautua lähes normaaliksi lähipäivinä. Kuvapalvelun korjaaminen kokonaan kestää vielä useita päiviä. Myös muita pienempiä palveluita on vielä poissa käytöstä.

Tietovuodon mahdollisuutta ei voida sulkea pois, mutta se ei vaikuta olleen hyökkäyksen ensisijainen tarkoitus. Tietovuoto voi koskea myös ulkopuolisia yhteystietoja ja käyttäjätunnuksia. Se ei kuitenkaan vaaranna uutisten lähdesuojaa. Tietojen mahdollisesta vuotamisesta on ilmoitettu tietosuojavaltuutetulle. Torstain ja perjantain välisenä yönä havaitusta verkkohyökkäyksestä on ilmoitettu myös Kyberturvallisuuskeskukselle ja tehty rikosilmoitus poliisille.

Suuri osa STT:n tietojärjestelmistä ajettiin varotoimena alas heti, kun verkkohyökkäys havaittiin, minkä jälkeen niitä alettiin tarkastaa ja palauttaa. Hyökkäys ei ole missään vaiheessa pysäyttänyt STT:n uutistoimintaa, vaan toimitus työskentelee koko ajan ja uutisia ja kuvia on välitetty asiakkaille vaikkakin rajoitetussa muodossa.

- Pahoittelen asiakkaille aiheutunutta haittaa ja vaivaa. Korjaustyöt kestävät, koska korjattavaa on monissa järjestelmissä, sanoo STT:n toimitusjohtaja Kimmo Laaksonen.

- Järjestelmiä tarkastetaan yksitellen, ja ne otetaan käyttöön vasta, kun se on varmasti turvallista. Kiitän STT:n tietohallintoa ja toimitusta kovasta työstä haittojen minimoimiseksi.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Kimmo Laaksonen, gsm 050 469 3060

Toimituspäällikkö Panu Tuunala, gsm 0400 801129

Päätoimittaja Minna Holopainen, gsm 040 5680897

Tietoja julkaisijasta

STT
STT
Porkkalankatu 20 A
00180 Helsinki

09 695 811https://stt.fi

STT (Oy Suomen Tietotoimisto - Finska Notisbyrån Ab) on media- ja viestintätalo, joka koostuu kolmesta liiketoimintalinjasta: mediapalveluista, viestintäpalveluista sekä kuvamyynnistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta STT

Lehtikuvan Heikki Saukkomaa palkittiin Vuoden urheilukuvasta - uimarin varovainen katse vetosi tuomaritrioon7.4.2022 18:00:00 EEST | Tiedote

Lehtikuvan Heikki Saukkomaa on palkittu Vuoden urheilukuvasta. Voittajaotos syntyi, kun Saukkomaa kuvasi olympiaedustaja Ari-Pekka Liukkosta Tokion olympialaisten 50 metrin vapaauinnin alkuerien yhteydessä viime heinäkuussa. Kuvajournalismi 2021 -kilpailun voittajat palkittiin Suomen kuvajournalistit ry:n julkistamistilaisuudessa 7. huhtikuuta. Saukkomaan voittajakuva ja koko kilpailun sato on nähtävillä Sanomatalossa Helsingissä huhtikuun loppuun asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme