MessukeskusMessukeskus

Studia kannustaa jatkuvaan oppimiseen

Jaa

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia esittelee tänä vuonna entistä enemmän jatkuvan oppimisen aiheita. Myös työnhakua ja uranvaihtoa suunnittelevat löytävät Studiasta vinkkejä lisäkouluttautumiseen ja rekrytointiprosessiin. Studia-messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 23.–24.11.

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 23.–24.11.
Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 23.–24.11.

Nykyajan muuttuvassa työelämässä jatkuva oppiminen ja itsensä kehittäminen ovat tärkeitä useimmissa ammateissa. Lisäkouluttautuminen voi antaa myös mahdollisuuksia siirtyä kokonaan uudelle alalle tai työtehtäviin. Koronapandemia lisäsi kiinnostusta erityisesti avoimiin yliopisto-opintoihin.

– Jatkuva oppiminen on yhä tärkeämpää kaikilla aloilla. Ihmiset kaipaavat tietoa ja osaamisen vahvistamista oman elämän, työelämän ja maailman muuttuvissa tilanteissa. Pandemian aikana opiskelu kiinnosti ennätyksellisen paljon, kun poikkeusaika toi elämään ehkä odotetun mahdollisuuden keskittyä johonkin uuteen ja verkko-opiskelu onnistui rajoituksista huolimatta, kertoo markkinoinnin asiantuntija Sanna Saari-Salomeri Helsingin yliopiston Avoimesta yliopistosta.

Avoimia yliopisto-opintoja voi tehdä lähes kuka tahansa. Avoimessa yliopistossa onkin tunnistettu erilaisia oppijaprofiileja.  

– Olemme Helsingin yliopiston Avoimessa yliopistossa tunnistaneet neljä keskeistä opiskelijaprofiilia: oman alan etsijät, tutkinnon täydentäjät, ammatinvaihtajat ja itsensä kehittäjät, Saari-Salomeri kertoo.

Avoimessa yliopistossa opintotarjonta on laaja ja useat eri alat ovat edustettuina. Perinteisten akateemisten oppiaineiden lisäksi vaihtoehtoja löytyy myös työelämän tueksi.

– Erityisen suosittuja ovat viime aikoina olleet tietojenkäsittelytieteen, psykologian, oikeustieteen ja sosiaalitieteiden opinnot. Avointen yliopisto-opintojen lisäksi Helsingin yliopisto tarjoaa paljon muitakin mahdollisuuksia jatkuvaan oppimiseen: eri alojen erikoistumiskoulutuksia, pätevöitymiskoulutusta ja räätälöidympää täydennyskoulutusta niin yksittäisille ihmisille kuin työyhteisöillekin Saari-Salomeri listaa.

CV-klinikka neuvoo oman osaamisen sanoittamiseen ja Opoklinikka eri koulutus- ja alavaihtoehtoihin

Rekrytointi- ja henkilöstövuokrausyritys Minjonin asiantuntijat pitävät Studia-messuilla CV-klinikkaa, jossa messuosallistujat pääsevät asiantuntijan henkilökohtaiselle vastaanotolle noin 10 minuutin ajaksi. Klinikalla rekrytoinnin ammattilaiset antavat kommentteja ja parannusehdotuksia ansioluetteloon. Klinikalle voi osallistua tuomalla mukanaan paperisen tai digitaalisen CV:n. Klinikka on auki keskiviikkona 23.11. klo 9–13.30 ja 15.30–16.30 sekä torstaina 24.11. klo 9–13 ja 14.30–16.

Studiassa järjestetään myös suosittu Opoklinikka, jossa kävijät voivat tulla juttelemaan eri oppilaitoksista tulevien päivystävien opinto-ohjaajien kanssa vapaasti ilman ajanvarausta. Opinto-ohjaajien kanssa voi keskustella esimerkiksi eri oppilaitoksiin hakeutumisesta ja oman alan valinnasta. Kaikki kävijät ovat tervetulleita keskustelemaan opinto-ohjaajien kanssa iästä tai opiskelu-/urataustasta riippumatta.   

Lisätietoja Studia-messujen jatkuvan oppimisen kokonaisuudesta löytyy nettisivuilta www.studiamessut.fi/jatkuva-oppiminen.   

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestetään 23.–24.11.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Messukeskus ja Suomen Lukiolaisten Liitto.

Lisätietoja:

Helsingin Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com

Helsingin Messukeskus, liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila, p. 050 387 0024, tanja.pasila@messukeskus.com 

Helsingin yliopiston Avoin yliopisto, markkinoinnin asiantuntija Sanna Saari-Salomeri, p. 050 415 4892, sanna.saari-salomeri@helsinki.fi  

www.studiamessut.fi, #studiamessut2022, IG: @studiamessut

Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista http://mediabank.messukeskus.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 23.–24.11.
Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 23.–24.11.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Matkamessut 2023 -ohjelmassa uusimmat kohdevinkit, kulttuuria ja vastuullisuusasiaa2.12.2022 14:30:54 EET | Tiedote

Pohjoismaiden suurimman matkailualan tapahtuman Matka 2023 -ohjelman julkistus on aloitettu tapahtuman nettisivuilla. Ohjelmassa nousee uusia tuulia matkakohteista viimeisen kolmen vuoden ajalta sekä värikkäitä esityksiä ympäri maailman. Matkamessujen partnerimaa Kreikka on näyttävästi esillä ohjelmassa. Matkamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 20.–22.1.2023 (ammattilaispäivä 19.1.23).

Petrol Circus Custom Bike Show esittelee upeat rakennetut moottoripyörät25.11.2022 14:13:47 EET | Tiedote

Petrol Circus Custom Bike Show esittelee kolmen vuoden tauon jälkeen MP 23 moottoripyörämessujen yhteydessä rakennettuja moottoripyöriä, jotka kisaavat neljässä sarjassa. Näyttelyyn voi ilmoittaa moottoripyöriä ja mopoja vuoden loppuun asti. Tapahtuma on ainutlaatuinen ja ainoa rakennettujen moottoripyörien tapahtuma, joka järjestetään tässä mittakaavassa kaupallisen tapahtuman yhteydessä Euroopassa. MP 23 -messut järjestetään 3. – 5.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme