Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Studionäyttämön lavalla nähdään Runar ja Kyllikki

Jaa

Helsingin työväenopiston Studionäyttämö tuo huhti-toukokuussa lavalle Runar ja Kyllikki -näytelmän, joka pohjautuu Jussi Kylätaskun klassikkotekstiin Kyllikki Saaren mystisestä murhasta.

Työväenopiston Studionäyttämön Runar ja Kyllikki nähdään 25.4.–10.5.2019 Opistotalossa, Helsinginkatu 26. Esityksen on ohjannut Aino Unkila.

Runar ja Kyllikki -esitys pohjaa Jussi Kylätaskun samannimiseen klassikkotekstiin 17-vuotiaan Kyllikki Saaren selvittämättömästä murhasta vuodelta 1953.

Studionäyttämön esityksessä teksti on sovitettu sukupuolirajoja murtaen, jolloin vallan ja kivun teemat nousevat sekä yhteisön rakenteiksi että yksilön tragedioiksi.

”Parhaimmillaan huumorin ja vakavuuden välillä on hyvin pieni ero. Olemme tutkineet tätä eroa ja lähestyneet näytelmää sen kautta”, valottaa ohjaaja Aino Unkila rankan aiheen valintaa.

”Välillä tuntuu, että huumori – lupa nauraa vaikeillekin asioille – jää sosiaalisen median jalkoihin. Se on kuitenkin keino parantua ja ottaa haastavia asioita haltuun. Niin yhteisönä kuin yksilönä.”

Luvassa on musiikkia, loistavaa näyttelijäntyötä ja ripaus mustaa huumoria.

Esitykset:

to 25.4. klo 19 (yleisölle avoin kenraali)

pe 26.4. klo 19 (ensi-ilta)

to 2.5. klo 19

pe 3.5. klo 19

to 9.5. klo 19

pe 10.5. klo 19

Esityksen kesto noin 1,5 tuntia (ilman väliaikaa).
Vapaa pääsy. Ei ennakkovarauksia.

Esitystä ei suositella alle 15-vuotiaille.

Työryhmä:

Rooleissa: Raoul Colliander, Satu Häkkinen, Heli Kärkkäinen, Henna Parkas, Miia Shemeikka, Sandy Stolpe ja Suvituulia Tuppurainen.

Ohjaus ja dramatisointi: Aino Unkila

Alkuperäinen teksti: Jussi Kylätasku

Musiikki: Mikko Lappalainen

Valaistus: Janne Nurmi

Lavastus: työryhmä

Lisätiedot:

Aino Unkila
aino.unkila@gmail.com

Runar ja Kyllikki Facebookissa
https://www.facebook.com/events/304788326865296/ 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin varhaiskasvatukseen tarvitaan lisää työntekijöitä17.6.2019 08:36:53 EESTTiedote

Varhaiskasvatuksen henkilöstön saatavuus on jo pitkään ollut haastavaa sekä suomen- että ruotsinkielisessä varhaiskasvatuksessa. Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimiston ammattibarometrin (3/2019) mukaan varhaiskasvatuksen opettajan tehtävä on ammattipulanimikkeiden kärjessä. Koko maassa varhaiskasvatuksen opettajan tehtävä on ammattibarometrissä sijalla viisi. Helsingissä henkilöstön saatavuuden parantamiseksi on kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla tehty paljon eri toimenpiteitä kuten tehostettu rekrytointia, edistetty koulutusta ja uudistettu sijaistoimintaa. Tästä huolimatta henkilöstöä on ollut vaikea saada. ”Tämän hetken arvion mukaan näyttää siltä, että ruotsinkielisessä varhaiskasvatuksessa henkilöstötilanne on paikoin kriittinen ja meillä on vaikeuksia saada riittävästi tarvittavaa henkilöstöä. Selvitämme parhaillaan Aluehallintovirastolta yhden ruotsinkielisen päiväkodin tilanteeseen liittyen voiko päiväkotiin palkata henkilöstöpulan vuoksi tilapäisesti myös suomenkielistä henk

Inom Helsingfors småbarnspedagogik behövs fler arbetstagare17.6.2019 08:34:30 EESTTiedote

Tillgången på personal inom småbarnspedagogiken har varit en utmaning en längre tid både inom den finsk- och svenskspråkiga småbarnspedagogiken. Enligt Nylands arbets- och näringsbyrås yrkesbarometer (3/2019) toppar lärare inom småbarnspedagogik listan över de yrken inom vilka det råder brist på sökande. I hela landet ligger lärare inom småbarnspedagogik på plats fem i yrkesbarometern. I Helsingfors har en lång rad åtgärder vidtagits inom fostrans- och utbildningssektorn i syfte att förbättra tillgången på personal, bl.a. har rekryteringen effektiverats ytterligare, utbildningsfrämjande åtgärder vidtagits, vikarieverksamheten förnyats. Trots det har det varit svårt att få personal. ”Enligt en bedömning i nuläget ser det ut som att personalsituationen inom den svenskspråkiga småbarnspedagogiken är ställvis kritisk. Vi har svårigheter att få tillräckligt med personal. Med anledning av situationen i ett svenskspråkigt daghem utreder vi som bäst i samråd med regionförvaltningsverket om ock

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme