Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Studionäyttämön lavalla nähdään Runar ja Kyllikki

Jaa

Helsingin työväenopiston Studionäyttämö tuo huhti-toukokuussa lavalle Runar ja Kyllikki -näytelmän, joka pohjautuu Jussi Kylätaskun klassikkotekstiin Kyllikki Saaren mystisestä murhasta.

Työväenopiston Studionäyttämön Runar ja Kyllikki nähdään 25.4.–10.5.2019 Opistotalossa, Helsinginkatu 26. Esityksen on ohjannut Aino Unkila.

Runar ja Kyllikki -esitys pohjaa Jussi Kylätaskun samannimiseen klassikkotekstiin 17-vuotiaan Kyllikki Saaren selvittämättömästä murhasta vuodelta 1953.

Studionäyttämön esityksessä teksti on sovitettu sukupuolirajoja murtaen, jolloin vallan ja kivun teemat nousevat sekä yhteisön rakenteiksi että yksilön tragedioiksi.

”Parhaimmillaan huumorin ja vakavuuden välillä on hyvin pieni ero. Olemme tutkineet tätä eroa ja lähestyneet näytelmää sen kautta”, valottaa ohjaaja Aino Unkila rankan aiheen valintaa.

”Välillä tuntuu, että huumori – lupa nauraa vaikeillekin asioille – jää sosiaalisen median jalkoihin. Se on kuitenkin keino parantua ja ottaa haastavia asioita haltuun. Niin yhteisönä kuin yksilönä.”

Luvassa on musiikkia, loistavaa näyttelijäntyötä ja ripaus mustaa huumoria.

Esitykset:

to 25.4. klo 19 (yleisölle avoin kenraali)

pe 26.4. klo 19 (ensi-ilta)

to 2.5. klo 19

pe 3.5. klo 19

to 9.5. klo 19

pe 10.5. klo 19

Esityksen kesto noin 1,5 tuntia (ilman väliaikaa).
Vapaa pääsy. Ei ennakkovarauksia.

Esitystä ei suositella alle 15-vuotiaille.

Työryhmä:

Rooleissa: Raoul Colliander, Satu Häkkinen, Heli Kärkkäinen, Henna Parkas, Miia Shemeikka, Sandy Stolpe ja Suvituulia Tuppurainen.

Ohjaus ja dramatisointi: Aino Unkila

Alkuperäinen teksti: Jussi Kylätasku

Musiikki: Mikko Lappalainen

Valaistus: Janne Nurmi

Lavastus: työryhmä

Lisätiedot:

Aino Unkila
aino.unkila@gmail.com

Runar ja Kyllikki Facebookissa
https://www.facebook.com/events/304788326865296/ 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsinki Education Week valtaa taas pääkaupungin marraskuussa17.4.2019 07:20:00 EESTTiedote

Helsinki Education Week järjestetään toista kertaa 4.–8.11.2019. Tapahtumakokonaisuus tekee näkyväksi helsinkiläisissä päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävää työtä. Viime vuonna viikon aikana järjestettiin yli 120 oppimiseen liittyvää tapahtumaa ympäri kaupunkia. Suuri osa ohjelmasta järjestetään yhdessä kansainvälisten oppimisen asiantuntijoiden ja kehittäjien kanssa.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 16.4.201912.4.2019 11:44:58 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 16. huhtikuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutus-asiakirja?year=2019&ls=11&doc=Kasko_2019-04-16_Kklku_5_El verkkosivuilla. Esityslistalla on muun muassa toimialan toimintakertomus vuodelta 2018. Toimintakertomuksessa kuvataan toimialan ensimmäistä kokonaista toimintavuotta, asetettujen tavoitteiden saavuttamista, taloutta ja henkilöstöä. Vuoden 2018 aikana jatkettiin kasvatuksen ja opetuksen uudistamista uusien varhaiskasvatus- ja opetussuunnitelmien sekä kaupunkistrategian mukaisesti. Helsingin kasvu ja kansainvälistyminen näkyivät kasvatuksessa ja koulutuksessa. Asiakasmäärät kasvoivat niin varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa, lukiokoulutuksessa, työväenopistoissa kuin ammatillisessa koulutuksessa. Varhaiskasvatuksen kysyntä kasvoi kaikissa ikäryhmissä. Syksyllä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme