Säteilyturvakeskus (STUK)

STUK utbildar personer som mäter radon

Dela

Strålsäkerhetscentralen (STUK) berättar i sitt nyaste Radon-nyhetsbrev om en webbaserad kurs i radonmätning.

STUKs kurs i radonmätning är avsedd för experter och för alla som är intresserade av radonmätning. Kursen rekommenderas för alla som utför mätningar i arbetsplatser, i bostäder och i offentliga byggnader.

Överinspektör Tuukka Turtiainen på Strålsäkerhetscentralen  konstaterar att på samma kurs kommer man även att gå igenom frågor som måste beaktas när man mäter radonhalten i hem.

Adressen till den avgiftsfria nätkursen (på finska) är https://koulutus-radonin-mittaaminen.stuk.fi/#/Det tar från tvo till fyra timmar att genomföra kursen.

Förutom STUK finns det i Finland för tillfället över tio företag som använder mätningsmetoder som godkänts av STUK. Företagens kontaktuppgifter hittar du på STUKs webbsida.

Påminnelse om mätningar av radon på arbetsplatsen

STUK påminnar arbetsgivarna om skyldighet att mäta radonhalten på arbetsplatserna. Enligt en utredning som genomförts av STUK känner man dåligt till skyldigheten att mäta radonhalten på arbetsplatser som har byggts på jordmån med god luftgenomtränglighet.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Säteilyturvakeskus (STUK)
Säteilyturvakeskus (STUK)
Laippatie 4
00880 HELSINKI

Mediapalvelu: 010 850 4761http://www.stuk.fi

Säteilyturvakeskus (STUK) on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan viranomainen, joka valvoo säteily- ja ydinturvallisuutta Suomessa. Tehtävämme on ihmisten, yhteiskunnan, ympäristön ja tulevien sukupolvien suojelu säteilyn haitallisilta vaikutuksilta. 

Följ Säteilyturvakeskus (STUK)

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Säteilyturvakeskus (STUK)

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum