Säteilyturvakeskus (STUK)

STUKin videot kehottavat ottamaan radonista selvää

Jaa

Säteilyturvakeskus (STUK) julkaisi kaksi animaatiovideota muistuttamaan kotien radonmittauksen tarpeellisuudesta ja radonkorjauksen helppoudesta.

Maaperästä talojen sisälle tihkuva radioaktiivinen radon on tarpeeton ja torjuttavissa oleva terveysriski. STUKin videot kertovat, että pelkoon ei ole aihetta, mutta olo on vielä varmempi kodin radonarvojen mittaamisen jälkeen.

Jos mittaustulos kertoo korkeista radonpitoisuuksista, asia on aina korjattavissa. Kätevä ja osaava voi viitsiessään tehdä korjauksen itsekin, mutta tarjolla on myös asiaan perehtyneitä korjausfirmoja.

Radonarvojen mittaamisen aika on syyskuun alun ja toukokuun lopun välissä.

Lyhyet videot ovat nähtävissä netissä.

Säteileekö kodissasi, mittaamalla se selviää
Siirry videokanavalle

Yhteyshenkilöt

Ylitarkastaja Katja Kojo, p. 09 759 88 472

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Säteilyturvakeskus (STUK)
Säteilyturvakeskus (STUK)
Laippatie 4
00880 HELSINKI

Mediapalvelu: 010 850 4761http://www.stuk.fi

Säteilyturvakeskus (STUK) on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan viranomainen, joka valvoo säteily- ja ydinturvallisuutta Suomessa. Tehtävämme on ihmisten, yhteiskunnan, ympäristön ja tulevien sukupolvien suojelu säteilyn haitallisilta vaikutuksilta. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Säteilyturvakeskus (STUK)

STUK antoi Olkiluodon ydinvoimalaitoksen kakkosyksikölle käynnistysluvan16.12.2020 15:20:00 EETTiedote

Säteilyturvakeskus (STUK) antoi tiistai-iltana 15.12. Teollisuuden Voima Oyj:lle (TVO) luvan käynnistää Olkiluodon ydinvoimalaitoksen torstaina 10.12. pikasulkuun mennyt ja kylmäseisokkiin ajettu voimalaitoksen kakkosyksikkö. TVO on selvittänyt tapahtuman syyt ja tehnyt tarvittavat tarkastukset ja huoltotyöt. Näin se on varmistanut, että turvallisuudelle tärkeät laitteet ja järjestelmät toimivat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme