HUS

Styrelsens beslut 15.11.2021: Medlemskommunernas betalningsandelar underskrider budgeten

Dela

HUS koordinerar helheten för psykosociala tjänster i projektet Framtidens social- och hälsocentral.

Ekonomin på stabil grund

Styrelsen behandlade uppföljningsrapporten för ekonomin och verksamheten för perioden januari–september. Remisserna för icke-brådskande vård ökade med 7,2 % jämfört med föregående år. Andelen jourbesök inom den specialiserade sjukvården minskade med 1,2 % från föregående år. Den totala andelen patienter som väntade på avdelningsvård var i slutet på september 4,7 % högre än föregående år. Andelen patienter som väntade över sex månader på vård minskade dock med 33,3% jämfört med föregående år. Av specialiteterna var största delen av dem som väntade på vård i över sex månader patienter inom kirurgi och ögonsjukdomar, precis som under tidigare år.

I januari–september underskred medlemskommunernas betalningsandelsfakturering, inklusive köptjänster, budgeten med 4,5 %. De bindande nettoutgifterna underskred för sin del budgeten med 4,2 % och minskade med 4,4 % jämfört med fjolåret. Verksamhetsutgifterna underskred i januari–september budgeten med 0,7 %.

För mera information:
Ekonomidirektör Jari Finnilä, jari.finnila@hus.fi

HUS och välfärdsområdena utvecklar psykosociala tjänster

Styrelsen godkände som principbeslut projektplanerna för psykosociala tjänster som välfärdsområdena har gjort upp. Med hjälp av projektet utvecklas tillgången till och kvaliteten på psykosociala tjänster på basnivå tillsammans med de välfärdsområden som i framtiden kommer att vara verksamma inom specialupptagningsområdet HUCS. Helheten är en del av projektet Framtidens social- och hälsocentral, för vilken social- och hälsovårdsministeriet har beviljat finansiering.

Styrelsen fick också en separat beskrivning av ärendet “Terapiat etulinjaan” av Samuli Saarni, projektledare och Jesper Ekelund, direktör för Psykiatri.

För mera information:
Direktör för Psykiatri Jesper Ekelund, jesper.ekelund@hus.fi

Protokoll och beslut

Kontaktuppgifter till HUS medietjänst

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

Personer med sällsynta cancersjukdomar får stöd av det europeiska kompetensnätverket2.12.2021 09:11:02 EET | Tiedote

HUS Cancercentrum har godkänts som en del av det europeiska kompetensnätverket (European Reference Network ERN). Med hjälp av nätverket får Cancercentret bättre information om de nya behandlingsformerna för sällsynta cancerformer, eftersom nätverket omfattar experter på sällsynta cancerfall runtom i Europa. Allt fler personer som lider av sällsynt cancer har tillgång till specialkompetens.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum