Espoon kaupunki - Esbo stad

Suden jäljillä - Juha Kantakosken valokuvia esillä Villa Elfvikin luontotalossa 18.8.-3.10.2021

Jaa

Valokuvissa seurataan susiperheen elämää Kuhmossa. Luontotalossa on esillä myös SusiLife -hankkeen kokoamaa tietoa susista. Juha Kantakoski on näyttelyssä kertomassa kuvaamistaan susista kahtena sunnuntaina.

Espoolainen Juha Kantakoski on kuvannut Kuhmossa saman susilauman elämää vuodesta 2004. Sudet ovat saaneet elää rauhassa ihmisen häirinnältä, sillä susilauman reviiri on suurimmaksi osaksi rajavyöhykkeellä ja Venäjän puolella.

Susilauma muodostuu alfaparista ja niiden jälkeläisistä. Laumassa oli syksyllä 2020 alfaparin lisäksi keväällä syntyneet kahdeksan pentua ja lastenhoitoapuna kaksi edellisen vuoden viidestä pennusta.

Kuvat susista on otettu piilokojuista pääasiassa syksyllä, jolloin pentulauma on rohkeimmillaan. Näyttelyssä on kuvia viimeisen kymmenen vuoden ajalta.

Juha Kantakoski on harrastanut luontovalokuvausta aktiivisesti 30 vuotta ja on Suomen luonnonvalokuvaajat SLV ry:n jäsen. Valokuvaaja on paikalla kertomassa kohtaamisistaan susien kanssa kahtena sunnuntaina, 12.9. ja 3.10.2021 klo 13-15.

Villa Elfvikissä on esillä myös SusiLIFE -hankkeen kokoamaa tietoa mm. suden roolista ekosysteemissä sekä suden ja ihmisen suhteesta. Yläkerran Mäyrän metsässä voit jälkimaton päällä kävellä suden ja muiden suurpetojen jalanjäljissä.

Villa Elfvikin luontotalo (Elfvikintie 4, Espoo) on avoinna ma-pe klo 9-16. Viikonloppuisin ja arkipyhinä luontotalo on avoinna klo 10-16, jolloin palvelee myös Cafè Elfvik. 1.10. siirrytään talviaikaan, jolloin aukioloajat ovat ma-pe klo 9-15 ja su klo 10-16.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Kantakoski, puh. 0400 709 048, juha.kantakoski@saunalahti.fi

Katri Luukkonen, Villa Elfvikin luontotalo, puh. 043 826 5253, katri.luukkonen@espoo.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Villa Elfvikin luontotalo kuuluu Espoon ympäristö- ja rakennusvalvontakeskuksen ympäristönsuojelun palvelualueeseen.

Ympäristönsuojelun palvelualue edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. 

Seuraa meitä somessa:
www.instagram.com/villaelfvik
www.facebook.com/espoonympäristökeskus

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tartunnanjäljityksen tilanne helpottanut Espoossa24.9.2021 16:00:10 EEST | Tiedote

Espoon tartunnanjäljityksen pitkäjänteisen työn ja saatujen lisäresurssien ansiosta viive tartunnanjäljityksessä on pienentynyt huomattavasti. Viimeisen viikon aikana sairastuneiden tartunnanjäljitys on pystytty aloittamaan pääsääntöisesti 1-2 vuorokauden kuluessa positiivisesta testituloksesta. Tavoittelemme edelleen aktiivisesti myös niitä sairastuneita, joiden positiivinen testitulos on saatu syyskuun alkupuolella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme