Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Suldaan Said Ahmed ulkoministerin rauhanvälityksen erityisedustajaksi Afrikan sarven alueelle

Jaa

Ulkoministeri Pekka Haavisto on nimittänyt 8. heinäkuuta kansanedustaja Suldaan Said Ahmedin rauhanvälityksen erityisedustajakseen Afrikan sarven alueelle. Ulkoministerin erityisedustajana Said Ahmedin tehtävä painottuu rauhanprosessien tukemiseen.

Suomella on pitkäaikaiset kahdenväliset suhteet useaan Afrikan sarven alueen maahan. Hauraan alueen haasteina ovat monet poliittiset ja aseelliset konfliktit, minkä lisäksi alue kärsii pahimmista kuivuudesta vuosikymmeniin. Rauhanvälitys on Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan prioriteetti.

”Said Ahmedin nimitys tukee Suomen pyrkimyksiä tiivistää entisestään suhteita alueen maihin, edistää konfliktien rauhanomaisia ratkaisuja sekä osana kokonaisturvallisuutta pitää esillä alueen ilmastoturvallisuuteen ja humanitaariseen tilanteeseen liittyviä kysymyksiä”, toteaa ulkoministeri Haavisto.

Nimitys on Said Ahmedille henkilökohtainen palkaton luottamustehtävä, jota hän hoitaa kansanedustajan tehtävänsä ohella.

Lisätietoja:

Toni Sandell, ulkoministerin erityisavustaja, puh. +358 295 350 748,

Sofie From-Emmesberger, Afrikan ja Lähi-idän osaston päällikkö, puh. +358 295 350 802

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Valtioneuvoston koordinaatioryhmä seuraa Nato-jäsenyyteen valmistautumista29.9.2022 15:36:05 EEST | Tiedote

Valtioneuvosto on asettanut Nato-jäsenyyden yhteensovittamisen koordinaatioryhmän, jonka tehtävänä on seurata Suomen valmistautumista Pohjois-Atlantin liiton (Nato) jäsenyyteen. Ryhmä sovittaa yhteen jäsenyyteen liittyviä uusia toimintoja ja resurssitarpeita sektoriministeriöiden kesken. Koordinaatioryhmän tehtävänä on myös varmistaa poikkihallinnollinen tiedonkulku. Koordinaatioryhmän puheenjohtajana toimii ulkoministeri Pekka Haavisto.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme