Aluehallintovirasto

Suljettavaksi määrättyjen liikunta- ja virkistystilojen käyttöä ei suositella yksityiselämänkään toimintaan tartuntariskin vuoksi

Jaa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt mm. liikuntatiloja suljettavaksi osassa toiminta-aluettaan 1.-14.4.2021 väliseksi ajaksi. Sulkumääräys ei koske yksityis- ja perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa, esimerkiksi syntymäpäiväjuhlien järjestämistä. Sairaanhoitopiirit suosittelevat kuitenkin välttämään tai rajoittamaan myös yksityiselämään kuuluvia kokoontumisia.

Esimerkiksi kuntosalia on sallittua vuokrata yksityishenkilöiden yksityis- ja perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan. Tällaista toimintaa ei ole esimerkiksi urheilujoukkueen harjoitukset tai kuntosalin käyttö toisilleen ennestään tuntemattomien henkilöiden kesken. Aluehallintovirasto korostaa, että kaikkia kokoontumisia ja lähikontakteja on ehdottoman suositeltavaa välttää aina, kun se on mahdollista.

"Tässä epidemiatilanteessa suljettavaksi määrättyjä tiloja ei missään nimessä kannata käyttää yksityiseenkään toimintaan", huomauttaa aluehallintoylilääkäri Mikko Valkonen Etelä-Suomen aluehallintovirastosta. "Virus ei sitä katso, onko tila normaalissa käytössä vai onko sen vuokrannut yksityishenkilö. Tartuntariski on kohonnut aina kun ihmiset ovat pitkäkestoisessa lähikontaktissa toistensa kanssa. Peräänkuulutamme vastuullisuutta nyt niin toimijoilta kuin yksityishenkilöiltä. Jos epidemia ei ala selkeästi laantua, erilaisia rajoituksia joudutaan jatkamaan ehkä pitkäänkin."

Aluehallintoviraston tilojen sulkemista koskevat päätökset on annettu tiedoksi hallintolain mukaisena yleistiedoksiantona. Aluehallintoviraston näkemyksen mukaan toimija saa päätöksen tiedokseen, kun tämä tulee tietoiseksi päätöksen sisällöstä, mutta viimeistään seitsemäntenä päivänä päätöksen julkaisemisajankohdasta. Käytännössä jos toimija on jo pohtinut sitä, voiko olla noudattamatta päätöstä seitsemän vuorokauden aikana, toimijan voidaan katsoa olevan tietoinen päätöksen sisällöstä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto muistuttaa, että tautitilanne on Etelä-Suomessa edelleen vakava ja herkästi leviävät virusmuunnokset lisäävät entisestään riskiä tilanteen nopealle pahenemiselle. Viruksen leviämisen torjunta lähikontakteja rajoittamalla ja hygieniaohjeita noudattamalla on keskeistä ja jokaisen toimijan ja yksilön vastuulla.

Lisätietoja

Medialle

  • aluehallintoylilääkäri Mikko Valkonen, p. 0295 016 524
  • ylitarkastaja Oona Mölsä, p. 0295 016 592

etunimi.sukunimi@avi.fi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Suojaamaton nielu aiheutti vakavan työtapaturman – yhtiö, tuotantojohtaja ja työnjohtaja tuomittiin maksamaan sakkoja ja vahingonkorvausta23.4.2021 14:46:05 EEST | Tiedote

Pirkanmaan käräjäoikeus on 13.4.2021 tuominnut muovipakkausten valmistamiseen erikoistuneen yri-tyksen 30 00 euron yhteisösakkoon työturvallisuusrikoksesta. Yrityksen tuotantojohtaja tuomittiin työtur-vallisuusrikoksesta 30 päiväsakon ja työnjohtaja 10 päiväsakon sakkorangaistuksiin. Lisäksi vastaajat tuomittiin yhteisvastuullisesti maksamaan noin 47 000 euron vahingonkorvaukset vammantuottamukses-ta.

Kommunerna med gränsövergångar i västra och inre Finland måste fortfarande ordna hälsokontroller för dem som reser in i landet23.4.2021 12:31:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland har med ett beslut som fattades idag den 23 april med stöd av lagen om smittsamma sjukdomar ålagt kommunerna och samkommunerna inom sitt område att fortsättningsvis ordna hälsokontroller för alla personer som reser in i Finland via gränsövergångarna i kommunerna i syfte att förhindra spridningen av den allmänfarliga smittsamma sjukdomen covid-19. Beslutet är i kraft under tiden 1.5–31.5.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme