Valtiokonttori

Sulkemiskorvauksen haku on auennut

Jaa

Sulkemiskorvausta voi saada asiakastilojen sulkemisesta ja peruuntuneista tapahtumista

Sulkemiskorvauksen haku aukesi tiistaina 22.3.2022 kello 9. Haku aukesi rauhallisesti, ja ensimmäisten päivien aikana hakemuksia on saapunut 547. Hakemuksista on ratkaistu perjantaihin 25.3. mennessä 265 kappaletta ja korvausta on myönnetty 4,5 miljoonaa euroa.

Sulkemiskorvausta voi hakea, jos yrityksen toimitiloja suljettiin tai aukioloaikoja rajoitettiin pandemian hallintaan liittyvän säädöksen tai viranomaisen määräyksen perusteella 21.12.2021 – 28.2.2022 välisenä aikana. Myös tuolla aikavälillä rajoitusten vuoksi peruuntuneet yleisötapahtumat voivat hakea sulkemiskorvausta. Sulkemiskorvauksen määrä perustuu siihen, kuinka suuret yrityksen kulut ovat olleet tammi-helmikuussa 2022 ja kuinka suuri osa liiketoiminnasta on ollut suljettuna. Peruuntuneiden tapahtumien osalta sulkemiskorvaus korvaa tapahtuman pääjärjestäjälle aikaväliltä 1.10.2021 – 28.2.2022 syntyneitä tapahtuman suunnitteluun ja järjestämiseen liittyviä kuluja.

Lisätietoa sulkemiskorvauksen nettisivuilta

Valtiokonttorin verkkosivuilla osoitteessa valtiokonttori.fi/sulkemiskorvaus on runsaasti tietoa, usein kysyttyjä kysymyksiä ja ohjeet sulkemiskorvaushakemuksen täyttämiseen. Sulkukaudet-palvelusivulta hakijat voivat tarkistaa paikkakuntakohtaiset sulkemismääräykset ennen hakemuksen täyttämistä. Lisäksi hakijoiden käytössä on laskuri, jonka avulla maksettavan korvauksen määrää voi arvioida.

Tilastot julkaistu Valtiokonttorin nettisivuilla

Sulkemiskorvauksen tilastot on avattu Valtiokonttorin nettisivuille. Tilastoista on nähtävissä muun muassa saapuneiden hakemusten ja maksetun tuen määrä. Tietoa on mahdollista tarkastella esimerkiksi yritysten toimialan sekä sijainnin mukaan. Sivulta löytyvät myös yritysten lähettämien hakemusten käsittelytilanteet sekä tiedot yrityksen tukipäätöksestä.

Edellisen päivän tiedot päivittyvät raporttiin joka arkipäivä noin kello 12. Raportissa ilmoitetaan viimeisimmän päivityksen ajankohta.

Tarkemmat tilastot löytyvät osoitteesta valtiokonttori.fi/sulkemiskorvaustilastot.

Sulkemiskorvauksen haku on auki osoitteessa valtiokonttori.fi/sulkemiskorvaus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Valtiokonttori on valtiovarainministeriön hallinnonalalla toimiva virasto, joka on perustettu vuonna 1876. Palvelemme valtionhallintoa, kansalaisia, kuntasektoria, yhteisöjä ja yrityksiä.

Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta ja valtionvelan riskienhallinnasta. Hallinnoimme valtion myöntämiä lainoja, korkotukia ja valtiontakauksia. Valtiokonttori vastaa kustannustukien ja sulkemiskorvausten käsittelystä ja maksatuksista koronapandemian vuoksi kärsineille yrityksille. 

Valtiokonttorin tehtäviä ovat lisäksi valtion konsernilaskenta ja taloushallinnon sekä maksuliikkeen ohjaaminen. Tuemme valtion organisaatioita työelämän murroksessa ja edistämme tiedolla johtamista. Kansalaisille myönnämme muun muassa sotilasvamma- ja rikosvahinkokorvauksia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme