Diakonissalaitos

Sulku kurittaa ravintoloita – Henri Alén kumppaneineen suuntaa tarmonsa heikompiosaisten auttamiseen

Jaa

Kun ravintolat sulkeutuvat, toiset ovet avautuvat. Ravintola Murun huippukokit kokkaavat kolmen viikon ajan heikompiosaisille, ja Diakonissalaitoksen D-asemat toimittavat avun heille, jotka sitä kipeimmin kaipaavat. Huippukokit tekevät hyvää Aurora Karamzinin jalanjäljissä: tempaus starttaa Auroran päivänä 10.3.

Ravintola Murun huippukokit kokkaavat kolmen viikon ajan heikompiosaisille.
Ravintola Murun huippukokit kokkaavat kolmen viikon ajan heikompiosaisille.

Huippukokki Henri Alén käynnisti Twitterissä auttamisbuumin ravintola-alan sulun aikaan. Hän lupasi valmistaa tuhat annosta ”herrojen herkkuja” kaikkein heikoimmassa asemassa oleville kaupunkilaisille - ihan solidaarisuudesta kanssakaupunkilaisia kohtaan.

“Ravintoloiden jälleen sulkeuduttua 8.3. päätimme avata toisen oven. Ajatus siitä, että kokkaisimme kolmen viikon ajan ruokaa niille, jotka todella sitä tarvitsevat elääkseen, ei vain nautinnon vuoksi. Ihmisille, jotka ovat ajautuneet tilanteeseen, jossa maskin ostaminen on panostus ja joiden aamut eivät ala etäpalaverissa tai lämpimässä kodissa”, sanoo Henri Alén.

”Tuhannen annoksen tarina on projekti, joka toteutetaan puhtaasta halusta antaa ruokaa ja nautintoa ihmisille, jotka sitä kipeimmin kaipaavat”, sanoo Alén. 

Kymmenet yritykset ovat antaneet lahjoituksina ruokaa, pakkauksia ja maskeja.

Diakonissalaitos toimittaa avun heille, jotka sitä kipeimmin kaipaavat

Diakonissalaitos on yli 150-vuotisen historiansa ajan ollut mukana niiden ihmisten arjessa, joilla on erityisen vaikeaa, esimerkiksi asunnottomien, syrjittyjen ja syrjäytymisvaarassa olevien nuorten parissa.  Diakonissalaitoksen työntekijät vastaavat osaltaan jakelusta niin, että kaikkein vaikeimmassa tilanteessa olevat saavat ne.

“Ravintolasulku on vakava asia ja koronatilanne on paha. Meillä on paljon haasteita, mutta silti meillä on asiat paljon paremmin kuin monella muulla”, sanoo Murun omistaja ja sommelier Samuil Angelov. Kokit Henri Alén, Timo Linnanmäki ja sommelier Samuil Angelov kokkaavat ruokaa koko kolmen viikon sulun ajan. 

Annokset toimittavat perille D-asemien työntekijät. Diakonissalaitoksen D-asemat Kontulassa, Kannelmäessä ja Kalliossa ovat asukkaiden kohtaamispaikkoja. Annokset jaetaan koronaturvallisesti.

Kokit mukana Auroran päivänä 10.3.

“Haluttiin lähteä tarjoamaan hyvää ruokaa ja hyvää mieltä. Ensimmäinen ruoan teko- ja jakelupäivä haluttiin juuri Aurora Karamzinin päiväksi, niin että mukana ollaan!” kertoo Samuil Angelov.

Diakonissalaitos juhlii keskiviikkona 10.3. Auroran nimipäivää. Tuolloin kehotetaan yrityksiä ja hyvää haluavia ihmisiä mukaan tekemään hyvää toiselle ja lahjoittamaan heikommassa asemassa oleville, aivan kuten Aurora Karamzin aikanaan 1800-luvulla. 

Auroran päivän tempaus tuo toivoa ja hyvää mieltä kaikille. 

www.hdl.fi/OleAurora

Yhteyshenkilöt

Ruokajakelu: kansalaistoiminnan tuottaja Saija Karjala p. 050 563 1711
Ole Aurora -kampanja, Aurora Karamzin ja Diakonissalaitos: viestintäjohtaja Laura Niemi p. 050 373 8602

Kuvat

Ravintola Murun huippukokit kokkaavat kolmen viikon ajan heikompiosaisille.
Ravintola Murun huippukokit kokkaavat kolmen viikon ajan heikompiosaisille.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö, siihen kuuluva Rinnekoti ja tytäryritykset Diakonissalaitoksen Hoiva Oy ja Caritas Palvelut Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Yhteiskunnallisena yrityksenä Diakonissalaitos laittaa hyvän kiertämään. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autetaan niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Tietoa on, jos tahtoa löytyy: tulevat kuntapäättäjät avainasemassa rakentamassa nuorten tulevaisuutta10.5.2021 02:00:00 EEST | Tiedote

Suomessa on lähes miljoona 15–29-vuotiasta nuorta. Suurella osalla heistä menee hyvin, mutta samaan aikaan nuorten ryhmä on entistä polarisoituneempi. Nuoria koskevissa päätöksissä kuntapäättäjät ovat avainasemassa. Päätösten tulisi perustua tietoon, mutta sitä ei ole tarjolla systemaattisesti. Kaikista julkisista päätöksistä tulisi tehdä nuorisovaikutusten arviointi.

Diakonissalaitos muistaa perustajaansa soolotanssiteoksella Auroran Karamzinin monet kengät9.3.2021 09:16:47 EET | Tiedote

Diakonissalaitos juhlistaa perustajaansa Ole Aurora-kampanjalla ja tanssitaiteilija Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindströmin soolotanssiteoksella Aurora Karamzinin monet kengät. Taiteilija tulkitsee suomalaisen hyväntekijän ja Diakonissalaitoksen perustajan Aurora Karamzinin (1808-1902) elämää yhden yön aikana, jolloin hänen kenkänsä kummittelevat. Alun perin ensi-illan piti olla Auroran nimipäivänä 10.3.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme