Vaasan kaupunki - Vasa stad

Sundom daghemin Barnholken-yksikköä esitetään lakkautettavaksi

Jaa

Sundom daghemin erillisen yksikön Barnholkenin toimintaa esitetään lakkautettavaksi 1.7.2021. Syrjäisen sijaintinsa vuoksi yksikkö on toiminut jo useiden vuosien ajan vajaakäytöllä. Yksikössä on tällä hetkellä yksi lapsiryhmä, josta kahdeksan lasta siirtyy syksyllä esiopetukseen ja kuudelle lapselle järjestetään uusi varhaiskasvatuspaikka.

Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää asiasta kokouksessaan 16.12. Barnholkenissa toimii tällä hetkellä yksi lapsiryhmä. Yksikössä on jo yhdeksän vuoden ajan ollut vapaita varhaiskasvatuspaikkoja, joita ei ole saatu täytettyä.

- Barnholken sijaitsee Kronvikissa, jonne Sundomin keskustasta on matkaa noin 3 kilometriä, eri suuntaan kuin Vaasan keskusta, jonne moni vanhempi suuntaa aamulla töihin. Sijainti on useimmille perheille ratkaiseva tekijä varhaiskasvatuspaikan valinnassa ja muun muassa sen vuoksi kyseiseen yksikköön ei ole saatu sijoitettua riittävästi lapsia, kertoo varhaiskasvatusjohtaja Anne Savola-Vaaraniemi.

Barnholken on pieni, irrallinen toimintayksikkö ja sen toiminta on helposti haavoittuvaista esimerkiksi henkilökunnan äkillisten poissaolojen aikana. Tilojen vajaakäyttö aiheuttaa myös ylimääräisiä kustannuksia.

Kahdeksan lasta siirtyy esiopetukseen, kuudelle järjestetään uusi varhaiskasvatuspaikka

Barnholkenissa ei ole esiopetusta. Nykyisestä lapsiryhmästä siirtyy kahdeksan lasta esiopetukseen muihin toimintayksiköihin 1.8.2021 alkaen ja muille kuudelle, alle esiopetusikäisille lapselle järjestetään uusi varhaiskasvatuspaikka.

- Vanhemmille, joiden lapsia muutos koskettaa, tiedotetaan asiasta tällä viikolla. Vanhemmilla on mahdollisuus esittää toiveita uudesta varhaiskasvatuspaikasta, ja nämä toiveet ovat etusijalla suhteessa muihin hakijoihin. Varhaiskasvatuspaikka pyritään järjestämään lapselle esitettyjen toiveiden mukaisesti, kertoo Savola-Vaaraniemi.

Barnholkenin neljälle vakituiselle työntekijälle henkilökunnalle osoitetaan uusi sijoituspaikka vastaavissa tehtävissä varhaiskasvatuksen muissa toimintayksiköissä. Henkilökunnalla on mahdollisuus esittää toiveita tulevasta sijoituspaikasta.

Barnholkenin tiloista luovutaan 1.7.2021 alkaen.

Yhteyshenkilöt

varhaiskasvatusjohtaja Anne Savola-Vaaraniemi, puh. 040 610 3233, anne.savola-vaaraniemi@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme