Vaasan kaupunki - Vasa stad

Sundom daghems enhet Barnholken föreslås bli nedlagd

Dela

Sundom daghems separata enhet Barnholkens verksamhet föreslås bli nedlagd 1.7.2021. På grund av sitt perifera läge har enheten redan under flera års tid varit underutnyttjad. I enheten finns för närvarande en barngrupp, från vilken åtta barn på hösten övergår till förskoleundervisning och för sex barn ordnas en ny plats inom småbarnspedagogiken.

Nämnden för fostran och undervisning fattar beslut i ärendet vid sitt möte 16.12. I Barnholken finns för närvarande en barngrupp. I enheten har redan under nio års tid funnits lediga platser för småbarnspedagogik, som inte har kunnat fyllas.

- Barnholken finns i Kronvik, som är 3 kilometer från Sundom centrum, i en annan riktning än Vasa centrum, dit många föräldrar är på väg i jobb på morgonen. Läget är för de flesta familjer en avgörande faktor vid valet av plats för småbarnspedagogik och bland annat därför har inte tillräckligt med barn kunnat placeras i enheten i fråga, berättar direktören för småbarnspedagogik Anne Savola-Vaaraniemi.

Barnholken är en liten, skild verksamhetsenhet och dess verksamhet är sårbar till exempel under plötslig frånvaro bland personalen. Underutnyttjandet av lokalerna orsakar också extra kostnader.

Åtta barn övergår till förskoleundervisning, för sex barn ordnas en ny småbarnspedagogikplats

Barnholken har ingen förskoleundervisning. Från den nuvarande barngruppen övergår åtta barn till förskoleundervisning i andra verksamhetsenheter från 1.8.2021 och för de övriga sex barnen, som är under förskoleåldern, ordnas en ny plats för småbarnspedagogik.  

- Föräldrarna till de barn som ändringen gäller informeras om ärendet den här veckan.Föräldrarna har möjlighet att ge önskemål om den nya platsen för småbarnspedagogik, och de här önskemålen har förtur i förhållande till övriga sökande. Platsen för småbarnspedagogik strävar man efter att ordna enligt de önskemål för barnet som framförts, berättar Savola-Vaaraniemi.

För Barnholkens fyra ordinarie anställda anvisas en ny placering i motsvarande uppgifter inom andra verksamhetsenheter inom småbarnspedagogik. Personalen kan framföra önskemål om den kommande placeringen.

Barnholkens lokaler tas ur bruk från 1.7.2021.

Kontakter

direktören för småbarnspedagogik Anne Savola-Vaaraniemi, tfn 040 610 3233, anne.savola-vaaraniemi@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum