Basam Books

Sunzin strategiataidon klassikosta on julkaistu uusi suomennos!

Jaa

Uusi suomennos on tehty alkukielisen teoksen pohjalta. Se sisältää myös aiemmin suomentamattomia katkelmia Sunzin teoksesta.

”Sodankäynnin taito” (Basam Books 2021)
”Sodankäynnin taito” (Basam Books 2021)

”Tunne vihollisesi ja tunne itsesi, niin et kohtaa ainuttakaan tappiota edes sadan taistelun aikana.”

Sunzin Sodankäynnin taito (kiin. Sunzi bingfa) on kiinalainen strategiataidon klassikko, jonka opetuksia on yli kahden tuhannen vuoden ajan hyödynnetty muun muassa budo-lajeissa, politiikassa ja liike-elämässä. Basam Books julkaisee Sunzin klassikkoteoksesta uuden suomennoksen Sodankäynnin taito (Basam Books 2021). Teoksen on kääntänyt suomentaja Tero Tähtinen.

Sunzin ajattelun ytimessä on käsitys määrätietoisesta mutta joustavasta johtajasta, joka muokkaa toimintatapaansa alituiseen muuttuvien olosuhteiden ja tilanteiden mukaan. Hän on koko ajan tietoinen vastustajan liikkeistä, mutta häivyttää samalla omat jälkensä.

"Korkein saavutus on vihollisen nujertaminen ilman ainuttakaan taistelua."

Uusi suomennos on sujuvaa ja yleistajuista kieltä, eikä sen ymmärtäminen vaadi lukijalta aiempaa kiinalaisen filosofian tuntemusta. Teos sisältää Sunzin teoksen kokonaisuudessaan, Yinqueshanin hautakaivauksista löytyneet tekstit sekä kokoelman muista historiallisista lähteistä löytyneitä katkelmia, joita ei ole aiemmin suomennettu. Kokonaisuus tuo muinaiset opetukset nykylukijalle elävässä ja helposti omaksuttavassa muodossa.

”Sota on huijaamisen taidetta.”

Kääntäjästä

Tero Tähtinen (s. 1978) on suomentaja ja Kiina-tutkija, joka valmistelee parhaillaan klassisen kiinalaisen runouden luontokäsitystä käsittelevää väitöskirjaansa. Hän on aiemmin suomentanut kiinan kielestä muun muassa teokset Noudan vettä ja kerään polttopuita. Maallikko Pangin opetukset, Timanttisutra ja Zenmestari Bodhidharman opetukset.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet:

Frida Wikblad
frida@basambooks.fi

Kuvat

”Sodankäynnin taito” (Basam Books 2021)
”Sodankäynnin taito” (Basam Books 2021)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Lapinlahdenpolku 8, c/o Lapinlahden Lähde Oy
00180 HELSINKI

https://basambooks.fi

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme