Tapio Anttila Collection Oy

Suomalainen designbrändi voitti maailman arvostetuimman palkinnon – tähtää kohti kansainvälisyyttä

Jaa

Tapio Anttila Collection on voittanut maailman arvostetuimman Green Good Design Awardin vastuullisella RENKI-tuotesarjallaan. Vastuullisuus sekä kestävä kehitys ovat alalla voimakkaasti kehittyvä trendi ja siksi brändi tähtää nyt myös kansainvälisille markkinoille.

Designer Tapio Anttila   Kuva: Pictuner/ Aki Loponen
Designer Tapio Anttila Kuva: Pictuner/ Aki Loponen

Tapio Anttila on Suomen tämän hetken tunnetuimpia huonekalualan designereita, joka on kerännyt vuosien varrella lukuisia kansainvälisiä palkintoja. Nyt Tapio Anttila Collectionin RENKI-tuotesarja on voittanut maailman arvostetuimman Green Good Desing Award:in tuotekategoriassa.

The Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design on myöntänyt jo vuodesta 1950 lähtien vuosittain Good Design Awards -palkintoja teollisen muotoilun saralla. Green Good Design Awards -palkintoja on myönnetty 2007 lähtien ekologisille ja vastuullisille innovaatioille seitsemässä eri kategoriassa arkkitehtuurista tuotteisiin.

- Maailman arvostetuin palkinto jo kolmannen kerran vastuullisuudesta, kertoo, että teemme oikeita asioita. Renki-sarjan valmistuksessa on hyödynnetty muun tuotannon ylijäämämateriaaleja, joka kertoo tavastamme toimia. Emme heitä materiaaleja hukkaan, vaan käytämme ne uusiin tuotteisiin, kertoo Tapio Anttila RENKI-tuotesarjasta. 

Tapio Anttila Collectionin Renki-sarjaan kuuluu massiivitammesta valmistettuja tuotteita säilytys- ja eteiskäyttöön. Sarjan tuotteita hallitsevat sileät, yksinkertaiset linjat, jotka tuovat esille puun kauneuden. Puunsyynkuviot tulevat tuotteissa hienosti näkyville.

Tapio Anttila Collectionin tähtäimessä on kansainvälistyminen

Tapio Anttila Collection tähtää nyt kansainvälisille markkinoille. Yritys on kerännyt ympärilleen sijoittajia, jotka tukevat ponnistusta kohti isompia markkinoita. Yksi merkittävin kiinnostavuustekijä kansainvälisesti ovat vastuulliset ja kestävät tuotteet, joihin myös sijoittajien silmät ovat kiinnittyneet maailmalla. Ensimmäiset askeleet otetaan Pohjois-Euroopassa. 

- Vastuulliset tuotteet, pieni hiilijalanjälki sekä hukkapalojen hyödyntäminen ovat olleet toimintamme ytimessä jo alusta asti. Vanha suomalainen tapa hyödyntää jogurttipurkeista lähtien kaikki, kiinnostaa maailmalla. Myös Aasiassa arvostetaan suomalaisia brändejä, Tapio Anttila kertoo.

Tapio Anttila Collectionin tuotteissa suunnittelu perustuu ennen kaikkea järkeen ja osittain myös hulluuteen. Esikuvana on perinteinen suomalainen taito valmistaa esineitä materiaalien ehdoilla, säästeliäästi ja kestävästi. Tuotteet ovat designiltaan ajattomia, eivätkä trendien aallon harjalla. Siksi ne kestävät aikaa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Designer Tapio Anttila   Kuva: Pictuner/ Aki Loponen
Designer Tapio Anttila Kuva: Pictuner/ Aki Loponen
Lataa
Renki seinähylly   Kuva: Pictuner/ Aki Loponen
Renki seinähylly Kuva: Pictuner/ Aki Loponen
Lataa
Renki tuotesarja   Kuva: Studio TT/ Teemu Töyrylä
Renki tuotesarja Kuva: Studio TT/ Teemu Töyrylä
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tapio Anttila Collection Oy
Puustellintie 2, 5.krs
15150 Lahti

http://www.tapioanttila.com

Tapio Anttila Collection:

Suomalaisen suunnittelijan oma huonekalumallisto, joka ottaa ainekset metsästä, inspiraatiota perinteistä ja innoituksen paremmasta arjesta. Luomme asiakkaillemme elämän kestäviä pieniä oivalluksia, toimivuutta sekä kaivattua kauneutta. Mukana aina ajatusta, konkreettista vastuullisuutta ja ripaus pohjoismaista omintakeista outoutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.