Mifuko

Suomalainen designyritys Mifuko kasvaa Yhdysvaltojen markkinoilla

Jaa

Sisustusalan designyritys Mifuko Oy on käynnistänyt yhteistyöprojektin yhdysvaltalaisen Crate and Barrelin kanssa. Crate and Barrel lanseeraa Mifukon tuotteet ja tarinan sisustusliikkeidensä tuloaulassa.

Mifukon koreissa kenialainen perinteinen käsityö yhdistyy suomalaiseen muotoiluun. Toiminta on World Fair Trade Organization -järjestön (WFTO) sertifioimaa ja tuotteet valmistetaan Reilun kaupan periaatteita noudattaen. 

Mifuko työllistää kenialaisia käsityöläisiä ja sitä kautta luo hyvinvointia maaseudun naisyhteisöille. Tavoitteemme on tarjota asiakkaille eettisesti ja vastuullisesti valmistettuja kestäviä tuotteita, joiden kysyntä on kasvanut ilahduttavasti viime vuosina.

Voimakkaasti kansainvälistyvä yritys osallistuu syyskuussa Pariisin Maison&Objet messuille seitsemättä kertaa.

”Olemme iloisia, että Mifukon tarina leviää laajalti Yhdysvalloissa. Meille on tärkeää, että voimme kertoa korintekijöiden tarinan asiakkaalle. Tilaukset tuovat työtä ja turvaa maaseudulle, jossa muuten tulonlähteitä ei pienviljelyksen ja käsitöiden lisäksi juuri ole. Korit ovat taidokkaasti valmistettuja ja hyvin suunniteltuja, niitä on ilo viedä maailmalle.” kertovat yrityksen perustajat Mari Martikainen ja Minna Impiö.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Minna Impiö
Puh. 0505932044
info@mifuko.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mifuko
Hämeentie 130A
00560 Helsinki

http://www.mifuko.fi

Mifuko on suomalainen designyritys, joka yhdistää suomalaisen suunnittelun ja kenialaisen perinteisen käsityön. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluvat korit, laukut sekä koristeet. Mifuko on toiminut vuodesta 2009 yhteistyössä kenialaisten käsityöläisten kanssa ja sille on myönnetty kansainvälisen Reilun kaupan järjestön WFTO:n jäsenyys. Koreja valmistaa jo yli 600 käsityöläista ja niitä myydään noin 30 maassa. Vuonna 2017 yrityksen liikevaihto oli yli 0,5 miljoonaa euroa. Keskeisiä markkinoita ovat Euroopan maat, Yhdysvallat ja Japani.

Mifukon kanssa yhteistyössä toimii vuonna 2012 perustettu Mifuko Trust -yhdistys, jonka tavoite on viedä arkea parantavia asioita maaseudun naisille: alueelle, jossa puhdas vesi on ylellisyyttä ja sähköä ei ole. Mifuko Trust on rakentanut kuivakäymälän, ostanut kotieläimiä ja lahjoittanut aurinkokennovaloja alueen naisyhteisöille. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mifuko

Mifuko Trust rakentaa ekologisia kuivakäymälöitä Kenian maaseudulle31.12.2019 13:42:21 EET | Uutinen

Mifuko Trustin ekologinen kuivakäymäläpilotti on ollut käytössä reilun vuoden Kenian maaseudulla. Wash and Grow -hankkeessa Mifuko Trust rakensi ensimmäisen pilottikuivakäymälän paikallisia materiaaleja hyödyntäen. Hankkeen tavoitteena on ollut saada turvalliset ja ekologiset sanitaatioratkaisut kaikkien perheiden ulottuville Makuenin alueella Keniassa. Yhdistys on myös hankkinut sadevesitankkeja puhtaan veden turvaamiseksi.

Reilulla kaupalla ja suomalaisella designilla ilmastonmuutosta vastaan3.12.2018 07:17:00 EET | Tiedote

Ilmastonmuutos aiheuttaa kärsimystä alueilla, joissa jo valmiiksi kampaillaan köyhyyden aiheuttamien ongelmien kanssa. Designyritys Mifukon itsenäiset käsityöryhmät toimivat Kenian maaseudulla, jossa vuosittaiset sadekaudet rytmittävät pienviljelyä. Ilmastonmuutos on aiheuttanut sadekausien muuttumisen epäsäännöllisemmiksi. Epävarmuuden lisääntyessä viljelyssä on ollut tärkeää, että naisryhmät ovat saaneet säännöllisiä lisätuloja Mifukon perinteisistä käsin valmistetuista kiondo-koreista. Yksi ratkaisu parempaan sanitaatioon ja ravinnekiertoon pienviljelmillä on kestävää kehitystä tukeva kuivakäymälä.