Soletair Power Oy

Suomalainen startup Soletair Power teki sopimuksen saksalaisen ZBT:n kanssa hiilidioksidin talteenottolaitteesta

Jaa
Merkittävä harppaus kohti hiilinegatiivisia ratkaisuja omaksuvia yrityksiä
Samanlainen kontti kuin ZBT:lle myyty
Samanlainen kontti kuin ZBT:lle myyty

Lappeenranta: Soletair Power on allekirjoittanut 8.6.2021 sopimuksen saksalaisen vety- ja polttokennotutkimuskeskus ZBT:n kanssa hiilidioksidin talteenottolaitteen toimittamisesta, joka kaappaa päivittäin merkittävän määrän hiilidioksidia suoraan ilmasta.

"Järjestelmämme on kompakti ja rakennuksiin räätälöity, mikä tekee yksiköistämme sopivia moneen sovellukseen. Tämän tarjouskilpailun voittaminen osoittaa osaamistamme globaaleilla hiilidioksidin talteenottomarkkinoilla", sanoo Soletair Powerin toimitusjohtaja Petri Laakso. "Olemme iloisia ja erittäin innoissamme voidessamme toimittaa laitteen ZBT:lle!"

Soletair Powerin laite mahdollistaa sen, että ZBT voi hyödyntää ilmasta peräisin olevaa hiilidioksidia synteettisen maakaasun valmistuksessa.

"DAC-teknologia on linkki hiilikierron sulkemiseen ja uusiutuvan energian varastoinnin tehostamiseen", sanoo ZBT:n metaaniteknologioiden ryhmäpäällikkö Ulrich Gardemann. "Asennamme Soletair Powerin hiilidioksidintalteenottolaitteen testikentällemme Duisburgissa ja demonstroimme sen toiminnan Power-to-Gas sovelluksissa."

Uusimmat ilmastomalliskenaariot viittaavat siihen, että ilmakehästä on poistettava miljardeja tonneja hiilidioksidia ilmaston lämpenemisen torjumiseksi ja pahimpien ilmastovaikutusten ehkäisemiseksi. Direct air capture teknologia mahdollistaa hiilidioksidin laajamittaisen poistamisen ilmasta. Nämä järjestelmät ovat ensimmäisiä laatuaan.

DAC:n määritelmä: Suora ilman talteenotto on prosessi, jossa hiilidioksidia talteenotetaan suoraan ilmasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Petri Laakso
toimitusjohtaja
Soletair Power Oy
+358405445646
petri.laakso@soletairpower.fi

Kuvat

Samanlainen kontti kuin ZBT:lle myyty
Samanlainen kontti kuin ZBT:lle myyty
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Soletair Power OyTietoja Soletair Powerista: Soletair Power on vuonna 2016 perustettu suomalainen startup, joka valmistaa ratkaisuja hiilidioksidin talteenottoon suoraan ilmasta. Talteenotettu hiilidioksidi voidaa varastoida pitkäikäisinä tuotteina, kuten hiilivetyinä tai synteettisinä polttoaineina. Soletair Powerin takana on teknologiajätti Wärtsilä Oyj, joka on antanut yli miljoonan euron siemenrahoituksena, joka on tärkeä askel kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. www.soletairpower.fi

Tietoja Vety ja polttokennokeskus ZBT:stä: ZBT on yksi Euroopan johtavista polttokenno- ja vetyteknologioiden tutkimuslaitoksista ja haluttu T&K-kumppani sekä eurooppalaisessa että kansallisessa huippututkimuksessa sekä autoteollisuuden sovelluksiin ja kiinteään sähköntuotantoon keskittyvissä teollisuushankkeissa. www.zbt.de/nc/en/meta-menu/home

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Soletair Power Oy