MarshallAI

Suomalainen teknologiayritys yhteistyöhön Yhdysvaltain armeijan kanssa

Jaa

Suomalainen tekoälyn edelläkävijä MarshallAI on solminut yhteistyösopimuksen Yhdysvaltain armeijan tutkimuslaitoksen kanssa. Yhteistyön tavoitteena on kehittää MarshallAIn alustaa. MarshallAIn kehittämä ratkaisu voi esimerkiksi analysoida ympäristöä sotilaan puolesta, mikä vapauttaa resursseja muiden akuuttien tehtävien suorittamiseen.

MarshallAI ja Yhdysvaltain armeija ovat solmineet vuoden mittaisen yhteistyösopimuksen. Yhteistyö on jatkumoa Yhdysvaltain puolustusministeriön järjestämälle kansainväliselle xTech Global AI Challenge -kilpailulle, jonka voittajaksi MarshallAI julistettiin syksyllä 2021. Kilpailun tavoitteena oli löytää tekoälyyn pohjautuvia innovaatioita jotka voivat parantaa puolustusministeriön eri organisaatioiden toimintaa.

MarshallAI:n kehittämä tekoälyratkaisu voi esimerkiksi moninkertaistaa silmien määrän taistelukentällä. Sotilas voi saada automaattisesti tietoa ympäristöstä, myös äänistä ja radiotaajuuksilla tapahtuvasta toiminnasta, mikä vapauttaa henkilöresursseja ja mahdollistaa tietoisemmat reaaliaikaiset päätökset kentällä. Sotilaalla on vähemmän huolta ja stressiä, kun tekoäly analysoi ja tuottaa hänelle automaattisesti tietoa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

MarshallAI
Linnankatu 3A
20100 TURKU

https://marshallai.com

MarshallAI on suomalainen automaattisen kuvantulkinnan edelläkävijä. Kehitystyö on alkanut vuonna 2014, ja yritys tarjoaa kokonaisratkaisuna alustan ihmisen näköaistin kahdentamiseen ilman ohjelmointiosaamista. MarshallAIn teknologialla parannetaan yritysten turvallisuutta, tehostetaan turvallisuusviranomaisten toimintaa ja mahdollistetaan älykaupunkeja ja -liikennettä.

Yhdysvaltain puolustusministeriö (U.S. Department of Defense) on Amerikan suurin valtiollinen virasto. Viraston budjetti on yli 700 miljardia euroa ja se työllistää lähes 3 miljoonaa työntekijää. Viraston yli 4000 toimipaikan tehtävänä on taata Yhdysvaltojen turvallisuus tarjoamalla sotilaallisia voimia joita tarvitaan sodan estämiseksi. Viraston sotilaalliset voimat ovat Yhdysvaltain armeija, merijalkaväki, laivasto, ilmavoimat, avaruusvoima, rannikkovartiosto sekä kansalliskaarti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta MarshallAI

Suomalaisratkaisu poistaa kaupunkiliikenteen päästöjä30.9.2022 11:14:15 EEST | Tiedote

Suomalainen konenäön pioneeri MarshallAI ja Dynniq Finland ovat kehittäneet uuden tekoälyratkaisun, joka auttaa merkittävästi vähentämään kaupunkiliikenteen päästöjä. Ratkaisu optimoi liikenteenohjauksen, minkä ansiosta turha liikennevaloissa odottelu ja tarpeettomat pysähdykset vähentyvät. Tuloksena on matalammat kaupunkiliikenteen hiilidioksidipäästöt ilman, että yhdenkään liikenteen käyttäjän turvallisuus heikentyy.

Pariisin ja Helsingin liikenteessä pilotoidaan päästöjä vähentävää suomalaisratkaisua29.3.2022 12:32:00 EEST | Tiedote

Konenäön suomalainen edelläkävijä MarshallAI ja älykkään liikenteen asiantuntija Dynniq Finland etenivät kolmanteen vaiheeseen EU:n rahoittamassa kolmivuotisessa AI4Cities-projektissa. Projektin tavoitteena on kehittää Euroopan johtavien kaupunkien liikkuvuuden ja energian haasteisiin tekoälyratkaisuja, joilla voidaan karsia hiilidioksidipäästöjä ja edistää ilmastotavoitteiden toteutumista. Suomalaisyritykset ovat mukana ratkaisulla, joka vähentää kaupunkiliikenteen päästöjä merkittävästi poistamalla turhat pysähdykset, tinkimättä liikenteen käyttäjän turvallisuudesta.

Suomalaisyritykset lupaavat poistaa huomaamattomasti 4% liikennepäästöistä30.9.2021 10:01:26 EEST | Tiedote

Konenäön suomalainen pioneeri MarshallAI yhdessä Dynniq Finlandin kanssa löivät tiensä läpi toiseen vaiheeseen EU:n rahoittamassa kolmivuotisessa AI4Cities-projektissa. Sen tavoitteena on kehittää Euroopan johtavien kaupunkien liikkuvuuden ja energian haasteisiin vastaavia tekoälyratkaisuja, joilla voidaan karsia hiilidioksidipäästöjä ja edistää ilmastotavoitteiden toteutumista. MarshallAI ja Dynniq Finland ovat hankkeessa mukana ratkaisulla, joka vähentää kaupunkiliikenteen päästöjä merkittävästi poistamalla ajanhukkaa, tinkimättä liikenteen käyttäjän turvallisuudesta.

Suomalainen MarshallAI voitti Yhdysvaltain Puolustusministeriön tekoälykilpailun13.9.2021 08:16:29 EEST | Tiedote

Konenäön maailmanlaajuinen edelläkävijä MarshallAI on voittanut Yhdysvaltain puolustusministeriön (Department of Defence) järjestämän kansainvälisen tekoälykilpailun. xTech Global AI Challenge on ensimmäinen koskaan järjestetty Yhdysvaltain puolustusministeriön sponsoroima kansainvälinen kilpailu rahapalkinnolla. Kilpailussa Yhdysvaltain armeija etsi yhteistyössä Yhdysvaltain ilmavoimien ja laivaston kanssa vahvoja, tekoälyä tukevia valmiuksia hallita, integroida ja prosessoida data- ja tietolähteitä nopeaa päätöksentekoa varten.