Kasvu Open

Suomalainen terveysteknologiaosaaminen kiehtoo maailmalla – kasvuyritys VideoVisit lähellä globaalia läpimurtoa

Jaa

Vantaalainen kasvuyritys VideoVisit on ollut etunenässä teknologisessa kehitystyössä, kun etähoito ja sähköinen asiointi ovat lyöneet itsensä läpi viime vuosina Suomessa. Perheyritys on nyt etähoidon markkinajohtaja kotimaassa, mutta se hamuaa vahvaa kasvua myös globaaleilla markkinoilla.

Nordea ja viisi Suomen johtavaa pääomasijoittajaa valitsivat VideoVisit Oy:n SUPERFINNS®-yritysohjelman lupaavimmaksi kasvuyritykseksi, jolle globaali läpimurto on vain ajan kysymys.
Nordea ja viisi Suomen johtavaa pääomasijoittajaa valitsivat VideoVisit Oy:n SUPERFINNS®-yritysohjelman lupaavimmaksi kasvuyritykseksi, jolle globaali läpimurto on vain ajan kysymys.

Vuonna 2010 pitkän uran yrittäjänä tehnyt Esa Ojala arveli, että teknologian hyödyntäminen etäasiointiin olisi seuraava iso trendi nykypäivän yhteiskunnassa. Niinpä hän päätti perustaa VideoVisitin, josta kehkeytyi videokommunikoinnin pioneeriyritys Suomessa.

– Huomasin tuolloin, että moni sosiaali- ja terveydenhuollon toimija kaipasi tietoturvallista, tehokasta ja helppokäyttöistä palvelualustaa, joka toimisi sähköisesti etäyhteydellä. Vastaamme juuri tähän tarpeeseen, VideoVisitin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Ojala valottaa.

Hän myöntää, että aluksi suomalaiset alan organisaatiot eivät olleet kovin valmiita uudenlaiselle teknologiainnovaatiolle. Muutaman vuoden kypsyttelyn jälkeen Helsingin kaupunki otti kilpailutuksen myötä VideoVisitin palvelut käyttöönsä. Nyt jo parisataa kaupunkia ja kuntaa ympäri Suomen hyödyntää perheyrityksen etähoitopalveluja.

– On ilo toteuttaa sellaisia innovaatioita, joilla voimme helpottaa vanhusten ja pitkäaikaissairaiden parissa tehtävää hoitotyötä ja tuoda palvelut lähemmäs loppuasiakasta. Perhepiiristämme lähtenyt innostus on tarttunut koko 35-henkiseen työyhteisöömme, Ojala hymyilee.

DIGITAALISEN TERVEYDENHUOLLON PALVELUT JOKAISEN ULOTTUVILLE

VideoVisitin palvelutarjonta koostuu neljästä osa-alueesta: etähoivasta, etävastaanotosta, etädiagnostiikasta ja etämonitoroinnista. Jatkuvan kehitystyön ja teknologiauudistusten ansiosta etähoitopalvelut voidaan nykyään skaalata entistä isommille käyttäjämäärille ja integroida luontevaksi osaksi kokonaisvaltaisia hoitoprosesseja.

– Digitaaliset terveydenhuollon ratkaisut ovat muuttaneet merkittävästi lääkärien ja hoitajien tapaa tehdä työtään. Etäratkaisuilla ei kuitenkaan haeta vain rahallista säästöä vaan ennen kaikkea laatua ammattilaisten tekemiseen ja loppuasiakkaan saamaan palveluun, VideoVisitin etähoivapalveluista vastaava asiantuntija Eija Kakko painottaa.

Monipuolisten etäratkaisujen takia esimerkiksi Jyväskylän kaupunki otti käyttöönsä VideoVisitin etähoivapalvelut reilu vuosi sitten, ja nyt etähoidon piirissä on jo lähes 130 asiakasta – ja määrä vain kasvaa. Kun käyttäjiä tulee koko ajan lisää, se tietää myös kasvuyritykselle suotuisia näkymiä.

Koronan myötä palvelujemme käyttö lisääntyi merkittävästi. Kun aiemmin kasvuluvut ovat olleet 40–70 prosentin luokkaa, vuonna 2020 liikevaihtomme kasvoi 140 prosenttia. Myös tulevan soteuudistuksen myötä on lupa odottaa uusia avauksia ja myönteisiä tuloksia, Ojala toteaa.

SUPERFINNS®-YRITYSOHJELMA VAUHDITTI KASVUYRITYKSEN MATKAA 

VideoVisit osallistui vuonna 2016 Kasvu Openin järjestämään sparraukseen, ja myönteiset kokemukset innostivat sen mukaan viime vuonna Kasvu Openin ja Nordean yhteiseen SUPERFINNS®-ohjelmaan. Näppärästi skaalautuva liiketoimintamalli, erinomainen kasvukyky ja kunnianhimoiset kansainvälistymistavoitteet siivittivät VideoVisitin ohjelman lupaavimmaksi kasvuyritykseksi.

Ojala arvostaa erityisesti ohjelman sparraushetkiä, jotka tarjosivat uusia oivalluksia liiketoiminnan kehittämiseen. Kasvuyritys sai jälleen hyvää oppia siitä, miten teknologian mahdollisuuksia voi hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti verkkoympäristössä.

– Lisäksi SUPERFINNS® avasi meille lukuisia verkostoitumismahdollisuuksia ja tärkeitä keskusteluja sijoittajien kanssa. Saamamme positiivinen näkyvyys on ollut arvokasta. Osallistuminen vahvisti uskoamme tulevaan, että olemme oikealla tiellä, Ojala iloitsee.

Hän kannustaakin kaikkia kasvupotentiaalinsa tunnistavia yrityksiä hakemaan rohkeasti mukaan ohjelmaan. Vaikka perusedellytykset kansainväliseen kasvuun on oltava kunnossa, Ojalan mukaan uskallus heittäytyä ja kokeilla oman yrityksen rahkeita ratkaisee.

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä kasvuopen.fi, anna hyväksyntä sivun yläosasta.
Tulevan soteuudistuksen myötä meillä lupa odottaa uusia avauksia, VideoVisitin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Esa Ojala uskoo.

VAHVA MARKKINAPOTENTIAALI ENTEILEE KANSAINVÄLISIÄ AVAUKSIA

VideoVisitillä on edelleen kotimaassa paljon mahdollisuuksia kasvaa ja kehittää liiketoimintaansa. Halu maailmalle on kuitenkin kova ja suunnitelmat isoja. Vahva kokemus alasta sekä erinomainen teknologiaosaaminen kantavat Ojalan mukaan vielä pitkälle.

– Jo yrityksen alkuvuosina testasimme liiketoimintamalliamme Australian markkinoilla, mikä antoi lupaavia signaaleja kansainvälisestä kiinnostuksesta. Olemme myös haistelleet markkinoita Aasiassa, Lähi-idässä ja Euroopassa, eikä VideoVisitin kaltaista konseptia ole tullut vieläkään globaaleilla markkinoilla vastaan, Ojala sanoo.

Tällä hetkellä kasvuyrityksellä on edustajia Japanissa ja omaa henkilöstöä Baltian maissa. Ulkomaiden testimarkkinoilla VideoVisitin etähoitopalvelut ovat herättäneet positiivista kysyntää, ja niinpä seuraavaksi yrityksen tähtäimessä ovat myös Pohjoismaat ja muu Eurooppa. 

– Haluamme olla terveysteknologia-alan edelläkävijä, joka pystyy uudistumaan jatkuvasti ja ennakoimaan tulevaisuutta. Alkuperäinen visiomme tehdä jotakin maailmanlaajuisesti merkittävää kannattelee meitä edelleen, mutta pidämme silti koko ajan jalat maassa, Ojala muotoilee.

Avainsanat

Kuvat

Nordea ja viisi Suomen johtavaa pääomasijoittajaa valitsivat VideoVisit Oy:n SUPERFINNS®-yritysohjelman lupaavimmaksi kasvuyritykseksi, jolle globaali läpimurto on vain ajan kysymys.
Nordea ja viisi Suomen johtavaa pääomasijoittajaa valitsivat VideoVisit Oy:n SUPERFINNS®-yritysohjelman lupaavimmaksi kasvuyritykseksi, jolle globaali läpimurto on vain ajan kysymys.
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kasvu Open
Kasvu Open
Kauppakatu 39
40100 Jyväskylä

050 304 6794http://www.kasvuopen.fi

Kasvu Open tarjoaa monipuolisesti palveluja yrittäjille, joilla on kiikarissa liiketoiminnan kehittäminen ja kasvu. Kasvu Openin palveluiden ytimessä on liiketoiminnan sparraus.

Vuonna 2018 Kasvu Openille myönnettiin Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto sekä European Enterprise Promotion Award, joka on Euroopan komission jakama tunnustus menestyksekkäimmille yritystoiminnan ja yrittäjyyden edistäjille.

Kasvu Openin valtakunnalliset kumppanit ovat: Nordea, Business Jyväskylä, DNA, Keski-Suomen Liitto, KPMG, Varma, AWS, Howspace, Kauppakamari ja Technopolis.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kasvu Open

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme