Nortal Oy

Suomalainen verotusjärjestelmä ehdolla maailman parhaiten toteutetuksi jättihankkeeksi

Jaa

Projektijohtamisen kansainvälinen kattojärjestö International Project Management Association (IPMA) on nimennyt Verohallinnon Valmis-hankkeen ehdolle vuoden 2021 parhaiten toteutetuksi megaluokan IT-projektiksi. Paikan kolmen parhaan joukossa jo varmistaneen Verohallinnon järjestelmäuudistuksessa oli mukana strategisen digitaalisen liiketoiminnan konsultti Nortal yhdessä FAST Enterprisen kanssa vuosien 2013–2020 aikana. Suomalaisprojekti kilpailee maailman parhaan projektin tittelistä yhdessä iranilaisen öljykenttäohjelmiston ja intialaisen sähkönsiirtojärjestelmän kanssa.

Verotusjärjestelmän uudistaminen on ollut laaja, monitahoinen hanke, jossa on onnistuttu erinomaisesti. Valmis-hanke on aiemmin voittanut Projektiammattilaiset ry:n Vuoden Projekti 2020 -palkinnon.
Verotusjärjestelmän uudistaminen on ollut laaja, monitahoinen hanke, jossa on onnistuttu erinomaisesti. Valmis-hanke on aiemmin voittanut Projektiammattilaiset ry:n Vuoden Projekti 2020 -palkinnon.

Verohallinnon historian suurimmassa muutoshankkeessa uudistettiin koko Suomen verotusjärjestelmä korvaamalla noin 70 elinkaarensa päässä ollutta järjestelmää yhdellä valmisohjelmistolla. Valmis-hankkeen kehitystiimissä on ollut mukana yli 50 Nortalin asiantuntijaa ja Nortal on koordinoinut mm. Verohallinnon asiakastietojen ja rahaliikenteen kehittämistä. Lisäksi Nortal on myös ohjannut FAST Enterprises LLC:n kehittämän GenTax-verotusohjelmiston testausta ja vaiheittain käyttöönotetun järjestelmän pääkäyttäjien koulutusta varmistaen verovirkailijoiden valmiudet uuden järjestelmän täysimittaiseen hyödyntämiseen heti käyttöönotosta lähtien.

Asiakkaille näkyvä palvelu OmaVero on lyönyt itsensä hyvin läpi ja selvä enemmistö suomalaista hoitaakin veroasiansa nykyisin palvelussa. Järjestelmäuudistuksella on ollut välitön vaikutus suomalaiseen yhteiskuntaan, sillä Suomen tärkeintä palvelua ylläpitävä Verohallinto on vastuussa verotuksen oikea-aikaisesta ja oikeudenmukaisesta toimittamisesta.

Maailmanluokan osaamista, yhteistyötä ja testaamista

Projektijohtamisen kansainvälinen kattojärjestö IPMA nimeää vuosittain maailman parhaat järjestelmätoteutukset. Kilpailukriteereissä painotetaan kokonaisprojektin onnistumista ihmisiä ja tarkoitusta, prosesseja ja resurssien innovatiivista käyttöä sekä hankkeen tuloksia.

Valmis-hanke palkittiin Suomessa jo Vuoden projekti -palkinnolla vuonna 2020 ja nyt se on ehdolla myös maailman parhaaksi megaluokan projektiksi.

Nortalin Senior Testing Specialist Annastiina Norppa perustelee Valmis-hankkeen menestystä erityisesti eri organisaatioiden ja niiden tiimien välisellä saumattomalla yhteistyöllä, tiimihengellä ja yhteen hiileen puhaltamisella. Myös huolellisen testaamisen merkitys korostui näin suuren hankkeen onnistumisessa.

”Testauksella oli erittäin tärkeä rooli hankkeen lopputuloksen kannalta. Sillä varmistettiin järjestelmän luotettavuus ja toimivuus Verohallinnon vaatimusten mukaisesti. Riittävällä testauksella pystyttiin minimoimaan tuotannon riskejä, kun mahdollisesti kriittiset virheet löydettiin ajoissa”, kertoo Annastiina Norppa ja jatkaa: ”Vaikka Valmis-hanke onkin nyt ehdolla maailman parhaaksi megaluokan projektiksi, on jokainen suomalainen palkinnon jo saanut. OmaVero toimii upeasti ja uusi järjestelmä säästää Verohallinnon ylläpito- ja kehittämiskuluja.”

Kilpailun voittaja julkistetaan 22. syyskuuta järjestettävässä IPMA:n palkintogaalassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Annastiina Norppa, Senior Testing Specialist, Nortal
Yhteydenotot Nortalin markkinoinnin ja viestinnän kautta: Harriet Haras-Refael, +358404824324, harriet.haras-refael@nortal.com

Kuvat

Verotusjärjestelmän uudistaminen on ollut laaja, monitahoinen hanke, jossa on onnistuttu erinomaisesti. Valmis-hanke on aiemmin voittanut Projektiammattilaiset ry:n Vuoden Projekti 2020 -palkinnon.
Verotusjärjestelmän uudistaminen on ollut laaja, monitahoinen hanke, jossa on onnistuttu erinomaisesti. Valmis-hanke on aiemmin voittanut Projektiammattilaiset ry:n Vuoden Projekti 2020 -palkinnon.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Nortal Oy
Nortal Oy
Mikonkatu 15 A 3. krs
00100 Helsinki

http://nortal.com

Suomessa jo 36-vuotisen historian omaava Nortal on monikansallinen informaatioteknologiayritys ja strategisen digitaalisen liiketoiminnan konsultti. Ainutlaatuiseen asiakaskokemukseen tähdäten Nortal luo datapohjaisia liiketoimintasovelluksia ja -prosesseja niin julkiselle kuin yksityiselle sektorille Euroopassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa. Yhtiö työllistää yli 1 000 asiantuntijaa 8 maassa, ja sen asiakaskuntaan kuuluu maailman johtavia telekommunikaatio-, rahoitus-, teollisuus-, logistiikka-, energia- ja terveydenhuoltoalan yrityksiä sekä valtionhallinnon organisaatioita. Nortal-konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 100 miljoonaa euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Nortal Oy

Nortal uudistaa johtoaan Suomessa31.5.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Monikansallisen it-alan palvelu- ja konsultointiyritys Nortalin hallitus on nimittänyt Nortal Oy:n toimitusjohtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi BBA Harri Vepsäläisen, 46. Digia Oyj:n Intelligent Solutions -palvelualueen liiketoimintajohtajana ja konsernin johtoryhmän jäsenenä toiminut Harri Vepsäläinen aloittaa uudessa työssään syyskuun alussa. Siihen saakka Nortalin väliaikaisena toimitusjohtajana toimii konsernin johtoryhmän jäsen Andre Krull.

Virossa testattiin kansainvälistä koronaturvallisen matkustamisen sovellusta3.2.2021 10:02:00 EET | Tiedote

Virolaisen IT-talo Nortalin ja kansainvälisen asiantuntijaverkoston yhdessä kehittämälle SimplyGo-matkustussovellukselle toteutettiin onnistunut testi mannertenvälisessä lentoliikenteessä. Digitaalista potilastietojärjestelmää hyödyntävää sovellusta testattiin lentomatkustajien negatiivisen COVID-19-tuloksen ja muiden maahantulovaatimusten täyttämisen osoittamisessa. Testi tehtiin yhteistyössä kansainvälisen ilmailualan teknologiatoimittajan SITA:n kanssa.

Nortal ostaa saksalaisen IT-konsulttiyhtiö Schützen10.9.2020 08:30:00 EEST | Tiedote

Monikansallinen liiketoiminnan ja IT-alan konsultti ja ohjelmistotoimittaja Nortal on saanut päätökseen yrityskaupan, jossa se ostaa saksalaisen strategiakonsultti- ja ohjelmistoyhtiö Schützen. Kauppa vahvistaa Nortalin asemaa Euroopassa kasvattaen yhtiöstä yli 1000 ammattilaisen digitaalisen muutoksen maailmanlaajuiseksi konsulttitaloksi. Nortal tulee kehittämään laajentuvia Saksan toimintojaan myös suomalaisen osaamisen avulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme