Nortal Oy

Suomalainen verotusjärjestelmä ehdolla maailman parhaiten toteutetuksi jättihankkeeksi

Jaa

Projektijohtamisen kansainvälinen kattojärjestö International Project Management Association (IPMA) on nimennyt Verohallinnon Valmis-hankkeen ehdolle vuoden 2021 parhaiten toteutetuksi megaluokan IT-projektiksi. Paikan kolmen parhaan joukossa jo varmistaneen Verohallinnon järjestelmäuudistuksessa oli mukana strategisen digitaalisen liiketoiminnan konsultti Nortal yhdessä FAST Enterprisen kanssa vuosien 2013–2020 aikana. Suomalaisprojekti kilpailee maailman parhaan projektin tittelistä yhdessä iranilaisen öljykenttäohjelmiston ja intialaisen sähkönsiirtojärjestelmän kanssa.

Verotusjärjestelmän uudistaminen on ollut laaja, monitahoinen hanke, jossa on onnistuttu erinomaisesti. Valmis-hanke on aiemmin voittanut Projektiammattilaiset ry:n Vuoden Projekti 2020 -palkinnon.
Verotusjärjestelmän uudistaminen on ollut laaja, monitahoinen hanke, jossa on onnistuttu erinomaisesti. Valmis-hanke on aiemmin voittanut Projektiammattilaiset ry:n Vuoden Projekti 2020 -palkinnon.

Verohallinnon historian suurimmassa muutoshankkeessa uudistettiin koko Suomen verotusjärjestelmä korvaamalla noin 70 elinkaarensa päässä ollutta järjestelmää yhdellä valmisohjelmistolla. Valmis-hankkeen kehitystiimissä on ollut mukana yli 50 Nortalin asiantuntijaa ja Nortal on koordinoinut mm. Verohallinnon asiakastietojen ja rahaliikenteen kehittämistä. Lisäksi Nortal on myös ohjannut FAST Enterprises LLC:n kehittämän GenTax-verotusohjelmiston testausta ja vaiheittain käyttöönotetun järjestelmän pääkäyttäjien koulutusta varmistaen verovirkailijoiden valmiudet uuden järjestelmän täysimittaiseen hyödyntämiseen heti käyttöönotosta lähtien.

Asiakkaille näkyvä palvelu OmaVero on lyönyt itsensä hyvin läpi ja selvä enemmistö suomalaista hoitaakin veroasiansa nykyisin palvelussa. Järjestelmäuudistuksella on ollut välitön vaikutus suomalaiseen yhteiskuntaan, sillä Suomen tärkeintä palvelua ylläpitävä Verohallinto on vastuussa verotuksen oikea-aikaisesta ja oikeudenmukaisesta toimittamisesta.

Maailmanluokan osaamista, yhteistyötä ja testaamista

Projektijohtamisen kansainvälinen kattojärjestö IPMA nimeää vuosittain maailman parhaat järjestelmätoteutukset. Kilpailukriteereissä painotetaan kokonaisprojektin onnistumista ihmisiä ja tarkoitusta, prosesseja ja resurssien innovatiivista käyttöä sekä hankkeen tuloksia.

Valmis-hanke palkittiin Suomessa jo Vuoden projekti -palkinnolla vuonna 2020 ja nyt se on ehdolla myös maailman parhaaksi megaluokan projektiksi.

Nortalin Senior Testing Specialist Annastiina Norppa perustelee Valmis-hankkeen menestystä erityisesti eri organisaatioiden ja niiden tiimien välisellä saumattomalla yhteistyöllä, tiimihengellä ja yhteen hiileen puhaltamisella. Myös huolellisen testaamisen merkitys korostui näin suuren hankkeen onnistumisessa.

”Testauksella oli erittäin tärkeä rooli hankkeen lopputuloksen kannalta. Sillä varmistettiin järjestelmän luotettavuus ja toimivuus Verohallinnon vaatimusten mukaisesti. Riittävällä testauksella pystyttiin minimoimaan tuotannon riskejä, kun mahdollisesti kriittiset virheet löydettiin ajoissa”, kertoo Annastiina Norppa ja jatkaa: ”Vaikka Valmis-hanke onkin nyt ehdolla maailman parhaaksi megaluokan projektiksi, on jokainen suomalainen palkinnon jo saanut. OmaVero toimii upeasti ja uusi järjestelmä säästää Verohallinnon ylläpito- ja kehittämiskuluja.”

Kilpailun voittaja julkistetaan 22. syyskuuta järjestettävässä IPMA:n palkintogaalassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Annastiina Norppa, Senior Testing Specialist, Nortal
Yhteydenotot Nortalin markkinoinnin ja viestinnän kautta: Harriet Haras-Refael, +358404824324, harriet.haras-refael@nortal.com

Kuvat

Verotusjärjestelmän uudistaminen on ollut laaja, monitahoinen hanke, jossa on onnistuttu erinomaisesti. Valmis-hanke on aiemmin voittanut Projektiammattilaiset ry:n Vuoden Projekti 2020 -palkinnon.
Verotusjärjestelmän uudistaminen on ollut laaja, monitahoinen hanke, jossa on onnistuttu erinomaisesti. Valmis-hanke on aiemmin voittanut Projektiammattilaiset ry:n Vuoden Projekti 2020 -palkinnon.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Nortal Oy
Nortal Oy
Mikonkatu 15 A 3. krs
00100 Helsinki

http://nortal.com/fi

Suomessa yli 35-vuotisen historian omaava Nortal on monikansallinen informaatioteknologiayritys ja strategisen digitaalisen liiketoiminnan konsultti. Ainutlaatuiseen asiakaskokemukseen tähdäten Nortal luo datapohjaisia liiketoimintasovelluksia ja -prosesseja niin julkiselle kuin yksityiselle sektorille Euroopassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa. Yhtiö työllistää yli 1 000 asiantuntijaa 8 maassa, ja sen asiakaskuntaan kuuluu maailman johtavia telekommunikaatio-, rahoitus-, teollisuus-, logistiikka-, energia- ja terveydenhuoltoalan yrityksiä sekä valtionhallinnon organisaatioita. Nortal-konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 100 miljoonaa euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Nortal Oy

Nortal Suomi vahvistaa johtoryhmäänsä rekrytoimalla IT-alan täsmäosaamista16.12.2021 09:31:45 EET | Tiedote

Strategia- ja IT-alan konsultti Nortal on nimittänyt julkishallinnon liiketoimintayksikön vetäjäksi suurten julkisen ja yksityisen sektorin asiakkuuksien kehittämiseen erikoistuneen Mikko Pitkäsen. Yhtiön strategian mukaisten modernien toimitusmallien ja vahvan liiketoiminta-arvon ratkaisujen tuottamiseksi on Nortaliin perustettu uusi positio, Chief Seamless Officer, jonka ottaa haltuunsa palveluliiketoiminnan kehittäjänä toiminut Asko Ahtiainen. Pitkänen siirtyy Nortaliin Elisalta ja Ahtiainen CGI:ltä.

Tilojen hallinnasta apua terveydenhoidon kustannuksiin22.9.2021 08:00:23 EEST | Tiedote

Informaatioteknologiayritys Nortal on sopinut suomalaisen julkisomisteisen sosiaali- ja terveydenhuollon ICT-yhtiön 2M-IT:n kanssa hankkeesta, jolla tuotetaan sairaanhoitopiirien tilaresurssien hallintajärjestelmä. Asiakas- ja potilastietojärjestelmistä riippumattomaksi tuotannonohjausjärjestelmäksi rakennettava ratkaisu tulee aluksi tukemaan Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien toimintaa ja asiakaspalvelua. Tilojen hallinnan tarkoitus on optimoida sairaaloiden ja terveyskeskusten olemassa olevat tilat ja resurssit siten, että terveydenhoidon asiakkaat saisivat kaikki tarvitsemansa hoidot ja palvelut mahdollisimman sujuvasti ja tilojen käyttöastetta saataisiin nostettua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme