Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Suomalais-ruotsalaiselle kulttuurirahastolle on valittu uusi hallitus

Jaa

Suomalais-ruotsalaiselle kulttuurirahastolle, Pohjoismaiden suurimmalle kahdenväliselle rahastolle, on valittu uusi hallitus. Hallituksessa on kuusi jäsentä, kolme Suomesta ja kolme Ruotsista.

Ruotsin jaoston jäsenet ovat entinen maaherra Chris Heister, professori Jarmo Lainio ja kansanedustaja Annika Hirvonen Falk. Suomea edustavat ministeri Jan-Erik Enestam, varatuomari Anneli Jäätteenmäki ja kansanedustaja Johan Kvarnström.

Rahaston uusi hallitus valittiin vuosiksi 2020–2022, ja sen puheenjohtajan tehtävä on kiertävä. Jan-Erik Enestam on toiminut vuonna 2019 koko hallituksen puheenjohtajana, ja vuonna 2020 tehtävä siirtyy Chris Heisterille. Rahaston hallituksen nimittävät Suomen ja Ruotsin hallitukset.

Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto

Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston tehtävänä on edistää Suomen ja Ruotsin välisiä suhteita yhteiskunta- ja kulttuurielämän aloilla sekä lisätä maiden välistä yhteistyötä. Rahasto myöntää apurahoja ja stipendejä yksityishenkilöille, järjestöille ja yhdistyksille erilaisiin yhteiskunnallisiin hankkeisiin ja kulttuuriprojekteihin. Rahastolla on myös omaa toimintaa, jota järjestetään usein yhteistyössä Hanasaaren ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen kanssa. Lisäksi rahasto toimii Hanasaaren päämiehenä.

”Sekä Suomen että Ruotsin jaoston jäsenillä on sellaista tietoa ja osaamista, jota tarvitaan. Rahaston hallituksella on suuri merkitys Suomen ja Ruotsin yhteistyölle sekä sille, miten yhteistyötä voidaan kehittää”, Hanasaaren toimitusjohtaja ja rahaston Suomen sihteeristön rahastonjohtaja Gunvor Kronman sanoo.

Lue lisää rahastosta: www.kulttuurirahasto.net

Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston hallitus 2020–2022

Suomen jaosto

Ministeri Jan-Erik Enestam, puheenjohtaja. Varajäsen: kansanedustaja Veronika Honkasalo (uusi)

Varatuomari Anneli Jäätteenmäki (uusi). Varajäsen: kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto (uusi)

Kansanedustaja Johan Kvarnström (uusi). Varajäsen: FT Lauri Heikkilä

Ruotsin jaosto

Entinen maaherra Chris Heister, puheenjohtaja. Varajäsen: professori Martin Hårdstedt

Professori Jarmo Lainio. Varajäsen: johtaja Ola Kellgren (uusi)

Kansanedustaja Annika Hirvonen Falk. Varajäsen: kansanedustaja Emilia Töyrä (uusi)

Lisätietoja antaa Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373.

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme