Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Suomalais-ruotsalaiselle kulttuurirahastolle on valittu uusi hallitus

Jaa
Pohjoismaiden suurimmalle kahdenväliselle rahastolle, Suomalais-ruotsalaiselle kulttuurirahastolle, on valittu uusi hallitus kaudelle 2023–2025. Hallituksessa on kuusi jäsentä, kolme Suomesta ja kolme Ruotsista.
Varatuomari Anneli Jäätteenmäki johtaa uutta hallitusta vuonna 2023.
Varatuomari Anneli Jäätteenmäki johtaa uutta hallitusta vuonna 2023.

Kulttuurirahaston hallituksen nimittävät Suomen ja Ruotsin hallitukset Ruotsin Kulturdepartementetin ja Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotuksesta.

Edustajat valitaan kolmivuotiskaudeksi, ja jokaiselle edustajalle valitaan henkilökohtainen varajäsen. Uuden hallituksen toimikausi kestää vuodet 2023–2025. 

Rahaston hallituksen puheenjohtajuus kiertää niin, että puheenjohtajana toimii joka toinen vuosi Suomen jaoston puheenjohtaja ja joka toinen vuosi Ruotsin jaoston puheenjohtaja.

Varatuomari Anneli Jäätteenmäki johtaa uutta hallitusta vuonna 2023.

”Olen erittäin iloinen siitä, että luottamustoimeni jatkuu uuden kauden myötä. Suomen ja Ruotsin välinen yhteistyö on tällä hetkellä todella intensiivistä, ja rahasto voi omalla toiminnallaan myötävaikuttaa yhteistyön kehittämiseen ja syventämiseen”, sanoo Anneli Jäätteenmäki

Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston hallitus 2023–2025

Suomen jaosto

Varatuomari Anneli Jäätteenmäki, puheenjohtaja

Varajäsen: puoluesihteeri Antton Rönnholm

Neuvonantaja Stefan Wallin

Varajäsen: kansanedustaja Veronika Honkasalo

Kansanedustaja Anne-Mari Virolainen

Varajäsen: FT Lauri Heikkilä

Ruotsin jaosto

Maaherra Lotta Finstorp, puheenjohtaja

Varajäsen: ent. johtaja Ola Kellgren

Professori Martin Hårdstedt

Varajäsen: yliopistolehtori, tutkija Ann-Sofie Köping Olsson

Tuottaja Anna Modéer Wiking

Varajäsen: kulttuurikonsultti Michael Johansson

Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto

Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston tehtävänä on edistää Suomen ja Ruotsin yhteiskunnallisia ja kulttuurisia suhteita ja maiden välistä yhteistyötä. Rahasto myöntää apurahoja ja stipendejä yksityishenkilöille, järjestöille ja yhdistyksille erilaisiin yhteiskunnallisiin hankkeisiin ja kulttuuriprojekteihin. Rahastolla on myös omaa toimintaa, jota järjestetään usein yhteistyössä Hanasaaren ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen kanssa. Lisäksi rahasto toimii Hanasaaren päämiehenä.

Yhteyshenkilö: Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, tai puh. +358 40 767 7373

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Varatuomari Anneli Jäätteenmäki johtaa uutta hallitusta vuonna 2023.
Varatuomari Anneli Jäätteenmäki johtaa uutta hallitusta vuonna 2023.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme