Sanoma Pro Oy

Suomalaisella ROBOGEM-pelillä opitaan ohjelmointia Arabiemiraateissa

Jaa

Lehdistötiedote 5.10.2016. Sanoma Pro on myynyt Robogem-lautapelin jakeluoikeudet Yhdistyneisiin Arabiemiirikuntiin Ibtikar Edu Tech Solutionsille. Robogem-lautapeli otetaan tänä lukuvuonna käyttöön 275 valtion koulussa Arabiemiraattien alueella. Suomessa kehitetyn pelin avulla koululaiset Arabiemiraateissa tulevat oppimaan ohjelmoinnin perusteita.

- Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien uuden opetussuunnitelman tieto- ja viestintäteknologian osaamistavoitteissa painotetaan loogista päättelyä ja ongelmanratkaisutaitoja. Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien Opetusministeriö valitsi Robogem-pelin opetusmateriaaliksi 4.-6. luokille, koska peli vastaa ministeriön asettamiin osaamistavoitteisiin parhaalla, oppilaslähtöisellä tavalla, kertoo Mohammed Abdul Fattah Ibtikar Edu Tech Solutionilta Robogemin valintakriteereistä.

- Suomalaisen koulutusosaamisen korkea arvostus ja Robogem-pelin ainutlaatuisuus toimivat myynnin kärkinä Arabiemiraatteihin. Ohjelmointi on kansainvälisesti erittäin ajankohtainen aihe ja Robogem-peli on herättänyt kiinnostusta muuallakin, liiketoimintajohtaja Teemu Lehtonen Sanoma Prolta iloitsee.

Pelin on suunnitellut Suomessa Koodikoulun perustaja Juha Paananen yhdessä Oppi&ilon kanssa. Pelin opetussisältö vastaa Suomen uuden opetussuunnitelman (OPS 2016) alakoulun ohjelmointisisällön osaamistavoitetta, ja se on otettu innolla vastaan myös suomalaisissa kouluissa. Robogem-pelissä opitaan pelaamalla ohjelmoinnin perustaitoja, joita ovat looginen päättely, yksityiskohtaisten käskyjen muodostaminen sekä funktiosäännön ymmärtäminen.

Finpron ohjelmajohtaja Seppo Keränen toteaa, että Robogem-pelin myynti kertoo suomalaisen koulutusosaamisen arvostuksesta maailmalla. Finpron vetämä Education Export Finland (EEF) kasvuohjelma yhdessä Team Finland -verkoston kanssa edistää suomalaisten yritysten liiketoimintojen kehittymistä kansainvälisillä markkinoilla. EEF:n yksi painopistealue on Lähi-itä ja nyt Sanoma Pron saama kauppa osoittaa, että Suomen hyvä imago koulutussektorilla yhdistettynä pitkäjänteiseen panostukseen tuottavat menestystä.

Tutustu Robogem-pelin verkkosivuihin ja katso esittelyvideo:  

www.robogem.fi

Lisätiedot:

Sanoma Pro Oy, Liiketoimintajohtaja Teemu Lehtonen, puh. 358 40 565 2223, s-posti: teemu.lehtonen@sanomapro.fi

Oppi&ilo on monipuolinen, tietoja ja taitoja kehittävä tuotesarja 0-12-vuotiaille lapsille. Tuotevalikoimaamme kuuluu eri aihepiireistä pelejä, puuhakirjoja, kirjoja, puuhakortteja sekä runsaasti tekemistä ja puuhaa verkossa (www.oppijailo.fi) sekä mobiilipelejä pienille. Tuotesarjaa myyvät kirjakaupat, tavaratalot ja marketit kautta maan sekä Oppi&ilo-verkkokauppa.

Sanoma Pro Oy on johtava oppimisen ja opetuksen ratkaisujen tarjoaja Suomessa ja edelläkävijä digitaalisten opetusratkaisujen kehittäjänä. Liiketoiminta koostuu oppimateriaaleista sekä Oppi&ilo-tuoteperheen tietoja ja taitoja kehittävistä tuotteista. Sanoma Pro Oy kuuluu Sanoma-konsernin Sanoma Learning -liiketoimintaryhmään.

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sanoma Pro Oy
Sanoma Pro Oy
PL 104
00089 SANOMAT

http://www.sanomapro.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sanoma Pro Oy

Sanoma Pron Arttu-sovellus nousi yleisön suosikiksi parhaana oppimisratkaisuna – muutti käsityksen perinteisestä oppikirjasta13.4.2018 14:35:37 EESTTiedote

Opetusalan ihmiset äänestivät Arttu-mobiilisovelluksen suosikikseen kilpailussa, jossa eOppimiskeskus etsi innovatiivisia oppimisratkaisuja. Tuomaristo palkitsi Artun myös kunniamaininnalla. Lisättyä todellisuutta hyödyntävällä Arttu-sovelluksella oppikirjan sivuilta voi katsella oppisisältöön liittyviä videoita ja kuunnella äänitteitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme