Docendo

Suomalaisen terveydenhuollon synkimmät salaisuudet paljastuvat Kauko Röyhkän ja Anneli Aunolan rikosromaanissa

Jaa
Entisen rikospoliisin Anneli Aunolan ja Kauko Röyhkän rikosromaani Tappajatohtori julkaistaan huhtikuun lopussa. Se paljastaa terveydenhuoltomme synkimpiä salaisuuksia.
Tappajatohtori-dekkari julkaistaan 27. huhtikuuta.
Tappajatohtori-dekkari julkaistaan 27. huhtikuuta.

Kirjan taustalla vaikuttavat Aunolan omat kokemukset poliisiurallaan. Rikollisuuden tositapahtumista ammentavassa Alisa Aro -dekkareissa nostetaan esille ajankohtaisia yhteiskunnan epäkohtia. Kirjoissa on herkullisia henkilöhahmoja. Päähenkilö Alisa Aro on rikospoliisi ja kolmen lapsen yksinhuoltaja. Tällä kertaa hän tutkii vanhuksiin kohdistuvia väkivaltatapauksia.

Lääkäri ottaa oikeudekseen päättää vanhusten elämästä ja kuolemasta

Juttumäärä ”pikkurikosten” tutkinnassa Malmin poliisipiirissä osoittautuu törkeiden rikosten alkulähteeksi, kun Aro joutuu selvittämään vanhainkodissa tapahtuvia hämäriä kuolemantapauksia. Ovatko ne henkirikoksia vai sittenkin onnetonta hutilointia ja hoitovirheitä?

Ikäihmisten kaltoinkohtelu, taloudellinen riisto ja yhteiskunnan tarjoama olemattomat palvelut tulevat liiankin tutuiksi. Alisalle selviää, että vanhuksiin kohdistuu rajua, jopa kuolemiin johtavaa väkivaltaa. Välinpitämättömyys järkyttää jopa kaiken nähnyttä poliisia.

Turkulaiskirjailijat tutustuivat toisiinsa kustantajan myötävaikutuksella syksyllä 2019. Heti alusta oli selvää, että dekkarigenreen on syntymässä jotain poikkeuksellista. Sarjassa aiemmin julkaistun Liian lempeä mies (2021) aiheena oli pedofiilirinki ja Tanssipartneri (2022) ruoti lähisuhdeväkivaltaa.

"Kauko Röyhkä ja ex-rikospoliisi Anneli Aunola lunastavat paikkansa suomalaisen dekkarin laajalla kentällä." – Helsingin Sanomat

”Liikuttaa, kauhistuttaa, vihastuttaa. Ei siis mitään haaleaa kaurapuuroa, vaan jotain mikä tuntuu ja ravistelee.” – Keskisuomalainen

”Kulkee samoissa jalanjäljissä kuin Suomen ehkä kautta aikain arvostetuimman rikoskirjailijan Matti-Yrjänä Joensuun Harjunpäät.” – Kansan Uutiset

Kauko Röyhkä (s. 1959) on kirjailija ja rockmuusikko.

Anneli Aunola (s. 1949) on työskennellyt rikostutkijana Helsingin rikospoliisin väkivaltarikosjaoksessa ja toiminut muun muassa Matti Yrjänä Joensuun työparina.

Kauko Röyhkä, Anneli Aunola: Tappajatohtori (CrimeTime 2023), sidottu, 320 sivua.

Arvostelukappaletiedustelut ja kirjailijoiden haastattelupyynnöt
tiedotus@docendo.fi – Kirja on saatavana ennakkoon painettuna tai sähköisenä vedoksena.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tappajatohtori-dekkari julkaistaan 27. huhtikuuta.
Tappajatohtori-dekkari julkaistaan 27. huhtikuuta.
Lataa
Lataa
Kauko Röyhkä ja Anneli Aunola. KUVA: Juha Metso.
Kauko Röyhkä ja Anneli Aunola. KUVA: Juha Metso.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Docendo
Docendo
Piippukatu 7 A 7
40100 JYVÄSKYLÄ

https://docendo.fi

Me rakastamme hyviä kirjoja sekä aitoja tarinoita. Maineemme perustuu korkeatasoisiin sekä kiinnostaviin teoksiin, joiden tekijöinä ovat parhaat kirjailijat ja asiantuntijat. Docendo kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Docendo

Martti J. Karin ja Antero Holmilan kirja kertoo, miksi Venäjä toimii niin kuin se toimii5.4.2023 02:00:00 EEST | Tiedote

On sanottu, ettei Venäjää voi ymmärtää järjellä. Väite ei pidä paikkaansa. Venäjän järjettömältäkin vaikuttavaa toimintaa voi ymmärtää, kun tietää maan johdon päätöksiin vaikuttavat tekijät. Suomalaisille Venäjän toimintalogiikan ymmärtäminen on elintärkeää. Kirjassa yleistajuisesti kerrottu Venäjän tarina alkaa 800-luvun lopulta ja kulkee tsaarien Venäjän sekä Neuvostoliiton ajan kautta aina Ukrainan sotaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme