Suomalaiset innostuivat entistä vahvemmista grillimauista – nousevina makumaailmoina Etelä- ja Väli-Amerikan keittiöt
S-ryhmän mukaan tämän kesän grillaustrendeissä korostuvat katuruoat sekä paluun tekevä hidas grillaaminen. Myös viime kesältä tuttu hedelmien ja vihannesten grillaaminen pitää pintansa. Suositut smash burgerit valmistuvat kotigrillissä helposti esimerkiksi Amarillo-tuotesarjan valmiista pihveistä.

Yksi tämänkin kesän kuumimmista grillaustrendeistä tulee olemaan street food eli käsin syötävä katuruoka, ennustaa myyntipäällikkö Juha Nieminen S-ryhmän marketkaupasta. Kotigrillaajien suosiossa ovat edelleen burgerit, mutta hieman erityyppisinä kuin on perinteisesti totuttu.
”Paksun burgerpihvin sijaan hampurilaisten väliin grillataan nyt niin sanottu smash-pihvi. Pihviä painetaan grillauksen aikana kuumaa parilaa vasten, jolloin siitä tulee ohut ja rapeareunainen. Parhaiten smash burgereihin sopii vähintään 17 % rasvaa sisältävä naudan jauheliha”, Nieminen vinkkaa.
Naudanlihapihvin lisäksi burgereiden väliin grillataan myös entistä enemmän kasvipohjaisia pihvejä sekä kalaa. Olennainen täyte hyvässä burgerissa on myös hyvin maustettu majoneesi, joiden valikoimat ovat kasvaneet viime vuosina huomattavasti.
Myös viime kesältä tuttu hevi-grillaus eli hedelmien ja vihannesten grillaaminen on edelleen pinnalla. Kasvikset eivät ole enää pelkkiä lisukkeita, vaan yhä useamman suomalaisen kotigrillaajan annos rakentuu grillattujen kasvisten ja vihannesten ympärille, ja vasta niiden jälkeen valitaan mukaan sopiva proteiinin lähde.
Vahvaa paluuta grillitrendeihin tekee myös niin sanottu hidas grillaaminen, eli matalassa lämpötilassa pitkään grillatut ja savustetut lihat. Grilliruoat ovat myös aiempaa rohkeammin maustettuja.
”Grillasitpa sitten lihaa, kalaa tai kasviksia, kaikkia näitä yhdistää entistä rohkeampi maustaminen. Korean BBQ on ollut trendikästä jo jonkin aikaa, ja nyt sen rinnalle ovat vahvasti nousemassa makumaailmat Etelä- ja Väli-Amerikasta”, Nieminen sanoo.
Hiiligrillaus kasvattaa suosiotaan
Grillikausi on viime vuosina pidentynyt, ja yhä useampi suomalainen grillaa jopa vuoden ympäri tai avaa grillikauden jo hyvissä ajoin keväällä.
”Kesä on grillauksen kulta-aikaa, ja grilli otetaan varmasti esille monessa kodissa ja kesämökeillä viimeistään nyt helatorstaiviikonloppuna. S-ryhmän kesäkuussa 2021 asiakastutkimuksen mukaan yli puolet eli 52 % vastaajista grillaa kesällä vähintään kerran kuussa. Aktiivisimpia grillaajia ovat asiakastutkimuksemme mukaan 35–54-vuotiaat suomalaiset”, Nieminen toteaa.
Erilaisista grillaustavoista etenkin hiiligrillaus kiinnostaa suomalaisia enenevissä määrin, kertoo S-ryhmän raudan ja pihan myyntipäällikkö Marko Väänänen.
”Grillauksesta on tullut aiempaa yhteisöllisempi ja pitkäkestoisempi tapahtuma, johon halutaan panostaa sekä ajallisesti että laadukkaan grillin muodossa. Hiiligrillien suosiota ruokkii entisestään se, että hiiligrillillä voi valmistaa mehukkaita, pitkään haudutettuja liharuokia, jotka ovat tällä hetkellä erittäin trendikkäitä”, Väänänen kertoo.
Jos uuden grillin hankkiminen tällä hetkellä on ajankohtaista, valinnanvaraa riittää vielä hyvin, Väänänen vinkkaa.
”Viime vuoden huhtikuu oli Prismoissa ennätyksellinen grillien myynnissä. Tänä vuonna kevät on ollut kylmempi, eikä grillikaupassa siten ylletty viime vuoden tasolle. Grillien kysyntä kiihtyy tyypillisesti sitä mukaa, kun säät lämpenevät”, Väänänen toteaa.
Ravintolahenkisiä herkkuja kotigrillaajille
S-ryhmä vastaa vahvasti maustettujen grillaustuotteiden kysyntään tuomalla kauppoihin Amarillo-ravintoloiden makumaailmasta inspiraationsa saaneen grillaustuotesarjan, jotka kytkeytyy samalla grocerant-trendiin eli ravintolan ja ruokakaupan lähentymiseen. Viime vuonna tehdyn asiakastutkimuksen mukaan S-ryhmän asiakkaat toivoivat ruokakauppaan erityisesti Amarillon ja Rosson makumaailman mukaisia, ravintolatasoisia valmisruokia.
S-ryhmä on vastannut ravintolahenkisten tuotteiden kysyntään jo muutamaan otteeseen: ensin Amarillo-valmisruokasarjalla, joka tuotiin myyntiin viime syksynä ja tänä keväänä Rosso-tuorepizzoilla. Molemmat lanseeraukset saivat asiakkailta innostuneen vastaanoton. Amarillo-valmisruokien käyttäjille tehdyn kyselyn mukaan tuotteissa koettiin olevan reilusti makua ja niitä pidettiin laadukkaina ja hyvänmakuisina.
”Nyt Amarillo-ravintoloiden makumaailmasta inspiraationsa saanut tuotesarja laajenee grillaustuotteisiin. Ravintolatasoisten, tuoreista raaka-aineista valmistettujen grillaustuotteiden suunnittelusta ovat vastanneet tälläkin kertaa Amarillon keittiömestarit”, Juha Nieminen kertoo.
Amarillo-grillaustuotesarjaan kuuluu kahdeksan tuotetta, joissa kaikissa on reilusti makua. Koska Amarillon makumaailma on paikoin hyvinkin tulinen, on kaikkiin tuotteisiin merkitty myös tulisuusaste. Tuotesarjaan kuuluu valmiiksi maustettuja, grillattavaksi suunniteltuja lihoja: kanaa, possua, ribsejä ja trendikkäisiin smash-burgereihin sopivia pihvejä. Lihojen lisäksi tuotesarjasta löytyy erilaisia lisukkeita. Kaikki Amarillo-sarjan uutuustuotteet on valmistettu Suomessa.
Amarillo-grillaustuotteet:
- Amarillo Chorizo Smash burger steak
- Amarillo Smoked chili pork
- Amarillo Pibil chicken
- Amarillo Piri piri chicken
- Amarillo Rockefeller Hot Ribs
- Amarillo Texican Roast Potatoes
- Amarillo Butter Corns
- Amarillo Fresh Pico de Gallo
- Tuotteet saatavilla S-ryhmän ruokakaupoista (Prisma, S-market, Sale, Alepa, Food Market Herkku) 24.5. alkaen
- Valikoiman laajuus voi vaihdella myymälän koon mukaan.
Vinkkejä ja reseptejä tuotteiden käyttöön löydät Yhteishyvästä: yhteishyvä.fi/amarillo
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Juha Nieminen, myyntipäällikkö, S-ryhmän marketkauppa, juha.nieminen@sok.fi, puh. 010 7680692
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Helleaalto sai suomalaiset rientämään tuuletinostoksille – lisää tuotteita on vielä tulossa myymälöihin29.6.2022 09:45:00 EEST | Tiedote
Viileän alkukesän jälkeen koko maahan osunut helleaalto näkyi Prismassa hetkellisesti tyhjentyneinä ilmastointilaite- ja tuuletinhyllyinä. Juhannusviikolla myös esimerkiksi SUP-lautojen sekä uimarenkaiden myynti moninkertaistui.
Lisää uusiutuvaa energiaa: 10 000 uutta aurinkopaneelia S-ryhmän toimipaikkoihin29.6.2022 08:30:00 EEST | Tiedote
S-ryhmä on Suomen suurin aurinkosähkön tuottaja ja kuluttaja. S-ryhmän toimipaikkoihin eri puolilla Suomea aiotaan rakentaa lähes 10 000 uutta aurinkopaneelia tänä vuonna. Kesähelteillä paneelit voivat tuottaa hetkellisesti koko myymälän tarvitseman sähkön. Kaupparyhmän omat tuulivoimalat tuovat kuitenkin eniten virtaa.
SOK myy Pietarin hotelliliiketoiminnan22.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote
SOK myy Pietarin Sokos Hotellien liiketoiminnasta vastanneen yhtiön. Kaupan myötä Pietarin Sokos Hotellien toiminta siirtyy ostajalle 30.6. alkaen ja S-ryhmän hotellitoiminta Venäjällä päättyy. Pietarissa on ollut kolme Sokos Hotellia.
Tutkijat perehtyivät S-ryhmän ostodataan: pienituloiset ostavat ilmastoystävällisemmin17.6.2022 08:05:00 EEST | Tiedote
Punaisen lihan suosio suomalaisten lautasilla on yhä vankka. Kotitalouden tulot ja ruoan hinta eivät silti ole esteitä kestävämpien ruokavalintojen tekemiselle. Tiedot käyvät ilmi Helsingin ja Tampereen yliopistojen kansainvälisestikin uraauurtavasta LoCard-tutkimuksesta, jossa seurattiin S-ryhmän asiakasomistajien ostotietoja kahden vuoden ajan. Muutos proteiininlähteissä on kiihtynyt entisestään aineiston keräämisen jälkeen.
SOK myy Pietarin ruokakaupat16.6.2022 10:30:00 EEST | Tiedote
SOK sulki kaikki Prismat Pietarissa 31.3. mennessä ja myy nyt Pietarin Prismojen liiketoiminnasta vastanneen yhtiön venäläiselle X5 Groupille. Kaupan myötä vastuut myymälöiden vuokrasopimuksista ja henkilöstön palkanmaksusta siirtyvät X5 Groupille.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme