Suomalaiset ovat tyytyväisiä koteihinsa, mutta keittiöihin toivotaan muutosta – keittiöremonteissa luotetaan ammattilaisapuun

Jaa
Keittiötä kutsutaan usein kodin sydämeksi – eikä syyttä, sillä siellä vietetään paljon aikaa. Vaikka suomalaiset ovat keskimäärin tyytyväisiä koteihinsa, monet haluaisivat uudistaa juuri keittiönsä. Tämä selviää Starkin toukokuussa 2022 teettämästä Suomalaiset remontoivat ja rakentavat -kyselytutkimuksesta*.

Jopa 21 prosenttia suomalaisista kertoo olevansa täysin tyytyväisiä kotiinsa, eivätkä he haluaisi muuttaa siellä mitään. Myöskään lisätilaa tai työhuonetta ei pidetä merkityksellisenä. Eniten muutostoiveita kohdistuu keittiöön, sillä jopa 26 prosenttia suomalaisista haluaisi muuttaa kotinsa keittiötä.

– Keittiössä ei ainoastaan laiteta ruokaa, vaan siellä myös vietetään aikaa yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Tänä päivänä keittiöt ovat usein yhtenäistä tilaa olohuoneen kanssa ja siten aivan kodin keskiössä, toimitusjohtaja Harri Päiväniemi Stark Suomesta kertoo.

Vanhemmat ikäluokat ovat keskimääräistä tyytyväisempiä keittiöönsä, kun taas erityisesti 25–44-vuotiaat toivovat keittiöön muutosta.

– Lapsiperheellisillä keittiön vaatimukset voivat olla muita kovempia. Keittiöltä toivotaan usein ennen kaikkea toimivuutta, käytännöllisyyttä, kotoista tunnelmaa ja ajatonta sisustusta, Päiväniemi sanoo.

Keittiöremonteissa hyödynnetään ammattilaisia

Keittiöremontin voi halutessaan toteuttaa pääosin itse, mutta 52 prosenttia suomalaisista kertoo hyödyntävänsä ammattilaisia keittiöremonteissa.

– Remontin aikataulu, budjetti ja omat taidot vaikuttavat siihen, kannattaako remontti toteuttaa itse vai ammattilaisen tekemänä. Monet haluavat hyödyntää ammattilaisten apua jo suunnitteluvaiheessa uusien ideoiden ja ratkaisujen löytämiseksi, ja siksi että keittiö vastaisi toiveisiin pienintä yksityiskohtaa myöten, Päiväniemi toteaa.

Suomalaiset luottavat ammattilaisten apuun jo purkuvaiheessa, sillä 27 prosenttia vastaajista kertoo hyödyntävänsä ammattilaisia erilaisissa purkutöissä.

– Purkutöissä vaaditaan erilaisia työkaluja, joita kaikilta ei löydy varastosta. Toisaalta purkuvaiheessa voi löytyä myös kosteusvaurioita tai pahimmassa tapauksessa purkuvaiheessa remontoija voi myös aiheuttaa vahingon, Päiväniemi sanoo.

*Suomalaiset remontoivat ja rakentavat -kysely tehtiin Stark Suomen toimeksiannosta. Tutkimuksen suunnitteli ja analysoi Pohjoisranta BCW. Kysely toteutettiin Cint Ab:n verkkopaneelissa toukokuussa 2022. Kyselyyn vastasi 1 000 suomalaista. Otos on iältään, sukupuoleltaan ja alueellisesti kansallisesti edustava.

Yhteydenotot ja lisätietoja: 

Harri Päiväniemi, toimitusjohtaja, Stark Suomi Oy, puh. 040 643 1800

Satu Otala, viestintäjohtaja, Stark Suomi Oy, puh. 044 475 7483, satu.otala@stark-suomi.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Stark Suomi Oy
Olarinluoma 15
02200 ESPOO

09 3541 0000http://www.stark-suomi.fi

STARK - reilusti rakentajan asialla.
Olemme jokaisen rakentajan reilu ja luotettava kumppani, joka tekee työtään intohimolla ja tinkimättömällä ammattiylpeydellä. Meitä 
starklaisia on noin 1 100 ympäri Suomen ja valtakunnallinen 26 myymälän verkostomme, jakelukeskuksemme sekä verkkokauppamme palvelevat ajasta ja paikasta riippumatta. Stark on osa Pohjois-Euroopan suurinta rakennustarvikeyritystä STARK Groupia.

www.stark-suomi.fi 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stark Suomi Oy

Asumismuoto vaikuttaa suomalaisten energiaremonttisuunnitelmiin – omakotitaloasujat suosivat lisäeristämistä ja -tiivistämistä17.5.2023 08:35:00 EEST | Tiedote

Monet suomalaiset havahtuivat kuluneen talven aikana kotinsa energian kulutukseen. Kun EU julkaisi vielä suunnitteilla olevan energiatehokkuusdirektiivin, monet alkoivat pohtia asuntonsa energiaremontin tarvetta. Starkin helmikuussa 2023 teettämän tutkimuksen* mukaan asumismuodolla on merkittävä vaikutus suunnitteilla olevaan energiaremonttiin.

Energiaremonttiin motivoi ensisijaisesti rahan säästö – energian riittävyys ja ekologiset syyt ovat suomalaisilla listan häntäpäässä3.5.2023 08:40:00 EEST | Tiedote

Yli puolet suomalaisista kokee rahan säästön motivoivan energiaremonttiin. Vastaavasti ekologiset syyt motivoivat harvempia, sillä vain joka viides suomalainen kokee ilmastonmuutoksen ja luonnonvarojen riittävyyden olevan motivoiva tekijä energiaremontin aloittamiseen. Tämä selviää Starkin helmikuussa 2023 teettämästä tutkimuksesta*.

Kotitalousvähennyksen pienentäminen vähentäisi remontointihalukkuutta kaikissa tuloluokissa – erityisesti mökkiläisten remontointi-into laantuisi11.4.2023 08:40:00 EEST | Tiedote

Kotitalousvähennys on remontoijille merkittävä taloudellinen helpotus, sillä sen ansiosta remonttikustannuksissa voi säästää tuhansia euroja. Kotitalousvähennyksen pienentäminen vähentäisi noin joka kolmannen suomalaisen remontointihalukkuutta. Pienennys näkyisi erityisesti mökin tai vapaa-ajan asunnon omistajien remontointihalukkuuden laantumisena. Tämä selviää Starkin helmikuussa 2023 teettämästä kyselytutkimuksesta*.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme