Danske Bank Oyj

Suomalaiset siirsivät MobilePayllä yli 100 miljoonaa euroa vuonna 2017 – kasvua 130 prosenttia

Jaa
MobilePayllä tehtiin noin 3,7 miljoonaa rahasiirtoa Suomessa vuonna 2017. Kasvun uskotaan jatkuvan vuonna 2018, kun mobiilimaksaminen yleistyy entisestään Suomessa.

MobilePay jatkaa Suomen suurimpana mobiilimaksamissovelluksena Suomessa. Sovelluksella tehtyjen siirtojen kuukausittainen määrä kasvoi 200 prosenttia vuoden aikana. Joulukuussa sovelluksella tehdään ennätykselliset yli 500 000 rahasiirtoa. Siirretty rahasumma on myös kasvanut nopeast,i ja kuukausittainen summa nousee noin 13 miljoonaan euroon joulukuussa. Tässä on kasvua 130 prosenttia tammikuusta.

Yhteensä MobilePayllä tehdään 3,7 miljoonaa siirtoa Suomessa vuonna 2017. Siirretty rahamäärä nousee yli 100 miljoonaan euroon.

”Mobiilimaksaminen on vähäisempää Suomessa verrattuna muihin Pohjoismaihin, mutta kehitys on nyt nopeaa. MobilePayn käyttö kasvaa voimakkaasti joka kuukausi ja uskomme, että olemme Suomen suurin mobiilimaksamisratkaisu siirtojen määrissä ja euroissa”, Noona Puusniekka MobilePaysta sanoo.

MobilePayn käyttö kasvaa nyt aiempaa voimakkaammin myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Uusista käyttäjistä vuoden viimeisellä neljänneksellä 35 prosenttia oli Helsingin ulkopuolelta, kun vuoden ensimmäisellä neljänneksellä osuus oli 20 prosenttia.

Uudet maksupaikat kasvattavat käyttöä vuonna 2018

MobilePay on ainoa maksuratkaisu, joka tarjoaa mobiilimaksuratkaisun kaikkiin tilanteisiin. Se mahdollistaa kuluttajien väliset siirrot, verkkokauppamaksut, maksut kaupoissa pienistä liikkeistä suuriin ketjuihin, erillisten sovellusten välillä ja toistuvien maksujen hyväksymisen.

”Kilpailu mobiilimaksamisessa kiristyy Suomessa. Vielä ei ole selvää, mikä ratkaisu voittaa kilpailun, mutta uskomme, että voittajan täytyy pystyä yhdistämään monikanavaisuus, soveltuvuus kaikkiin älypuhelimiin ja käyttäjien halu käyttää palvelua”, Puusniekka sanoo.

MobilePayn käyttö on laajentunut vuonna 2017. Nyt noin 12 prosenttia MobilePayn maksutapahtumista on kuluttajien maksuja yrityksille liikkeissä ja verkkokaupoissa. Osuus kasvaa, sillä jatkuvasti laajentuva joukko yrityksiä ja kauppoja ottaa vastaan maksuja MobilePaylla.

MobilePay

  • Kaikkien pankkien asiakkaille avoin maksuton mobiilimaksusovellus, joka mahdollistaa kuluttajien väliset siirrot, verkkokauppamaksut, maksut kaupoissa pienistä liikkeistä suuriin ketjuihin, erillisten sovellusten välillä ja toistuvien maksujen hyväksymisen.
  • Toimii kaikissa yleisimmissä älypuhelinkäyttöjärjestelmissä.
  • Sovellus on ladattu Suomessa yli 700 000 kertaa. Latauksissa 95 prosentin kasvu vuoden 2017 aikana.
  • MobilePayllä maksaminen onnistuu jo yli 10 000 verkkokaupassa ja yli 2 000 kivijalkatoimipisteessä.
  • Palvelulla siirrettiin vuonna 2017 Suomessa yli 100 miljoonaa euroa.
  • Maksutapahtumista 12 prosenttia kuluttajien maksuja yrityksille.
  • Tanskassa MobilePay-yhteisössä on mukana yhteensä 65 pankkia, joiden joukossa muun muassa Nordea, SEB ja Handelsbanken.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Noona Puusniekka, Danske Bank ja MobilePay, puh: 040 777 1500, noona.puusniekka@mobilepay.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank Oyj
Danske Bank Oyj
Televisiokatu 1, PL 1275
00075 DANSKE BANK

https://www.danskebank.fi/

Danske Bank Oyj
Hiililaiturinkuja 2, PL 1561
00075 DANSKE BANK

+358 (0)50 422 6644 

https://www.danskebank.fi/

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, ja haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme. Danske Bank Oyj on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank Oyj

Sijoittajan personal trainer hyppäsi mobiiliin16.1.2018 15:00:00 EET | Tiedote

Sijoittajat ovat jo pitkään käyneet kauppaa mobiililaitteillaan, ja varainhoitoakin on automatisoitu. Kuitenkaan ratkaisuja, jotka tarjoaisivat sijoittajalle aidosti digitaalisesti neuvoja omien sijoituspäätösten tekemiseen, ei ole ollut. Danske Bank tuo nyt sijoitusneuvojan suomalaisten älypuhelimiin. Sijoittaja saa reaaliaikaisesti ja omaan sijoitusprofiiliinsa perustuen neuvoja, kun tapahtuu hänen salkkuunsa vaikuttavia muutoksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme