ManpowerGroup

Suomalaiset työnantajien työllistämisaikeet maltillisessa kasvussa toisella vuosineljänneksellä

Jaa
ManpowerGroupin tänään julkistamat työmarkkinabarometrin tulokset ennustavat rekrytointimarkkinoiden maltillista kasvua Suomessa toiselle vuosineljännekselle. Barometrin työllistämisnäkymiä kuvaava kausitasoitettu indikaattori on +22 prosenttiyksikköä. Edelliseen neljännekseen verrattuna laskua on -5 prosenttiyksikköä ja vastaavaan aikaan vuosi sitten kasvua on 20 prosenttiyksikköä.

”Tutkimuksen toteuttamisen aikana odotukset pandemiarajoitusten poistumisesta ja yhteiskunnan avautumisesta pitivät yllä positiivista työllisyysnäkymää. Ukrainan sodan mukana tuoma talouden epävarmuus näkyy jo nyt kasvuodotuksissa. Vaikutusten arviointi on haasteellista, sillä sodan kesto ja laajuus eivät ole nähtävissä. Jo ennen kriisiä alkanut inflaatio kiihtyy vaikuttaen negatiivisesti kulutukseen, millä on vaikutuksia palveluiden ja tavaroiden kysyntään”, kommentoi ManpowerGroup Suomen ja Baltian toimitusjohtaja Matti Kariola ja jatkaa, ”juuri nyt on ensisijaista ukrainalaisten tukeminen. ManpowerGroup on yhtiönä mukana auttamistyössä tukemalla YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n työtä.”

Parhaimmat työllisyysnäkymät ovat Etelä-Suomessa ja Itä-Suomessa. Heikommat näkymät ovat Länsi-Suomessa. Vahvin työllistäjä kakkoskvartaalilla on: Teknologia, media ja telekommunikaatio-ala. Heikoimmat näkymät ovat alkutuotannon osalta. Alkutuotanto sisältää: maa-, metsä- ja kalatalous; kaivostoiminta ja louhinta; sähkö-, kaasu-, lämpö- ja vesihuolto, viemäröinti, jätehuolto ja korjaustoiminnot. Katso tiedotteen lopusta listaus, jossa näkymät eri puolilla Suomea ja eri toimialoilla.

Globaalisti vahva optimismi jatkuu työllisyysnäkymissä. Parhaimmat työllisyysnäkymät ovat Brasiliassa, Ruotsissa, Intiassa ja Meksikossa. ManpowerGroupin työmarkkinabarometriin osallistui 41 379 työnantajaa 40 maasta. Suomessa tutkimukseen osallistui 515 työnantajaa.

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä tietopankki.manpower.fi, anna hyväksyntä sivun yläosasta.

Tutkimus tehtiin ajalla 1.1.-7.2.2022, ennen Ukrainan kriisejä.

Työllisyysnäkymät eri puolilla Suomea (Q2/2021 suluissa)

• Etelä-Suomi +25 (+29)

• Itä-Suomi +25 (+17)

• Pohjois-Suomi +19 (+11)

• Länsi-Suomi +17 (+12)

Työllisyysnäkymät eri toimialoilla Suomessa (Q2/2021 suluissa)

• IT, tekniikka, televiestintä, viestintä ja media +35 (NA)

• Pankki-, rahoitus-, vakuutus- ja kiinteistöala +33 (+30)

• Tukku- ja vähittäiskauppa +33 (+42)

• Valmistus +31 (+18)

• Koulutus, terveys, sosiaalityö ja hallinto +30 (+35)

• Muut palvelut +30 (NA)

• Ravintolat ja hotellit 21 (-1)

• Muu teollisuus 17 (NA)

• Rakennus 3 (-9)

• Alkutuotanto -3 (1)

 

Suomen työmarkkinabarometria koskevat lisätiedot ja liitteet voit ladata osoitteesta https://www.manpowergroup.fi/Ajankohtaista1/

Vuoden 2022 kolmannen kvartaalin työllistämisaikeet julkistetaan 14.6.2022.

Työmarkkinabarometri. Tammikuussa 2022 tehty ManpowerGroupin työmarkkinabarometri on kattavin, tulevaisuuteen katsova työllisyystutkimus, jota käytetään maailmanlaajuisesti. Työllisyysnäkymiä kuvaava indikaattori lasketaan ottamalla niiden työnantajien prosenttiosuus, jotka ennakoivat rekrytointiaktiivisuuden lisääntymistä, ja vähentämällä tästä niiden työnantajien prosenttiosuus, jotka ennakoivat rekrytointiaktiivisuuden vähenemistä. Suomessa tutkimukseen osallistui 515 työnantajaa. Katso ManpowerGroupin Työmarkkinabarometrin täydelliset tulokset osoitteessa https://go.manpowergroup.com/meos. Seuraava kysely julkaistaan ​​kesäkuussa 2022 ja se raportoi kolmannen vuosineljänneksen rekrytointiodotuksista. Työmarkkinabarometrillä on 60-vuotisjuhlavuosi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteydenotot


Matti Kariola, toimitusjohtaja
ManpowerGroup Oy
matti.kariola@manpowergroup.fi
+358 40 824 0117


Henna Karjalainen, markkinointi- ja viestintäjohtaja
ManpowerGroup
henna.karjalainen@manpowergroup.fi
+358 50 575 9197

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Porkkalankatu 20
00180 HELSINKI

020 1700 100https://www.manpowergroup.fi

ManpowerGroup® on johtava globaali henkilöstö- ja työvoimaratkaisujen sekä ulkoistettujen palveluratkaisujen asiantuntija, kehittäjä ja tuottaja, joka auttaa organisaatioita uudistumaan nopeasti muuttuvassa työn maailmassa. Tarjoamme innovatiivisia ratkaisuja sadoille tuhansille organisaatioille vuosittain työllistämällä samalla miljoonia osaavia ammattilaisia merkityksellisiin tehtäviin useilla aloilla ja osaamisalueilla. Asiantuntijabrändimme Manpower®, Experis® ja Talent Solutions palvelevat hakijoita ja asiakkaita yli 75 maassa. Olemme jatkaneet työtämme yli 70 vuoden ajan. Pohjoismaissa ja Baltiassa yhtiö on markkinajohtaja. Työmme monimuotoisen työelämän puolesta saa jatkuvasti tunnustusta. Vuonna 2022 yhtiö valittiin 13. kerran World’s Most Ethical Companies® -listalle. Lue lisää toiminnastamme ja palveluistamme osoitteessa www.manpowergroup.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ManpowerGroup

Työmarkkinabarometri: Työnantajien työllistämisaikeet positiiviset talouden hidastumisesta huolimatta14.3.2023 08:20:00 EET | Uutinen

Suomessa työmarkkinat näyttävät kestävän talouden hidastumista kohtalaisesti. Työmarkkina on heikentymässä lievästi ja samaan aikaan osaajapula jatkuu sitkeänä useilla toimialoilla. Toimialoista parhaat rekrytointinäkymät ovat viestintäpalveluissa sekä terveydenhuollossa ja biotieteissä. Työnantajien työllistämishalukkuutta kuvaava indeksi huhti-kesäkuulle on +26 prosenttiyksikköä, joka on vain yhden prosenttiyksikön verran heikompi kuin edellisessä kvartaalissa ja 2 prosenttiyksikköä parempi verrattuna samaan aikaan viime vuonna. Globaalissa 41 maata käsittävässä työnantajien työllistämisaikeita kuvaavassa tutkimuksessa Suomen sijoitus on 14:s.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme