Embassy of Japan in Finland

Suomalaisten ja japanilaisten ystävyys -valokuvakilpailu alkaa

Jaa
1700-luvulla japanilainen merikapteeni Daikokuya Kodayu haaksirikkoutui kovassa myrskyssä ja päätyi Venäjälle vuosiksi. Myöhemmin hän tapasi suomalaissyntyisen luonnontieteilijä ja tutkimusmatkailija Erik Laxmanin, jonka avulla Kodayu pääsi tapaamaan keisarinna Katariina Suuren, mikä mahdollisti kotiinpaluun Japaniin vuonna 1792. Muistaaksemme tätä 230 vuotta sitten tapahtunutta kotiinpaluuta Japanin Suomen-suurlähetystö juhlistaa vuotta 2022 suomalais-japanilaisena ystävyysvuotena ja on suunnitellut erilaisia tapahtumia vuodelle.

Yksi näistä tapahtumista on Suomen Kameraseurojen Liiton kanssa yhteistyössä järjestettävä suomalaisten ja japanilaisten ystävyys -teemainen valokuvakilpailu. Kilpailu on auki 1.1.-31.3.2022 ja sillä etsitään 15 valokuvaa, jotka tulevat esille suomalaisten ja japanilaisten ystävyys -teemaiseen näyttelyyn. Näyttely avataan Pikku-Finlandiassa toukokuussa, josta se jatkaa muun muassa Kouvolan taidemuseoon ja Olympiastadionille.

Valokuvakilpailun tiedot:

- Osallistumisaika: 1.1.2022 – 31.3.2022

- Osallistumisoikeus: Suomen ja Japanin kansalaiset. Osallistuminen on ilmaista. Maksimissaan neljä valokuvaa per osallistuja.

- Valokuvien teema: suomalaisten ja japanilaisten välinen ystävyys ja kanssakäyminen

- Voittajien valinta: Tuomaristo valitsee 15 valokuvaa valokuvanäyttelyyn. Valituille myönnetään kunniakirja ja osalle on suunnitteilla erikoispalkintoja.

- Tarkemmat tiedot löytyvät suurlähetystön kotisivuilta:

https://www.fi.emb-japan.go.jp/itpr_fi/11_000001_00173.html


Yhteistyössä:

Suomen Kameraseurojen Liitto, Finnfoto, Suomen Valokuvataiteen museo, STT (Lehtikuva), Finnair, Japan Airlines JAL, Canon, Fujifilm, FINAVIA, Suomen Tokion-suurlähetystö, Suomalais-japanilainen yhdistys, Japanilaisen kulttuurin ystävät ry

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kysymyksissä ota yhteyttä:


IKOMA Sayaka, lähetystösihteeri, kulttuuri- ja informaatio-osasto
09-686-0200
sayaka.ikoma@mofa.go.jp

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Embassy of Japan in Finland
Embassy of Japan in Finland
Unioninkatu 20-22
00130 HELSINKI

09-686 0200http://www.fi.emb-japan.go.jp

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.