Viisi Tähteä

Suomalaisten marketeista saamat perunat ovat Keski-Euroopassa Michelin-tähtikokkien suurta herkkua

Jaa
Belgia kuuluu Euroopan perunavyöhykkeeseen, ja belgialaiset ovat perunakansaa. Paikallisten Michelin-tähtiravintoloiden suosimat Frex-perunat ovat suomalaisen Lilja Farms Oy:n ja Skabam-yhtiön Tapio Knuuttilan ja Pia Tapio-Knuuttilan yhteistyön tulos. Frex-tuotteet esittäytyivät alkuviikosta joukolle belgialaisia Michelin-tähtien tekijöitä Antwerpenissä.
Skabam Oy:n Pia Tapio-Knuuttila ja Tapio Knuuttila ovat saaneet suomalaiset Frex-perunat belgialaisen Groothandel Claessens -tukun valikoimiin. Kaikki Belgian 127 Michelin-tähtiravintolaa ovat Claessensin asiakkaita. Kuva: Eeropekka Rislakki.
Skabam Oy:n Pia Tapio-Knuuttila ja Tapio Knuuttila ovat saaneet suomalaiset Frex-perunat belgialaisen Groothandel Claessens -tukun valikoimiin. Kaikki Belgian 127 Michelin-tähtiravintolaa ovat Claessensin asiakkaita. Kuva: Eeropekka Rislakki.

Suomalaiset Frex-perunat valloittavat parhaillaan Euroopan huippuravintoloita. Perunoiden ylivertainen maku ja rakenne sekä korkeat ravintoarvot syntyvät terveestä ja elävästä maaperästä.

Perunoiden tuotantomenetelmän kehitystyö on kestänyt noin kymmenen vuotta, jotta maaperän oikea ravinnetasapaino on saavutettu. Frex-kananmunien saattaminen täydellisiksi vei kolme ja puoli vuotta ennen kuin oikea rehuseos syntyi.

Parhaista parhaimmat eli Michelin-tähtiravintolat käyttävät nyt Belgiassa Frex-perunaperheen lajikkeita sekä -kananmunia.

Antwerpen valikoitui tuotteiden esittelypaikaksi, koska siitä on muotoutumassa Belgian ykkösravintolakaupunki. Samalla vanha satamakaupunki sekä sen tähtipaikat keräävät kansainvälistä huomiota.

Frex-perunat ja munat esittäytyivät arvostetulle joukolle Michelin-tähtien tekijöitä

Frex-perunoiden belgialainen jakelija Groothandel Claessens on erikoistunut vastaamaan Michelin-tähtiravintoloiden vaatimuksiin.

Samaan aikaan, kun Suomessa on seitsemän yhden tähden Michelin-ravintolaa, Belgiassa on 102 yhden tähden, 23 kahden tähden ja 2 kolmen tähden ravintolaa eli yhteensä 127 Michelin-paikkaa. Kaikki ne ovat Claessensin asiakkaita, joten vaatimukset ovat kovat.

Antwerpenissä järjestetyssä tilaisuudessa helsinkiläisen tähtiravintola Olon kokkiravintoloitsija Pekka Terävä ja keittiöpäällikkö Tuomas Vierelä valmistivat kuuden ruokalajin menun, joka esitteli Frex-perunoiden ja -munien makua, rakennetta, monipuolisuutta ja käyttötapoja vieraille.

Paikalla oli keittiömestareita Antwerpenin huippuravintoloista. Tähtipaikoista edustettuina olivat mm. Nathan, Zet´joe, Danny Horseele sekä The Jane, jolla on kaksi tähteä.

The Jane sijaitsee Antwerpenin entisen sotasairaalan kappelissa. Siellä ruoka, taide ja muotoilu yhdistyvät tavalla, joka puhuttaa tällä hetkellä kansainvälistä ruokamaailmaa.

Claessens-tukku oli valinnut mukaan myös tulevaisuuden haastajaravintoloita kuten JETT, Fortuin Konich sekä De Koolputten, joiden joukosta ennustetaan syntyvän uusia Michelin-tähtipaikkoja.

Frex-perunat soveltuvat hienosti erilaisiin ruokalajeihin ja käyttötarkoituksiin

Kahden tähden The Janen keittiömestari Jean-Philippe Vormezeele ja pääsommelier Trésor Vets hehkuttivat ominaisuuksia, jotka nostavat perunan ja kananmunan tasolle, jolloin ne yltävät tähtiravintolan raaka-aineeksi.

”Laatuasiat kuten hyvä ja puhdas maku sekä rakenne ovat ehdottomasti kärkiä. Lisäksi tuotantotavalla, ympäristö- ja ilmastokysymyksiin vastaamisella on yhä suurempi merkitys. Enää ei ole mahdollista, että raaka-aineita kuljetetaan kaukaa kuten Australiasta tai Etelä-Amerikasta”, Vormezeele ja Vets vakuuttavat.

"Olo-ravintolan Tuomas Vierelä kuvaili Frex-kananmunan keltuaista kermaiseksi ja munan makua puhtaaksi. Olemme samaa mieltä”, Vormezeele ja Vets nyökkäävät.

Yhden tähden Zet’joe -ravintolan keittiömestarin Marc Trancezin mielestä Frex-perunat ovat ainutlaatuisia. Frex on onnistunut siinä, mihin belgialaiset tuottajat eivät ole yltäneet.

”Yleensä erilaisiin perunaruokalajeihin tarvitaan jokaiseen eri perunalajike, mutta Frex käy monipuolisesti niin ranskalaisiin kuin muusiin ja esimerkiksi keitinperunoiksi”, Trancez kiittää.

Antwerpenistä on kasvamassa Euroopan kulinarismin keskus

Moni muissa Belgian kaupungeissa toiminut huippuravintola on siirtänyt pandemian aikana toimintansa Antwerpeniin. Jopa kolmen tähden nimekkäät ravintoloitsijat avaavat vauhdilla kaupunkiin uusia konsepteja.

Antwerpenin ilmapiiri koetaan nyt kansainvälisemmäksi kuin muut belgialaiskaupungit, Bryssel mukaan lukien. Satamalla on suuri merkitys.

Lisäksi ravintoloitsijoiden ja keittiömestareiden välillä on yhteisöllisyyttä ja tunne siitä, että Antwerpenissä tapahtuu nyt gastronomisesti tärkeitä asioita, joita muu maailma seuraa.

Hyvänä esimerkkinä on se, että viime vuonna The World’s 50 Best Restaurants 2021 -listaus julkistettiin Antwerpenissä. Tapahtumat ja kansainvälisten ammattilaisten kohtaamiset ja ravintolavierailut kestivät kokonaisen viikon.

Juuri tähän nosteeseen Frex-tuoteperhe osuu. Pitää olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja olla osa positiivista kehitystä.

Eikä siinä kaikki. Kansainvälisistä ravintolakeittiöistä Frex-perunat ja -munat ovat löytäneet tiensä kotimaassaan Suomessa lukuisten ravintola- ja kotikokkien annoksiin. Sosiaalisen median eri ruokaryhmissä ne ovat nousseet makukeskustelujen puheenaiheiksi.

Maukkaalla Frex-tuotteilla jokainen ruoan ystävä voi loihtia omasta arki- tai juhlapöydästään Michelin-tähden arvoisen elämyksen.

Yhteyshenkilöt

Skabam Oy
Pia Tapio-Knuuttila, toimitusjohtaja, pia.tapio@skabam.com, p. 050 448 3044
Tapio Knuuttila, hallituksen puheenjohtaja, tapio.knuuttila@skabam.com, p. 045 330 9808

Kuvat

Skabam Oy:n Pia Tapio-Knuuttila ja Tapio Knuuttila ovat saaneet suomalaiset Frex-perunat belgialaisen Groothandel Claessens -tukun valikoimiin. Kaikki Belgian 127 Michelin-tähtiravintolaa ovat Claessensin asiakkaita. Kuva: Eeropekka Rislakki.
Skabam Oy:n Pia Tapio-Knuuttila ja Tapio Knuuttila ovat saaneet suomalaiset Frex-perunat belgialaisen Groothandel Claessens -tukun valikoimiin. Kaikki Belgian 127 Michelin-tähtiravintolaa ovat Claessensin asiakkaita. Kuva: Eeropekka Rislakki.
Lataa
Skabam Oy:n Pia Tapio-Knuuttila ja Tapio Knuuttila ovat saaneet suomalaiset Frex-perunat belgialaisen Groothandel Claessens -tukun valikoimiin. Kaikki Belgian 127 Michelin-tähtiravintolaa ovat Claessensin asiakkaita. Kuva: Eeropekka Rislakki.
Skabam Oy:n Pia Tapio-Knuuttila ja Tapio Knuuttila ovat saaneet suomalaiset Frex-perunat belgialaisen Groothandel Claessens -tukun valikoimiin. Kaikki Belgian 127 Michelin-tähtiravintolaa ovat Claessensin asiakkaita. Kuva: Eeropekka Rislakki.
Lataa
Frex-perunoiden ja -kananmunien iskujoukko Antwerpenissa Groothandel Claessens -tukun edessä. Michelin-tähditetyn Olo-ravintolan keittiöpäällikkö Tuomas Vierelä (vas.), Frex-perunoiden kehitystyöhön osallistuneet ja viennistä vastaavat Skabam Oy:n Tapio Knuuttila ja Pia Tapio-Knuuttila sekä Olon ravintoloitsija ja kokki Pekka Terävä. Kuva: Eeropekka Rislakki.
Frex-perunoiden ja -kananmunien iskujoukko Antwerpenissa Groothandel Claessens -tukun edessä. Michelin-tähditetyn Olo-ravintolan keittiöpäällikkö Tuomas Vierelä (vas.), Frex-perunoiden kehitystyöhön osallistuneet ja viennistä vastaavat Skabam Oy:n Tapio Knuuttila ja Pia Tapio-Knuuttila sekä Olon ravintoloitsija ja kokki Pekka Terävä. Kuva: Eeropekka Rislakki.
Lataa
Michelin-tähditetyn Olo-ravintolan kokki-ravintoloitsija Pekka Terävä (oik.) ja keittiöpäällikkö Tuomas Vierelä valmistivat belgialaisille tähtikokeille kuuden ruokalajin Frex-menun. Kuva: Eeropekka Rislakki.
Michelin-tähditetyn Olo-ravintolan kokki-ravintoloitsija Pekka Terävä (oik.) ja keittiöpäällikkö Tuomas Vierelä valmistivat belgialaisille tähtikokeille kuuden ruokalajin Frex-menun. Kuva: Eeropekka Rislakki.
Lataa
Michelin-tähditetyn Olo-ravintolan kokkiravintoloitsija Pekka Terävä (vas.) ja keittiöpäällikkö Tuomas Vierelä nostavat annosta, jossa on uppopaistettua Frex-perunaa ja marmoroitunutta sisäfileetä. Kuva: Eeropekka Rislakki.
Michelin-tähditetyn Olo-ravintolan kokkiravintoloitsija Pekka Terävä (vas.) ja keittiöpäällikkö Tuomas Vierelä nostavat annosta, jossa on uppopaistettua Frex-perunaa ja marmoroitunutta sisäfileetä. Kuva: Eeropekka Rislakki.
Lataa
Höyrytettyä Frex-perunaa, miniranskalaisia sekä sillikaviaaria. Kuva: Eeropekka Rislakki.
Höyrytettyä Frex-perunaa, miniranskalaisia sekä sillikaviaaria. Kuva: Eeropekka Rislakki.
Lataa
Kuvassa ovat kansainvälisesti huomiota herättäneen antwerpeniläisen kahden Michelin-tähden The Jane -ravintolan pääsommelier Trésor Vets (vas.) ja keittiömestari Jean-Philippe Vormezeele. Kuva: Eeropekka Rislakki.
Kuvassa ovat kansainvälisesti huomiota herättäneen antwerpeniläisen kahden Michelin-tähden The Jane -ravintolan pääsommelier Trésor Vets (vas.) ja keittiömestari Jean-Philippe Vormezeele. Kuva: Eeropekka Rislakki.
Lataa
Tapio Knuuttila (vas.) kertoo belgialaisille Michelin-tähtikokeille Frex-perunoiden ja -kananmunien vuosien kehitystyöstä sekä niiden erityisominaisuuksista sekä puhtaasta mausta. Kuva: Pia Tapio-Knuuttila.
Tapio Knuuttila (vas.) kertoo belgialaisille Michelin-tähtikokeille Frex-perunoiden ja -kananmunien vuosien kehitystyöstä sekä niiden erityisominaisuuksista sekä puhtaasta mausta. Kuva: Pia Tapio-Knuuttila.
Lataa
Tilaisuuteen osallistui keittiömestareita ja lukuisista Belgian huippuravintoloista. Kuva: Eeropekka Rislakki.
Tilaisuuteen osallistui keittiömestareita ja lukuisista Belgian huippuravintoloista. Kuva: Eeropekka Rislakki.
Lataa
FREX-tuotantotapa takaa perunoille korkean ravintoarvon, joka tuottaa ylivoimaisen hyvän maun ja koostumuksen. Siksi ne ovat huippukokkien suosiossa. Kuva: Skabam Oy.
FREX-tuotantotapa takaa perunoille korkean ravintoarvon, joka tuottaa ylivoimaisen hyvän maun ja koostumuksen. Siksi ne ovat huippukokkien suosiossa. Kuva: Skabam Oy.
Lataa
FREX-tuotantotapa takaa perunoille korkean ravintoarvon, joka tuottaa ylivoimaisen hyvän maun ja koostumuksen. Siksi ne ovat huippukokkien suosiossa. Kuva: Skabam Oy.
FREX-tuotantotapa takaa perunoille korkean ravintoarvon, joka tuottaa ylivoimaisen hyvän maun ja koostumuksen. Siksi ne ovat huippukokkien suosiossa. Kuva: Skabam Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viisi Tähteä

Ravintola Palace Suomen 50 Paras Ravintolaa -äänestyksen ykkönen jo viidennen kerran peräkkäin13.3.2024 14:33:12 EET | Tiedote

Helsinkiläinen Ravintola Palace vei nimiinsä Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 -äänestyksen ykkössijan. Ravintola-alan ammattilaiset äänestivät Palacen listan voittajaksi jo viidennen kerran peräkkäin. Ammattilaisten ammattilainen on BasBasin ravintoloitsija Nicolas Thieulon. Paras muutoksentekijä on Grönin keittiömestari Toni Kostian. Äänestys täyttää tänä vuonna 20 vuotta.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 -äänestys käynnistyi – lista julki Gastro Helsinki -messuilla maaliskuussa19.1.2024 14:19:02 EET | Tiedote

Tänä keväänä 20 vuotta täyttävä Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 -äänestys käynnistyi perjantaina Helsingin Matkamessuilla. Äänestysaikaa on kuukausi eli 18. helmikuuta saakka. Maan arvostetuimman ja luotettavimman ravintolalistauksen järjestää Viisi Tähteä -media. Ammattilaisääänestyksen tulokset julkistetaan Gastro Helsinki -messuilla Messukeskuksessa keskiviikkona 13. maaliskuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye