King Street Public Relations Oy

Suomeen uusi, ainoa ISO-sertifioitu päästökompensaatiopalvelu

Jaa
Hiilinielurekisteri-palvelu on saanut kansainvälisen ISO 14064-2:2019 -standardin mukaisen sertifikaatin ainoana kompensaatiopalveluna Suomessa.

Uusi Hiilinielurekisteri-palvelu tuo luotettavan ja vakaan vaihtoehdon yksityis- ja yritysasiakkaille vapaaehtoisten päästökompensaatioiden villeillä markkinoilla. ISO 14001 -ympäristöjärjestelmän alainen sertifikaatti ja Suomeen kohdistuvat kompensaatiotoimet, joissa metsänomistajat ovat sitoutuneesti mukana, antavat erityisesti yrityksille vahvan signaalin luotettavasta toiminnasta.

Palvelussa yksityishenkilö voi kompensoida esimerkiksi vuosipäästönsä tai perheen lomamatkat. Yritykset voivat kompensoida vaikkapa projektin tai tuotteen valmistuksen päästöjä – niitä, joita ei päästöjä vähentävillä toimenpiteillä onnistuta välttämään.

Hiilinielurekisterin kompensaatiotoimet kohdistuvat hiilinielujen lisäämiseen, kasvattamiseen ja säilyttämiseen suomalaisissa talousmetsissä.

”Palvelu toimii verkossa osoitteessa hiilinielurekisteri.fi verkkokaupan tavoin. Hiilinielurekisterissä kohtaavat kompensaatioasiakkaat ja metsänomistajat, jotka haluavat kasvattaa lisähiilinieluja tuhkalannoituksella ja antaa niitä myyntiin päästökompensaationa”, kertoo Hiilinielurekisterin ideoija ja kehittäjä Kimmo Piippo, Rakeistus Oy:n toimitusjohtaja. 

Arvokkaita lisähiilinieluja saadaan aikaan tuhkalannoittamalla nuoria, harvennettuja talousmetsiä. Lannoitus lisää puiden kasvua 20–50 %. Tämä lisäkasvu on lisähiilinielu, joka sitoo myydyn päästökompensaation verran hiilidioksidia 15–20 vuodessa.

Metsänomistajat rekisteröivät Hiilinielurekisteriin metsänsä, jotka ovat tuhkalannoitettuja tai tuhkalannoitetaan. Järjestelmä laskee lisähiilinielujen hiilidioksidin sidontakapasiteetin, joka myydään kompensaationa asiakkaille. Järjestelmä varmistaa, että yhden kompensaatiometsän lisähiilinielut myydään kompensaatioksi vain kerran.

”Metsänomistajat sitoutuvat säilyttämään kompensaatiometsät 15–20 vuotta. He saavat kompensaatiometsän säilyttämisestä korvauksen, joka on parhaimmillaan metsänomistajille merkittävää lisätuloa”, Piippo sanoo. 

Hiilinielurekisterin kautta tehty kompensaatio on luotettava, sillä lisähiilinielujen kasvu ja säilyvyys varmistetaan maastomittauksilla. Väliajoin tehtävillä mittauksilla varmistetaan, että puut ovat olemassa ja lisähiilinielut kasvavat. Mittaustulokset kertovat, kuinka paljon puut ovat kasvaneet, sitoneet CO2:a ja varastoineet hiiltä.  

Hiilinielurekisteri on oululaisen kiertotalouden ratkaisuja tarjoavan Rakeistus Oy:n kehittämä ja ideoima. Palvelu on ainutlaatuinen vapaaehtoisten päästökompensaatioiden markkinoilla: se määrittelee metsien hiilensidontakyvyn, laskee lisähiilinielujen myytävien CO2-tonnien määrän sekä hallinnoi, seuraa ja raportoi päästökrediittejä.

Lisätietoja: Kimmo Piippo, toimitusjohtaja, Rakeistus Oy, p. 044 704 4888 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

King Street Public Relations Oy
Uudenmaankatu 7
00120 Helsinki

Rakeistus Oy:n tuotteet edustavat kiertotalouden huippua. Yhtiön räätälöidyt ratkaisut ovat tärkeässä roolissa palauttamassa biomassan sisältämiä ravinteita takaisin luonnon kierokulkuun.

Lisätietoa yrityksestä: https://www.rakeistus.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta King Street Public Relations Oy

Abbott ja Novo Nordisk lanseeraavat uuden integroidun, digitaalisen ratkaisun diabetesta sairastaville10.11.2022 08:00:00 EET | Tiedote

Yhteensopivan älykkään insuliinikynän1 tallentamat insuliinitiedot voidaan siirtää nyt Abbottin FreeStyle LibreLink -sovellukseen2 skannaamalla. Tarkastelemalla glukoosiarvoja ja insuliinin annostelutietoja yhdessä sovelluksessa2, diabetesta sairastavat ihmiset voivat nähdä kuinka heidän hoitonsa vaikuttaa glukoositasoihin. Abbottin FreeStyle Libre -järjestelmät ovat maailmanlaajuisesti käytetyimpiä sensorointiin perustuvia glukoosinseurantajärjestelmiä3 – FreeStyle Libre 2 -järjestelmän tarjotessa erityisen hyvän 14 päivän tarkkuuden4 sekä valinnaiset hälytykset suoraan älypuhelimiin2. Helsinki, 10. marraskuuta, 2022 - Abbott on kertonut tänään, että Novo Nordiskin NovoPen® 6 ja NovoPen Echo® Plus älykkäät insuliinikynät ovat nyt yhteensopivia Abbottin FreeStyle LibreLink -sovelluksen2 kanssa. Tuoteintegraatio heijastaa yritysten sitoutumista diabeteksen hallinnan helpottamiseen, ja siinä yhdistyvät molempien yritysten avainteknologiat eli sensorointiin perustuva glukoosiarvojen seura

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme