DiakonissalaitosDiakonissalaitosDiakonissalaitos

Suomella on varaa ja osaamista pitää huolta heikoimmassa asemassa olevista – tavoitteemme hallituskaudelle 2019–2023

Jaa

Helsingin Diakonissalaitoksella on yli 150 vuoden kokemus työstä heikommassa asemassa olevien ihmisten auttamiseksi. Pitkän kokemuksen pohjalta tiedämme, että syrjäytymisen ja sukupolvelta toiselle siirtyvän huono-osaisuuden katkaiseminen on välttämätöntä, jotta voimme lisätä yhteiskuntarauhaa, hyvinvointia ja inhimillistä turvallisuutta.

Kuva: Teemu Ullgrén
Kuva: Teemu Ullgrén

Yhteiskuntarauhan näkökulmasta kannamme erityistä huolta haavoittuvassa asemassa elävien nuorten ja maahantulijoiden tilanteesta. Mielestämme hyvinvointiyhteiskuntana Suomella tulee olla seuraavalla hallituskaudella rohkeutta tehdä sekä ihmisarvoa että taloudellista hyvinvointia tukevia päätöksiä. Nämä kaksi asiaa eivät ole ristiriidassa.

Nuorten ja maahantulijoiden osalta olemme koonneet tavoitteemme seuraavalle hallituskaudelle liitteenä oleviin tavoitepapereihin.

Pidetään huolta yhteiskuntarauhasta ja vahvistetaan yhdessä positiivisia muutosvoimia

Seuraavalla hallituskaudella tulee myös siirtyä huolipuheesta ratkaisupuheeseen ja vahvistaa yhteiskuntarauhan kannalta positiivisia muutosvoimia.

Tarvitsemme lisää

Luottamusta

- dialogisuutta ja osallisuutta
- vastakkainasettelun ja vihapuheen vähentämistä
- moninaisuuden ymmärtämistä ja tukemista

Toimijuutta

- työn tekemisen helpottaminen
- kansalaistoimintaa kaikille (merkityksellistä tekemistä, toisia ihmisiä, avoimia tiloja kohdata ja yhteisöjä johon kuulua)

Yhdenvertaista valinnanvapautta

- Valinnanvapauskeskustelun laajentaminen koskemaan kaikkia kansalaisia, ei vain hyväosaisia.

Vaikka Suomi on 150 vuodessa muuttunut, missiomme ihmisarvoisesta elämästä ei ole. Haluamme vaikuttaa siihen, että Suomessa jokainen kokee olevansa arvokas ja tärkeä yhteisön jäsen. Tähän työhön tarvitsemme sivistyneitä päättäjiä, mutta myös kaikkia kansalaisia. Meistä jokainen voi vaikuttaa siihen millaisessa Suomessa elämme. 

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Marja Pentikäinen
toimialajohtaja
marja.pentikainen@hdl.fi
puh. 040 868 1558

Tuija Åstedt
palvelualuejohtaja (maahantulijat)
tuija.astedt@hdl.fi
puh. 040 719 0094

Terhi Laine
palvelualuejohtaja (nuoret)
terhi.laine@hdl.fi
puh. 040 023 7775

Laura Hakoköngäs
kansalaistoiminnan johtaja (positiiviset muutosvoimat)
laura.hakokongas@hdl.fi
puh. 050 370 5451

Laura Niemi
viestintäjohtaja
laura.niemi@hdl.fi
050 3738602

Kuvat

Kuva: Teemu Ullgrén
Kuva: Teemu Ullgrén
Lataa
Lataa
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Mikä on Helsingin Diakonissalaitos?
Helsingin Diakonissalaitos on rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö ja sen tytäryritys Diakonissalaitoksen Hoiva Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden arkea. Yhteiskunnallisessa konsernissa työskentelee noin tuhat ammattilaista ja yli kaksi tuhatta vapaaehtoista. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla toteutetaan säätiön perustehtävää, työtä ihmisarvoisen elämän puolesta.
www.hdl.fi, @HDLsaatio

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Diakonissalaitos ja Rinnekoti yhdistyivät – Sote-sektorille syntyy vaikuttava yhteiskunnallinen yritys ja monipuolinen työnantaja8.1.2020 07:00:00 EETTiedote

Vuoden alusta voimaan astuneen yhdistymisen myötä Diakonissalaitoksesta tulee entistä vahvempi ja vaikuttavampi arvopohjainen toimija sote-sektorille. Yhdistyminen antaa valtakunnallisesti toimivalle ja yli 2300 työntekijää työllistävälle yhteiskunnalliselle yritykselle hyvät edellytykset toteuttaa liiketoimintaa, jonka tuotto menee yhteiskunnallisesti merkittävään tarkoitukseen.

Sovinnosta kansalaistaito: Sovinnon osaamista kehitetään yhdessä kansainvälisten rauhanvälitys- ja kansallisten sovittelutoimijoiden kanssa27.12.2019 08:30:00 EETTiedote

Tiedote 27.12.2019. Diakonissalaitos, Helsingin seurakuntayhtymä ja Suomen Lähetysseura ovat sopineet yhteistyöstä #Sovinto-hankkeen käynnistämiseksi. Tavoitteena on edistää yksilöiden ja yhteisöjen halua ja kykyä toimia sovinnon rakentajina Suomessa ja kansainvälisesti. Sovinnon vahvistamiseen kutsutaan mukaan muita aiheeseen perehtyneitä toimijoita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme