Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Suomen- ja ruotsinkielisten koulujen välinen laaja ystävyyskouluhanke käynnistyy

Jaa

Hanasaaren Svenska nu -verkosto ja Svenska folkskolans vänner (SFV) ovat käynnistäneet ystävyyskouluhankkeen, jossa suomen- ja ruotsinkieliset koulut tekevät yhteistyötä lukuvuonna 2021-2022. Tarkoituksena on madaltaa kynnystä tehdä yhteistyötä kielirajan yli ja kehittää hyviä malleja ystävyyskoulutoiminnalle.

Kouluilla oli mahdollisuus jättää hakemus osallistumisesta hankkeeseen helmikuun loppuun mennessä. Yhteensä 29 koulua osoitti kiinnostusta osallistua hankkeeseen.

Svenska nu ja SFV ovat käsitelleet koulujen hakemuksia ja muodostaneet sopivia koulupareja.

”Hakemusten laatu oli hyvä ja iloitsemme siitä, että kouluparien joukossa on sekä perusopetuksen alempia ja ylempiä vuosikursseja ja lukioita sekä yksi kielikylpykoulu”, toteaa Svenska nu -verkoston ohjausryhmän puheenjohtaja Gunvor Kronman.

Koulut ovat löytäneet ystäviä sekä läheltä että kaukaa.

”Hankkeeseen kuuluu kouluja, jotka tekevät yhteistyötä omalla alueellaan sekä kouluja, joilla on enemmän maantieteellistä etäisyyttä toisiinsa. Toimintamuodot voivat vaihdella, mutta toivomme, että hankkeen myötä voisi syntyä pysyviä yhteistyörakenteita, sanoo koulutuksen sektorivastaava Niklas Wahlström Svenska folkskolans vänner -yhdistyksestä.

Valitut kouluparit ovat

  • Gymnasiet Grankulla samskola (Kauniainen) ja Kuopion klassillinen lukio (Kuopio)
  • Helsinge Gymnasium (Vantaa) ja Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio (Tampere)
  • Karis svenska högstadium (Raasepori) ja Kosken koulukeskus (Imatra)
  • Katedralskolan (Turku) ja Puolalanmäen lukio (Turku)
  • Korsholms gymnasium (Mustasaari) ja Ylöjärven lukio (Ylöjärvi)
  • Lovisa Gymnasium (Loviisa) ja Rauman Lyseon lukio (Rauma)
  • Norra Korsholms skola (Mustasaari) ja Niittylahden koulu (Joensuu)
  • Näs skola (Luoto) ja Leppätien koulu (Sipoo)
  • Terjärv skola (Kruunupyy) ja Kaustisen keskuskoulu (Kaustinen)

Kouluparit käynnistävät nyt yhteistyön suunnittelun ja ne saavat SFV:ltä avustuksia toiminnan rahoittamiseen. Hankkeen aikana Svenska nu järjestää verkostoitumistilaisuuksia, joissa kouluparit saavat jakaa hyviä kokemuksia ja inspiroitua toisistaan.

Lisätietoja: Mikael Hiltunen, projektipäällikkö, Svenska nu -verkosto, p. 040 620 6006

Niklas Wahlström, koulutuksen sektorivastaava, Svenska folkskolans vänner, p. 050 548 2100

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme