Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Suomen Barents-puheenjohtajuuskauden kokouksessa Kuusamossa valmistellaan Barentsin vihreän siirtymän strategiaa

Jaa

Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan, Islannin ja EU:n vastuuvirkamiehet kokoontuvat 30.–31.5. Kuusamon Rukalla suurlähettiläs Jari Vilénin johdolla sopimaan Barents-yhteistyön jatkoaskelista Suomen puheenjohtajuuskaudella.

Suomi jatkaa puheenjohtajuutta aiemmin sovituin painotuksin keskittyen kestävään kehitykseen, ihmisten välisiin kontakteihin sekä liikenteeseen ja logistiikkaan. Yhteistyö painottuu Suomen, Ruotsin ja Norjan väliseen toimintaan pohjoisissa maakunnissa.

Kokouksen yhteydessä järjestettävässä konferenssissa on tarkoitus käynnistää Barentsin alueen vihreän siirtymän strategiatyö. Strategia kokoaa Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisten alueiden olemassa olevat kansalliset ja alueelliset suunnitelmat yhden kokonaisuuden alle pyrkien löytämään niistä juuri pohjoisimpien alueiden erityistarpeita palvelevat synergiaedut. Tilaisuuden avauspuheenvuorot pitävät valtioneuvoston kanslian valtiosihteeri Henrik Haapajärvi ja Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja Heidi Hautala.

Vuonna 1993 perustetun Barentsin euroarktisen neuvoston tavoitteena on vakauden ja kestävän kehityksen edistäminen Barentsin alueella. Neuvoston jäseniä ovat Pohjoismaat, Venäjä ja EU.

Venäjän Ukrainaan tekemän laittoman hyökkäyksen seurauksena jäsenmaat ja EU ovat päättäneet keskeyttää Barents-yhteistyön Venäjän kanssa.

Lisätietoja:

Jari Vilén, Barentsin ja pohjoisen ulottuvuuden suurlähettiläs, puh. 050 529 6321
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.
Suomen Barentsin euroarktisen neuvoston puheenjohtajuus 2021–2023

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme