Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Suomen ensimmäinen harjoittelupäiväkoti Pikkunorssi valmistui Raumalle

Jaa

Raumalle valmistui 26. toukokuuta 2020 harjoittelupäiväkoti Pikkunorssi. Päiväkodissa tarjotaan tuoreimpaan tutkimustietoon perustuvaa varhaiskasvatusta moderneissa ja eri tarkoituksiin muunneltavissa tiloissa.

Kuvat: Arkkitehtitoimistot Timo Tuomola ja Jukka Koivula
Kuvat: Arkkitehtitoimistot Timo Tuomola ja Jukka Koivula

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n (SYK) rakennuttama 1500 mpäiväkotirakennus toimii Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen varhaiskasvatuksen opetuspäiväkotina. Harjoittelupäiväkotiin tulee 110 varhaiskasvatuspaikkaa 1–6-vuotiaille lapsille, sisältäen myös esiopetusta. Pikkunorssi on yksityinen palvelusetelipäiväkoti. Ennen toiminnan käynnistymistä 1.1.2021 rakennusta tuuletetaan terve talo -konseptin mukaisesti ja varustellaan.  

Kokonaisvaltaista oppimista tuoreimman tutkimustiedon pohjalta

Pikkunorssi tarjoaa tutkimukseen perustuvaa varhaiskasvatusta moderneissa ja eri tarkoituksiin muunneltavissa tiloissa. Päiväkodin kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa ympäristössä sijaitsee myös opettajankoulutuslaitoksen ylläpitämä puutarha.

– Pikkunorssissa on ympäristöpedagoginen taito- ja taideainepainotus, jossa opitaan kokonaisvaltaisesti ympäristöä hyödyntäen, päiväkodin johtaja Anne Toivonen kuvaa. 

Päiväkoti sijaitsee Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen Rauman kampuksen ja Rauman normaalikoulun läheisyydessä. Tämä mahdollistaa jatkumon varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja perusopetuksen välillä ja tarjoaa näin lapselle turvallisen kasvu- ja oppimispolun.

– Yhteistyö opettajankoulutuslaitoksen kanssa on tiivistä, joten käytössämme on varhaiskasvatuksen tuorein tutkimustieto, Toivonen kertoo. 

Pikkunorssissa kehitetään myös varhaiskasvatuksen opettajien täydennyskoulutusta. 

Rakennuksessa ympäristöarvot ovat tärkeässä osassa

Rakennukselle haetaan BREEAM ympäristösertifikaattia ja sertifioinnin tavoitearvosanaksi on asetettu BREEAM arvioinnin mukaisesti rakentamisen ja suunnittelun aikainen sekä lopullinen arvosana, Very Good. Kohde on rakennettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Rakennuksessa on käytetty runsaasti puumateriaaleja ja siinä on maalämpöjärjestelmä. Rakennus on sovitettu tontille pyrkien säilyttämään ympäristön monimuotoisuus. Rakennuksen mittakaava on sovitettu ottaen huomioon niin ympäristö kuin kaikki rakennuksen käyttäjätkin. Kohteen urakoitsijana on toiminut Hartela Länsi-Suomi Oy.

− Osapuolet ovat toimineet hankkeessa ammattitaitoisesti ja hyvässä yhteishengessä. Rakennuksen puumateriaalit valittiin siten, että ne istuisivat mahdollisimman hyvin ympäristöön. Myös ympäristöarvot olivat tässä projektissa erittäin tärkeitä ja niistä ollaan pidetty kiinni yhteistuumin eri osapuolten kanssa, kertoo SYKin rakennuttajapäällikkö Kimmo Mäkelä. 

Lisätietoa päiväkodin sivuilla: https://pikkunorssi.fi/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anne Toivonen, toimitusjohtaja/päiväkodin johtaja, Turun yliopisto, Pikkunorssi Oy, antoiv@utu.fi, +358 44 242 7864

Kimmo Mäkelä, rakennuttajapäällikkö, Suomen Yliopistokiinteistöt Oy, kimmo.makela@sykoy.fi, +358 40 534 6161

Aki Havia, johtaja rakennuttaminen ja ylläpito, Suomen Yliopistokiinteistöt Oy, aki.havia@sykoy.fi, +358 40 527 7511

Anita Rinne, viestintä- ja markkinointiasiantuntija, Suomen Yliopistokiinteistöt Oy,
anita.rinne@sykoy.fi, 050 534 6340

Kuvat

Kuvat: Arkkitehtitoimistot Timo Tuomola ja Jukka Koivula
Kuvat: Arkkitehtitoimistot Timo Tuomola ja Jukka Koivula
Lataa
Kuvat: Arkkitehtitoimistot Timo Tuomola ja Jukka Koivula
Kuvat: Arkkitehtitoimistot Timo Tuomola ja Jukka Koivula
Lataa
Kuvat: Arkkitehtitoimistot Timo Tuomola ja Jukka Koivula
Kuvat: Arkkitehtitoimistot Timo Tuomola ja Jukka Koivula
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
Tietotalo 2. krs, Korkeakoulunkatu 1
33720 Tampere

020 742 4010http://www.sykoy.fi

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) on valtakunnallinen kampuskehittäjä, joka omistaa ja kehittää yliopistokiinteistöjä pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Kehitämme vetovoimaisia kampuksia ja luomme alueellisen kasvun mahdollisuuksia yhdistämällä tieteen ja tutkimuksen, elinkeinoelämän ja elävän kaupungin. Tarjoamme muun muassa korkeakoulujen ja yritysten käyttöön tulevaisuuden tilaratkaisuja sekä asiakkaidemme tarpeita vastaavia, kustannustehokkaita tiloja. SYK:n omistavat Suomen valtio ja 10 yliopistoa. Yhtiön tasearvo on noin 1,3 miljardia euroa, ja se koostuu yliopistojen 225 rakennuksesta. Vuoden 2019 liikevaihto oli 165,2 miljoonaa euroa. www.sykoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme