Suomen Kennelliitto ry

Suomen Kennelliiton hallitus määräsi 16 henkilölle seuraamuksia suojelukoirien väkivaltaisesta kohtelusta

Jaa

Suomen Kennelliiton hallitus käsitteli kokouksessaan 25.11.2022 suojelukoirien väkivaltaisesta kohtelusta tehtyjä ilmoituksia. Käsiteltävinä oli kaikkiaan 25 henkilöstä tehdyt ilmoitukset.

Kennelliiton hallitus päätti lähettää 13 henkilön asian Kennelliiton eettisen lautakunnan käsiteltäväksi. Eettinen lautakunta on Kennelliiton valtuuston valitsema riippumaton toimielin, joka käsittelee hallituksen sille ilmoittamat kurinpito- ja sääntörikkomusasiat.

Lisäksi hallitus määräsi nämä henkilöt väliaikaiseen koe- ja kilpailukieltoon sekä toimintakieltoon luottamustehtävissä, joihin oikeudet on myöntänyt Kennelliiton hallitus tai toimielin, jolle hallitus on delegoinut myöntöoikeuden, tai hallituksen valtuuttama järjestö. Kiellot ovat voimassa, kunnes asia on lopullisesti ratkaistu eettisessä lautakunnassa.

Kennelliiton hallitus päätti tehdä kolmesta henkilöstä ilmoituksen toimenpiteitä varten henkilön kotimaan kennelliitolle ja kansainväliselle kennelunioni FCI:lle.

Kennelliiton hallitus päätti siirtää seitsemän henkilön asian käsittelyä, kunnes asiasta saadaan lisätietoja.

Kahden henkilön osalta hallitus päätti, että ilmoitus ei aiheuta toimenpiteitä.

Taustatietoa suojelukoirien väkivaltaisesta kohtelusta tehdyistä ilmoituksista ja asian käsittelystä Kennelliitossa saa koosteesta verkkosivuillamme.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja
Harri Lehkonen
harri.lehkonen@kennelliitto.fi
puh. 050 329 2188

Kennelliiton hallituksen jäsen,
koe- ja kilpailutoimikunnan puheenjohtaja
Esa Kukkonen
esa.kukkonen@kennelliitto.fi
puh. 044 364 2271

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Kennelliitto ry
Suomen Kennelliitto ry
Kamreerintie
02770 Espoo

09 887 300http://www.kennelliitto.fi

Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry on vuonna 1889 perustettu koira-alan asiantuntijajärjestö sekä koirien kasvattajien, omistajien ja harrastajien edunvalvoja. Meillä on noin 147 000 henkilöjäsentä ja yli 2000 jäsenyhdistystä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Kennelliitto ry

Finska Kennelklubben: Registreringen av hundar i Livsmedelsverkets register ska vara billig och enkel för att registrets mål ska realiseras2.12.2022 10:31:06 EET | Tiedote

Från och med början av 2023 införs ett hundregister som upprätthålls av Livsmedelsverket och till vilket alla levande hundars identifierings- och innehavaruppgifter ska anmälas före årets slut. Finka Kennelklubben framhäver att det ska vara billigt och enkelt för hundägare att anmäla uppgifter till registret, för att så många som möjligt ska anmäla sina hundar.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme