Docendo

Suomen luontotiedon mestareilta kirja uhanalaisesta ja kiehtovasta Tunturipöllöstä

Jaa
Maamme luontokuvauksen mestarit Jorma Luhta ja Markus Varesvuo sekä petolintutuntija Pertti Koskimies kertovat maamme kiehtovimman lintumme uhanalaisesta elämästä. Tunturipöllö-luontoteos julkaistaan sekä suomenkielisenä että englanninkielisenä painoksena 15. syyskuuta.
Kuva: Jorma Luhta
Kuva: Jorma Luhta

Tunturipöllö on kertomus tunturien katoilta ja korkeiden taivaiden alta, missä myyttiset lumivalkoiset pöllöt vaeltavat sopuleita ja myyriä etsiessään. Pöllöjä pysähtyy pesimään Lappiin vain parhaina sopulivuosina, ja yhtä yllättäen kuin linnut tulevat, yhtä äkisti ja arvaamattomiksi ajoiksi ne katoavat. 

Jorma Luhta on kulkenut luvuttomat taipaleet taivaanrannasta toiseen ja kuvannut kaukana ihmisistä asuvien tunturipöllöjen elämää niin kamerallaan kuin kynällään. 

Markus Varesvuo on tavannut myyttisen linnun niin sattumalta kuin suunnitellustikin ja ikuistanut linnun upeisiin kuviin kertomaan sen elintavoistaeri vuodenaikoina. 

Pertti Koskimies on koonnut kirjaan tuoreinta tietoa pöllöjen pesinnästä ja vaelluksista. 
 
Jorma Luhta, Markus Varesvuo ja Pertti Koskimies: Tunturipöllö (Docendo 2022), värikuvitus, 204 sivua. 
 
Arvostelukappale- ja kuvituskuvatiedustelut: 
tiedotus@docendo.fi 

Kirjailijoiden yhteystietoja: 
markus.varesvuo@lintukuva.fi, puhelin 040 503 3831 
jorma.luhta@gmail.com, puhelin 0400 191 438 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jorma Luhta
Kuva: Jorma Luhta
Lataa
Kirjan kansi
Kirjan kansi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Docendo
Docendo
Piippukatu 7 A 7
40100 JYVÄSKYLÄ

https://docendo.fi

Me rakastamme hyviä kirjoja sekä aitoja tarinoita. Maineemme perustuu korkeatasoisiin sekä kiinnostaviin teoksiin, joiden tekijöinä ovat parhaat kirjailijat ja asiantuntijat. Docendo kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Docendo

Mitä jokaisen tulisi tietää tekoälystä – käytännönläheinen matkaopas tulevaisuuteen, johon tekoäly meidät vie23.3.2023 02:00:00 EET | Tiedote

Tekoäly vaikuttaa elämäämme monella tavalla jo nyt. Se on keskeinen tekijä maailman muuttumisessa. Jokaisen meistä tulee tietää tekoälystä vähintään perusasiat. Jukka Kolarin ja Aleksi Kallion Tekoäly 123 – Matkaopas tulevaisuuteen kertoo ymmärrettävästi, miten suomalaiset ihmiset ja yritykset voivat käyttää tekoälyn mahdollisuuksia hyödykseen- ja huvikseen. Esitietoja asiasta ei tarvita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme