S-Pankki

Suomen markkinoille fossiilisista polttoaineista vapaa rahasto – S-Pankki ja FIM kiihdyttävät ilmastotyötään

Jaa

Ilmastonmuutos on yksi aikamme suurimmista haasteista. Samalla se on riski, joka jokaisen säästäjän on syytä huomioida omissa sijoituksissaan. Tavallisen rahastosäästäjän on kuitenkin ollut vaikea välttää sijoituksia fossiilisiin polttoaineisiin, sillä erilaiset energiayhtiöt ovat kuuluneet tyypillisesti laajasti hajautettujen rahastojen sijoituskohteisiin.

Ilmastonmuutos on riski, joka jokaisen säästäjän on syytä huomioida omissa sijoituksissaan.
Ilmastonmuutos on riski, joka jokaisen säästäjän on syytä huomioida omissa sijoituksissaan.

S-Pankki- ja FIM-rahastot kiihdyttävät ilmastotyötään. Ilmastotyötä ja -tavoitteita kuvataan tänään julkaistussa uudessa varallisuudenhoidon ilmastostrategiassa (PDF). Strategian mukaan kaikkien sähkötuottajien täytyy läpäistä yhä tiukemmat kriteerit, jotta S-Pankki- ja FIM-rahastot voivat sijoittaa suoraan niihin. Samalla markkinoille tuodaan täysin uudentyyppinen osakerahasto.

”Kuluva vuosi ja koronavirus ovat muistuttaneet meitä kaikkia, miten tärkeää on varautua uudentyyppisiin maailmanlaajuisiin uhkiin. Ilmastonmuutoksen tiedetään olevan merkittävä uhka, jonka vaikutukset jakautuvat useille vuosikymmenille Moni sijoittaja onkin miettinyt jo pitkään ilmastonmuutoksen vaikutuksia”, sijoitusjohtaja Mika Leskinen S-Pankista kertoo.

S-Pankki on osa S-ryhmää, jossa ilmastonmuutosta torjutaan osuustoiminnan hengen mukaisesti yhteistyössä asiakasomistajien, kumppaneiden ja kaikkien s-ryhmäläisten kanssa. Helmikuussa S-ryhmä julkisti uudet kunnianhimoiset ilmastotavoitteensa, joiden mukaan S-ryhmä on hiilinegatiivinen vuonna 2025.

”Omien ilmastotoimiemme lisäksi tuemme asiakasomistajiamme kohti vähähiilistä elämää eri tavoin, muun muassa ruoan hiilijalanjäljen paljastavalla laskurillamme. S-Pankin uusi rahasto on sijoittamisen puolella samanlainen hieno avaus”, SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä sanoo.

S-Rahasto Fossiiliton Eurooppa sijoittaa eurooppalaisiin pörssiyhtiöihin ja painottaa sijoituksissaan yhtiöitä, jotka ovat hyvissä asemissa, kun yhteiskunnat siirtyvät kohti vähähiilistä vaihetta. Tavallisista eurooppalaisiin osakkeisiin sijoittavista rahastoista S-Rahasto Fossiiliton Eurooppa poikkeaa myös siinä, että se ei sijoita lainkaan yhtiöihin, joiden liiketoiminta perustuu fossiilisiin polttoaineisiin, kuten öljyyn, maakaasuun tai kivihiileen.

”Käytännössä pysähdymme jokaisen sijoituksen kohdalla ja pohdimme, onko sijoitus osa ongelmaa vai ratkaisua”, sijoitusjohtaja Mika Leskinen kertoo.

S-Rahasto Fossiiliton Eurooppa on osuussarja FIM Fossiiliton Eurooppa ESG -rahastossa.

Suomalaiset ovat äänestäneet S-Pankin jo kahdeksana vuonna peräkkäin Suomen vastuullisimmaksi pankiksi Pohjoismaiden laajimmassa kestävän kehityksen brändivertailussa, Sustainable Brand Indexissä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ilmastonmuutos on riski, joka jokaisen säästäjän on syytä huomioida omissa sijoituksissaan.
Ilmastonmuutos on riski, joka jokaisen säästäjän on syytä huomioida omissa sijoituksissaan.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

S-Pankki
S-Pankki
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

010 768 011http://www.s-pankki.fi

S-Pankki on suomalainen pankki, joka haluaa mahdollistaa vähän rahakkaamman huomisen jokaiselle lompakon paksuudesta riippumatta. Meillä asiantuntemus tarkoittaa sekä talouden että ihmisen ymmärtämistä: osana S-ryhmää tunnemme 3,1 miljoonan asiakkaamme arjen. Uudistamme pankkialaa tarjoamalla ylivoimaista helppoutta ja hyötyä pankin ja kaupan palveluita yhdistämällä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta S-Pankki

S-Pankki ostaa Fennian varainhoito- ja kiinteistösijoituspalvelut20.5.2020 09:15:00 EESTTiedote

S-Pankki kasvattaa varallisuudenhoitoaan yrityskaupalla ja nousee samalla yhdeksi Suomen merkittävimmistä kiinteistövarainhoitajista. Fennialta siirtyvät toiminnot saavat voimakkaasti kasvavan kotimaisen omistajan, jolle varallisuudenhoito on toinen tukijalka. Fennia keskittyy jatkossa entistä voimakkaammin ydinliiketoimintansa kehittämiseen ja tähtää tulevaisuudessa vakuutusalan asiakaslähtöisimmäksi toimijaksi.

Suomalaiset paljastavat S-Pankin kyselyssä: Näitä asioita ostetaan, kun koronarajoitukset hellittävät15.5.2020 07:00:00 EESTTiedote

Koronakriisi on saanut joka kolmannen suomalaisen miettimään aiempaa tarkemmin omaa rahankäyttöään. Lähes viidenneksellä on kuitenkin kriisin takia aiempaa enemmän rahaa käytössään. Kun yhteiskunta palaa takaisin normaalitilaan, aikovat suomalaiset suunnata ravintoloihin, kotimaan matkalle, kulttuuritapahtumiin ja kampaajalle. Tiedot selviävät S-Pankin Kantarilla teettämästä tutkimuksesta.

S-Pankin Rahastopörssi: Korona heiluttaa rahastovirtoja – pitkäjänteisyys osoittaa vahvuutensa17.4.2020 08:00:00 EESTTiedote

Vuoden alussa nähty uusien osuudenomistajien virta yhdistelmärahastoihin katkesi maaliskuussa kuin veitsellä leikaten, kun koronavirus painoi markkinat jyrkkään laskuun. Iso joukko säästäjiä vetäytyi yhdistelmärahastoista, sillä monille markkinalasku oli liian kova stressitesti. Pitkäjänteisen sijoittajan on kuitenkin hyvä tottua markkinoiden heiluntaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme