Suomen moderneimmassa kirjastossa työskentelee cobotti

Jaa

Kirkkonummen kirjasto Fyyri on Suomen ainoa kirjasto, missä cobotti hoitaa imuroinnin. Tervetuloa tutustumaan keskiviikkona 30.6.2021 klo 9:30 uuden maailman kirjastoon ja tulevaisuuden robotiikkaan. V.p. 28.6.2021 mennessä osoitteeseen asiakaspalvelu@orbotech.fi.

Kuva: Fyyri lastenosasto / Päivi Ahola
Kuva: Fyyri lastenosasto / Päivi Ahola

Cobotti tulee englanninkielisestä ”collaborative robot” termistä, joka tarkoittaa yhteistyörobottia. Cobotti on suunniteltu auttamaan ihmisiä, ja se tekee yhteistyötä ihmisen kanssa. Cobotti-imuri Whiz mullistaa siivouksen ja vapauttaa ihmisen raskaasta manuaalisesta imuroinnista.

Cobotti-imuri Whiz edustaa siivoamisen tulevaisuutta

- Olemme ylpeitä saadessamme olla kunnan puhtauspalvelun partnerina kehittämässä prosesseja. Puhtauspalvelut ymmärsi nopeasti Whizin tuomat mahdollisuudet heille. Whiz on oppiva Cobotti, joka jatkuvasti parantaa omaa työtään. Whizin avulla pystytään tilat säilyttämään puhtaina ja edustavina sekä sisäilma parempana, kertoo OrboTechin toimitusjohtaja Harri Piiparinen.

Kirkkonummen pääkirjasto Fyyri on uuden maailman kirjasto, joka ei ole vain hyllyjä, kirjoja ja tietokoneita. Fyyri tarjoaa tekemistä ja sivistystä kuntalaisille vauvasta ikäihmisiin. Talossa elämyksiä tarjoavat kirjaston lisäksi nuorisotila, asukaspuisto, musiikkileikkikoulu ja kahvila. Rakennuksen teemoja ovat saaristo, meri ja Porkkalan alue ja Fyyri on rakennusalalla palkittu rakennus.

Kirkkonummen kunta on innovatiivisen siivouksen edelläkävijä jo ennen cobotti-imuri Whizin käyttöönottoa. Kunnan ylläpitosiivouksessa on laajasti käytössä Tersano SAOtm otsonoitu vesi, ja ylläpitosiivous hoidetaan näin ollen täysin kemikaalittomasti.

Yhteyshenkilöt

Lisätietojen antajat:

Harri Piiparinen
Toimitusjohtaja
040 7049944
harri.piiparinen@orbotech.fi

Jaana Heimo
vt. kirjastotoimenjohtaja, Erikoiskirjastonhoitaja
040 1269392
jaana.heimo@kirkkonummi.fi

Johanna Tuppurainen
Puhtauspalvelupäällikkö
050 3647825
johanna.tuppurainen@kirkkonummi.fi

Kuvat

Kuva: Fyyri lastenosasto / Päivi Ahola
Kuva: Fyyri lastenosasto / Päivi Ahola
Lataa
Kuva: Whiz Fyyrissä / Ville Kujala
Kuva: Whiz Fyyrissä / Ville Kujala
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

OrboTech Finland Oy Ab ja Kirkkonummen kuntaOrboTech Finland Oy Ab on kemikaalittoman ylläpitosiivouksen uranuurtaja Suomessa. Maahantuomme puhdistavia vesiä, innovatiivisia siivouslaitteita ja vastaamme Rekola Reflex -järjestelmän Suomen myynnistä.

Kirkkonummi on monipuolinen ja kasvava kunta läntisellä Uudellamaalla pääkaupunkiseudun kupeessa. Kunnassa on asukkaita 40 000, joista ruotsinkielisiä on noin 16 prosenttia. Kirkkonummelta löydät maalaismaisemia, merellisyyttä ja kaunista luontoa, unohtamatta hyviä harrastusmahdollisuuksia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.